European Super League: Υπέρ της UEFA η εισήγηση του Έλληνα εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

European Super League: Υπέρ της UEFA η εισήγηση του Έλληνα εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας, Αθανάσιος Ράντος, τάσσονται υπέρ της UEFA στη δικαστική διαμάχη με τη Super League, κρίνοντας συμβατούς τους κανόνες της με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αρχές Ιανουαρίου αναμένεται το τελικό πόρισμα

22253155
Το τελευταίο επεισόδιο στην αδυσώπητη μάχη της UEFA με την European Super League που μαίνεται εδώ και 1.5 χρόνο στις δικαστικές αίθουσες, έφερε πολλά χαμόγελα στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η προσφυγή της ESL (μέσω δικστηρίου της Μαδρίτης) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δε φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες των Ρεάλ, Μαπρτσελόνα, Γιουβέντους (οι τρεις ομάδες που εξακολουθούν να στηρίζουν το εγχείρημα) καθώς σχεδόν πέντε μήνες μετά την ακροαματική διαδικασία, ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας, Αθανάσιος Ράντος, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της UEFA.

Ο κ. Ράντος εκτίμησε σήμερα (15/12), ότι η UEFA, έδρασε εντός των δικαιωμάτων της, όταν απείλησε με επιβολή κυρώσεων τους συλλόγους, που έλαβαν την πρωτοβουλία του σχεδίου για την ευρωπαϊκή Super League, την οποία απέρριψε πέρυσι, σχεδόν στο σύνολο του, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Οι κανόνες της FIFA και της UEFA που υπόκεινται σε προηγούμενη έγκριση οποιουδήποτε νέας διοργάνωσης, είναι συμβατοί με το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ο κ. Ράντος και πρόσθεσε: «Οι κανόνες ανταγωνισμού της Ένωσης δεν απαγορεύουν στις FIFA και UEFA, τις ομοσπονδίες μέλη τους ή τα εθνικά τους πρωταθλήματα να εκδίδουν απειλές για κυρώσεις κατά συλλόγων που συνδέονται με αυτές τις ομοσπονδίες, όταν οι τελευταίες συμμετέχουν σε ένα σχέδιο δημιουργίας μιας νέας διοργάνωσης που θα μπορούσε να υπονομεύσει τους νόμιμους στόχους που επιδιώκονται, από αυτές τις ομοσπονδίες στις οποίες είναι μέλη».

Όπως ήταν φυσικό η UEFA αποδέχθηκε με απόλυτη ικανοποίηση τη συγκεκριμένη εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε «ένα «ενθαρρυντικό βήμα» προς την «διατήρηση της δημοκρατικής δομής διακυβέρνησης» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη παραμένει ενωμένο και σθεναρά αντίθετο στην Super League ή σε οποιεσδήποτε αντικρουόμενες προτάσεις που απειλούν το ευρωπαϊκό αθλητικό οικοσύστημα», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός, ότι η σχετική απόφαση, δεν αναμένεται πριν από τις αρχές του 2023, τα συμπεράσματα του γενικού εισαγγελέα, ακολουθούνται συχνά από τους αρμόδιους δικαστές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Κατάρ-gate - Liberation: Η Γαλλία, βασική πύλη εισόδου του λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ - Ο ρόλος της Παρί Σεν Ζερμέν

Κόρινθος: Απόπειρα ομαδικού βιασμού μαθήτριας από 5 συμμαθητές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης