NBA: Οι Νετς αφήνουν εκτός ομάδας τον Ίρβινγκ για αντισημιτικά μηνύματα μίσους

NBA: Οι Νετς αφήνουν εκτός ομάδας τον Ίρβινγκ για αντισημιτικά μηνύματα μίσους

Ο 30χρονος γκαρντ θα τεθεί στο περιθώριο για τουλάχιστον πέντε ματς χωρίς αμοιβή - Το FBI έβαλε σε κατάσταση συναγερμού την εβραϊκή κοινότητα στη Νέα Υόρκη

Collage_Maker-04-Nov-2022-02_43-AM
Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει τα καμώματα του Κάιρι Ίρβινγκ στο NBA, με αποτέλεσμα να αποβληθεί – για τουλάχιστον πέντε αγώνες – από τους Μπρούκλιν Nετς, παρά την απολογία του, για το post που έκανε σε ταινία που προωθεί αντισημιτικό περιεχόμενο.

Μάλιστα και ο κομισάριος της λίγκας Άνταμ Σίλβερ τον επέκρινε δημόσια, για το ότι δεν ζήτησε ειλικρινή συγνώμη και επέλεξε απλά να προχωρήσει σε μία δωρεά μαζί με τους Νετς, ώστε να κατευνάσουν τα πνεύματα κάτι που τελικά δεν συνέβη. 

Θυμίζουμε πως ο  γκαρντ των Νετς, όπως γνωστοποίησε θα  προσέφερε το ποσό των 500.000 δολαρίων στον εβραϊκό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ADL (Anti-Defamation League), που συμμετέχει σε διάφορες δράσεις ενάντια στον αντισημιτισμό. Το ίδιο ποσό θα προσέφεραν και οι Μπρούκλιν Νετς, με τον Ίρβινγκ να απολογείται μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρεί στα Social Media.

«Γνωρίζω τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε το ποστάρισμά μου για την εβραϊκή κοινότητα και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Δεν πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα ή ότι εκφράζει τις αρχές μου», ανέφερε στο μήνυμά του ο Ίρβινγκ.



Κλείσιμο
Όλο αυτό το σύμπλεγμα που δημιούργησε ο ίδιος ο 30χρονος γκαρντ είχε ως αποτέλεσμα το Μπρούκλιν τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/11), να αποφασίσει την αποβολή του από την ομάδα με στέρηση μισθού για τουλάχιστον πέντε ματς, μέχρι έμπρακτα να διορθώσει το λάθος που έκανε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Νετς ο Ίρβινγκ αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τα «πιστεύω» του, δημιουργώντας πρόβλημα στον οργανισμό και για τον λόγο αυτό και μέχρι να ολοκληρώσει μια σειρά διορθωτικών πράξεων, θα τεθεί στο περιθώριο για τουλάχιστον πέντε ματς χωρίς αμοιβή!

Αναλυτικά η ενημέρωση των Νετς αναφέρει:

«Τις προηγούμενες ημέρες, κάναμε επανειλημμένες προσπάθειες να μιλήσουμε με τον Κάιρι Ίρβινγκ και να τον κάνουμε να καταλάβει τους κινδύνους και το κακό που μπορεί να προκαλέσουν τα λόγια και οι πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από το προμοτάρισμα ταινίας που περιέχει βαθύ αντισημιτικό μίσος. Θεωρήσαμε ότι το να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εκπαίδευσης θα ήταν το καλύτερο και θεωρήσαμε ότι θα είχαμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Απογοητευτήκαμε σήμερα, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία στην καθιερωμένη συνάντηση με τα media, στην οποία η Κάιρι αρνήθηκε να πει κατηγορηματικά ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις, ούτε ότι αναγνωρίζει το υλικό μίσους στην ταινία. Δεν ήταν η πρώτη φορά, είχε την ευκαιρία -αλλά δεν κατάφερε- να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Αυτή η αποτυχία στο να αποκηρύξει τον αντισημιτισμό όταν δίνεται σαφής ευκαιρία να το πράξει είναι βαθιά ανησυχητικό, είναι ενάντια στις αξίες του οργανισμού μας και αποτελεί συμπεριφορά επιζήμια για την ομάδα. Αντίστοιχα, είμαστε της άποψης ότι αυτή τη στιγμή είναι ακατάλληλος να συνδεθεί με τον οργανισμό των Μπρούκλιν Νετς.

Αποφασίσαμε ότι Κάιρι θα τεθεί στο περιθώριο χωρίς αμοιβή μέχρι να ικανοποιήσει μια σειρά από αντικειμενικά μέτρα αποκατάστασης που αντιμετωπίζουν τον επιβλαβή αντίκτυπο της συμπεριφοράς του και η περίοδος αναστολής που του επιβλήθηκε δεν είναι λιγότερο από πέντε παιχνίδια».




Η ταινία λέγεται «Hebrews to Negroes: Wake Up Black America» και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο εβραϊκός λαός λάτρευε τον σατανά και ήταν υπεύθυνος για τη σκλαβιά των Αφρικανών.

Θέση για το συγκεριμένο γεγονός πήρε και ο ιδιοκτήτης των Νετς, Τζο Τσάι.

«Είμαι απογοητευμένος που ο Καϊρί φαίνεται να υποστηρίζει μία ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο γεμάτο αντισημιτικά σχόλια. Θέλω να καθίσω μαζί του και να σιγουρευτώ ότι καταλαβαίνει ότι αυτό μας βλάπτει όλους και ως άνθρωπος της πίστης είναι λάθος να προωθεί μίσος με βάση την φυλή, εθνικότητα και πίστη. Αυτό είναι πιο μεγάλο από το μπάσκετ» αναφέρει σχετικά στο tweet.


Το FBI έβαλε σε κατάσταση συναγερμού την εβραϊκή κοινότητα στη Νέα Υόρκη

Τα αντισημιτικά μηνύματα του Καϊρί Ίρβινγκ έχουν προκαλέσει πανικό στην Νέα Υόρκη και την Πέμπτη (3/11) το FBI έβαλε σε κατάσταση συναγερμού την εβραϊκή κοινότητα της πόλης, λέγοντας πως πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στις συναγωγές καθώς "έχουμε λάβει αξιόπιστες πληροφορίες για ευρεία απειλή".

Το FBI εξήγησε ότι θα μοιράζεται πληροφορίες στη διάρκεια των επόμενων ωρών και πρόσθεσε πως "πρέπει να μείνετε σε εγρήγορση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε αμέσως την Αστυνομία. Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα με αυτή την προειδοποίηση καθώς διεξάγονται ανακριτικές διαδικασίες".




Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «EVA»: Συστάσεις από τη ΓΓΠΠ στους πολίτες - Μην αγγίζετε σωλήνες, αποσυνδέστε τηλεοράσεις

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Κατέβαζε» παιδική πορνογραφία από το dark web και μιλούσε με μαθητές στα social media

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία σχεδιάζει να υποχωρήσει από την Χερσώνα και να το παρουσιάσει ως εκκένωση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης