Super League 1, Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Εκτέλεση από την άσπρη βούλα και 7χ7 για τους πράσινους

Super League 1, Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Εκτέλεση από την άσπρη βούλα και 7χ7 για τους πράσινους

Με το 8ο γκολ του Αϊτόρ στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League 1 - Με 10 παίκτες από το 84' οι Αρκάδες

5699511
Την 7η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Super League 1 πέτυχε ο Παναθηναϊκός.



Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο "Απόστολος Νικολαϊδης" με πέναλτι του Αϊτόρ στο 80'. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhm4q44meqh)

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhn3yj41chl)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhlme7thy41)


Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 5 εύστοχα πέναλτι στη σεζόν και ο Αϊτόρ τα 8 γκολ σε 7 αγώνες. Οι "πράσινοι" έχουν πλέον 21β.  Ο Αστέρας έπαιξε φουλ αμυντικά στο παιχνίδι και έμεινε και με 10 στο 84' λόγω αποβολής του Ζουκάνοβιτς. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhm3efxxk81)


Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή. Αϊτόρ, Παλάσιος στα ''φτερά'' και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhlsk9hvl75)


Ο Αστέρας Τρίπολης του Ηρακλή Μεταξά παρατάχθηκε με τον Παπαδόπουλο στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκαρσία, στο αριστερό ο Άλβαρες και ο Κάστανο με τον Τζουκάνοβιτς οι δύο στόπερ. Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα στον άξονα του κέντρου. Μπαρτόλο, Γκαρντάφκσι στα άκρα και... φουνταριστός ο Μπαράλες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhkilgfyzy1)


Το ''πούλμαν'' του Αστέρα βραχυκύκλωσε τον Παναθηναϊκό


Με έντεκα παίκτες στο μισό γήπεδο, αρκετές καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό και με πολύ ποδοσφαιρικό ''ξύλο'' ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε την υπομονή, την συγκέντρωση και τις επαφές εκείνες για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα που ήταν άριστα οργανωμένη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhmbnvz7o8x)


Σε ένα σαρανταπεντάλεπτο που δεν είχε καθόλου ρυθμό λόγω των συνεχόμενων διακοπών, το Τριφύλλι απείλησε μόνο μία φορά ουσιαστικά. Στο 32' με τον Σένκεφελντ από κοντά να μην μπορεί να σκοράρει, καθώς ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnhlyr2q1ynl)


Ο Μπερνάρντ άργησε να μπει στο ματς και να γίνει περισσότερο επιδραστικός, ο Αϊτόρ έκανε το χειρότερο του ημίχρονο από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Ιωαννίδης καθυστερούσε πολύ και ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να έχει ουσία στις στιγμές που δημιούργησε ρήγματα. Ο Παναθηναϊκός είχε... βραχυκυκλώσει.

Το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των φιλοξενούμενων που κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.


Αϊτόρ ο λυτρωτής

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του, έπαιξε πιο γρήγορα, είχε καλύτερες επιλογές με την μπάλα στα πόδια και ξεκίνησε να απειλεί την εστία του Παπαδόπουλου. Οι επιλογές, όμως, στα τελευταία μέτρα δεν ήταν αυτές που έπρεπε, με τους Αρκάδες να κρατούν με νύχια και με δόντια το μηδέν.

Η μπίλια πήγε στο... πράσινο χάρη σε μία στιγμή, μία φάση. Ο Αϊτόρ τσίμπησε την μπάλα από τον Τσουκάνοβιτς στο 75' και ο Σιδηρόπουλος από το VAR φώναξε τον Παπαδόπουλο να το δει, καθώς ο ρέφερι είχε δώσει επιθετικό φάουλ. Ο Ισπανός εξτρέμ από τα έντεκα βήματα δεν λάθεψε και λύτρωσε την ομάδα του.

Από την στιγμή που οι Αρκάδες έμειναν με δέκα στο 82', ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία την διπλή επέμβαση του Παπαδόπουλου σε σουτ του Βέρμπιτς.

Στο 96' ο Μπρινιόλι ήταν έτοιμος και έβγαλε το σουτ του Σίτο, με το τριφύλλι να κρατά μέχρι τέλους το υπέρ του 1-0.


MAN OF THE MATCH: Αϊτόρ. Μπορεί σε όλο το ματς να μην ήταν καλός αλλά σε μία... σκοτωμένη φάση κυνήγησε, έβαλε το πόδι του και ανάγκασε τον Τσουκάνοβιτς στο πέναλτι. Εκτέλεσε εύστοχα και με το όγδοό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι μπορεί να ήταν θεατής για 96' αλλά στη τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ Σίτο, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Στην ίδια κατηγορία, φυσικά και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αστέρας Τρίπολης παρότι έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, προτίμησε να παίξει αντιποδόσφαιρο απόψε στη Λεωφόρο και να δημιουργήσει μόλις μία καλή στιγμή στη τελευταία φάση του αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Τσουκάνοβιτς σε μία εύκολη φάση καθυστέρησε να διώξει, δεν είδε τον Αϊτόρ και υπέπεσε σε πέναλτι πετώντας στα σκουπίδια όλη την δουλειά της ομάδας του στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαδόπουλος στο φινάλε του ημιχρόνου δεν είδε το χέρι του Ιγκλέσιας, το οποίο ήταν δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Αργεντινό μέσο του Αστέρα Τρίπολης. Στη φάση που κρίνει το ματς ο Παπαδόπουλος έδωσε... επιθετικό φάουλ σε μία φάση, όπου ο Αϊτόρ τσιμπάει την μπάλα και ο Τσουκάνοβιτς του κλωτσάει το πόδι. Ο Σιδηρόπουλος από το VAR διόρθωσε το λάθος και υπέδειξε το πέναλτι. Ορθές οι δύο κίτρινες που έφεραν την αποβολή του Τσουκάνοβιτς.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός στο πιο δύσκολο φετινό του παιχνίδι, βρήκε την λύση με το πέναλτι του Αϊτόρ, έκανε το 7/7 και παραμένει πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Σε ένα πολύ δύσκολο βράδυ, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε χαρακτήρα, πέτυχε ένα χρυσό γκολ και συνεχίζει..

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Δεύτερη τουρκική υπερπτήση σήμερα με UAV πάνω από τα Τριανήσια

Εντοπίστηκε η σορός έβδομου μετανάστη του ναυαγίου των Κυθήρων

Τζένιφερ Λόρενς: Όταν συμμετείχα στο «Hunger Games», ένιωθα ότι δεν είχα κανέναν έλεγχο της ζωής μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης