Super League 1, Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1: Αδιόρθωτος Δικέφαλος

Super League 1, Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1: Αδιόρθωτος Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 73' με τον Νάρεϊ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος αλλά πάλι γύρισε πίσω και δέχθηκε την ισοφάριση στο 90'+3' από τον Μπελμόντ ενώ στο 90'+6' γλίτωσε το εις βάρος του πέναλτι μέσω VAR

5698693
Σε ένα ματς που είχε ένα απίστευτο τέλος, Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ πέτυχαν από ένα γκολ, πήραν από έναν βαθμό, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν σημαντικούς βαθμούς. Βαθμούς που αρχικά φάνηκε να έχουν στα χέρια τους όταν προηγήθηκαν με τον Νάρεϊ, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν, να ισοφαρίζουν και στις καθυστερήσεις να φτάνουν μια ανάσα και από το 2-1. Με την συγκεκριμένη ισοπαλία ο Λεβαδειακός έφτασε τους 3 βαθμούς και παραμένει στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο ΠΑΟΚ τους 12 φτάνοντας την ΑΕΚ στην 4η θέση, έχοντας όμως η Ένωση ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Άρη την Κυριακή το βράδυ.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
O Γιασμίνκο Βέλιτς παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-2-3-1. Ο Μάρκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Τσάπρας και η τετράδα μπροστά του αποτελούταν από τα δεξία προς τα αριστερά από τους Τσάπρα, Λιάγκα, Βινίσιους, Παναγιώτου. Παρτενέρ του Μεχία στον άξονα ήταν ο Νίκας και ο Σκβάρκα είχε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Δούμτσιος και τον πλαισίωσαν από τα άκρα οι Μουτίνιο (δεξιά) και Τόρο (αριστερά).

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε επίσης με 4-2-3-1. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς είχαν τον Κοτάρσκι στο τέρμα, Λύρατζη δεξί μπακ, Τσαούση αριστερό και Ίνγκασον, Κάργα στο κέντρο της άμυνας. Στο 4-2-3-1 οι αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντάντας και Κούρτιτς και την τριάδα πίσω από τον Γκορντεζιάνι αποοτέλεσαν οι Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και Ελ Καντουρί.

Κακό πρώτο μέρος με μία μεγάλη ευκαιρία
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς πίσω και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα και οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, έφταναν σχετικά άνετα στην περιοχή των αντιπάλων τους, αλλά τους έλειπε η τελική πάσα για να κάνουν και την τελική φάση.

Κλείσιμο
Ουσιαστικά η πρώτη και μοναδική σπουδαία ευκαιρία σε όλο το πρώτο ημίχρονο χάθηκε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο 44' όταν ο Γκορντεζιάνι με φοβερό ανάποδο ψαλίδι ανάγκασε τον Μάρκοβιτς να κάνει εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το μηδέν.

Άλλος ΠΑΟΚ στην επανάληψη, ξεκίνημα με δοκάρι
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα και κυρίως του ΠΑΟΚ ήταν εντελώς διαφορετική. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν από το ξεκίνημα δυνατά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 48', όταν ο Κούρτιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μάρκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση και στο 62' και πάλι με το κεφάλι έφτασαν μια ανάσα στο 0-1, αλλά ο Μπαχανάκ έκοψε στην γραμμή την κεφαλιά του Λύρατζη, με τον Ίνγκασον με νέα κοντινή κεφαλιά να μην μπορεί να σκοράρει.

Κάθετη Μπίσεσβαρ και ο Νάρεϊ το 0-1
Με τον ΠΑΟΚ να μην σταματά να πιέζει φτάσαμε στο 73' όταν και οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα ο Μπίσεσβαρ με πολλή ωραία κάθετη βρήκε τον Νάρεϊ, αυτός έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα, πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 0-1 συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Απίστευτη αντίδραση του Λεβαδειακού που ισοφάρισε και έφτασε μια ανάσα από το 2-1
Όσο περνούσαν τα λεπτά και με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς οι Θεσσαλονικείς έδειξαν διάθεση να κρατήσουν το σκορ, κάτι που τους στοίχισε σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα θα μπορούσε να τους στοιχίσει ακόμα περισσότερο. Αρχικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουτίνιο έκανε το κόρνερ, ο Κοτάρσκι έδιωξε άτσαλα, η μπάλα πήγε στον Μπελμόντ που με ωραίο κοντρόλ και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από την ολική ανατροπή, όταν στο επόμενο λεπτό ο Μανούχος έδωσε πλεονέκτημα σε ανατροπή του Μπελμόντ στην σέντρα με τον Μουτίνιο να παίρνει τη μπάλα, να ανατρέπεται από τον Ζίβκοβιτς και ο διαιτητής της συνάντησης να δίνει πέναλτι. Μια παράβαση ωστόσο που όπως φάνηκε στο VAR, έγινε εκτός περιοχής και έτσι δόθηκε φάουλ και κόκκινη στον Ζίβκοβιτς που έπαιζε αριστερό μπακ λόγω τραυματισμού του Βιεϊρίνια που είχε μπει ως αλλαγή. Οι Βοιωτοί απείλησαν με το φάουλ με τον Κοτάρσκι να διώχνει πάλι άσχημα την εκτέλεση του Μουτίνιο και τον Μπαχανάκ να αστοχεί ανενόχλητος στην τελευταία φάση του ματς, από την οποία ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και το τρίποντο.

MVP: Μπήκε ως αλλαγή, έκανε το 1-1 και από αυτόν ξεκίνησε η φάση απόν την οποία παραλίγο να κάνουν οι Βοιωτοί το 2-1. Ε τι άλλο να έκανε ο Μπελμόντ για να είναι ο κορυφαίος του ματς;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Θα βάλουμε δύο, έναν από κάθε ομάδα. Για τον Λεβαδειακό ο Μουτίνιο που ήταν ο παίκτης που απείλησε τους Θεσσαλονικείς και στο τέλος θα μπορούσε να πάρει και το πέναλτι και από τους φιλοξενούμενους ο Νάρεϊ που είχε ανοίξει το σκορ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κοτάρσκι κάνει ένα καλό πρωτάθλημα την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ, αλλά σήμερα ήταν κακός σε κρίσιμα σημεία. Αρχικά στο 1-1 θα μπορούσε να διώξει καλύτερα την μπάλα δίνοντας το δικαίωμα στον Μπελμόντ να σκοράρει, ενώ και στην τελευταία φάση του ματς πάλι δεν έδιωξε καλά το φάουλ του Μουτίνιο δίνοντας την ευκαιρία στον Μπαχανάκ να απειλήσει από εξαιρετική θέση.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα βάλουμε την ίδια φάση, δηλαδή το κακό διώξιμο του Κοτάρσκι στο κόρνερ, που έδωσε την ευκαιρία στον Μπελμόντ να κάνει το 1-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μία δύσκολη φάση είχε ο Μανούχιος, αυτή στο τέλος με το πέναλτι που αρχικά δόθηκε και μετά μέσω VAR έγινε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Από την στιγμή που διορθώθηκε από την τεχνολογία, ουσιαστικά δεν υπήρξε και λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ταμείο είναι εντελώς άδειο στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε μόνο το φοβερό ψαλιδάκι του Γκορντεζιάνι και γεμάτο στο δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί, δεν καθάρισε όμως το ματς και έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να πιστέψει πως θα μπορούσε να πάρει κάτι στο ματς και το πήρε.

Οι συνθέσεις του αγώνα
Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Παναγιώτου, Λιάγκας, Βινίσιους, Μεχία, Νίκας (90+5' Τζημόπουλος), Μουτίνιο, Τόρο (70' Μπελμόντ), Σκβάρκα (56' Μπαχανάκ), Δούμτσιος (56' Τσιριγώτης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Τσαούσης (61' Βιεϊρίνια, 72’ λ.τρ. Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Κάργας, Ντάντας (61' Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (84' Σβαμπ), Γκορντεζιάνι (61' Ολιβέιρα).

Ειδήσεις σήμερα:

Δεύτερη τουρκική υπερπτήση σήμερα με UAV πάνω από τα Τριανήσια

Εντοπίστηκε η σορός έβδομου μετανάστη του ναυαγίου των Κυθήρων

Τζένιφερ Λόρενς: Όταν συμμετείχα στο «Hunger Games», ένιωθα ότι δεν είχα κανέναν έλεγχο της ζωής μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης