Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε την περσινή σεζόν με κέρδη 13 εκατ. ευρώ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε την περσινή σεζόν με κέρδη 13 εκατ. ευρώ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρσι κατέκτησε Champions League, La Liga και ανακοίνωσε ότι για τρίτη συνεχόμενη σεζόν παρουσίασε κέρδη!

Real__2_
Η περίοδο της πανδημίας του Covid-19 φαίνεται πως δεν... αγγίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παρουσίασε κέρδος για τρίτη σερί σεζόν.

Αυτή τη φορά οι Μαδριλένοι βγήκαν συν 13 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά τα έχουν πετύχει ενώ υπολογίζεται πως η πανδημία τους κόστισε από τον Μάρτιο του 2020 400 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τόσο το Champions League όσο και το πρωτάθλημα. Έφτασε να έχει συνολικά 425,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά, αύξηση 300 εκατ. σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Φυσικά τα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τα έξοδα για το πρότζεκτ αναμόρφωσης του Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της καλής κατάστασης των οικονομικών της, εκτός από τις επιτυχίες στο αγωνιστικό κομμάτι, έπαιξε κι ένα deal που έκλεισε η ομάδα τον Μάιο που μας πέρασε. Η «βασίλισσα» συμφώνησε με την Sixth Street και την Legends για την διοργάνωση διαφόρων events στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου την φετινή σεζόν αντί 360 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Πλέον το χρέος της Ρεάλ Μαδρίτης, αν εξαιρέσεις πάντα τα έξοδα της ανακοίνωσης του γηπέδου, είναι στα -263 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση όσον αφορά την ρευστότητά του το κλαμπ. Τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα 46 εκατ. ευρώ που χρωστούσε την ίδια περίοδο την περσινή σεζόν η ομάδα.

Όσον αφορά το κομμάτι του γηπέδου, ο δανεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης στο κομμάτι αυτό αυξήθηκε κατακόρυφα φτάνοντας τα 800 εκατ. ευρώ από τα 375 εκατ. που ήταν τον προηγούμενο χρόνο.

Σχετικά με την μπασκετική ομάδα με την οποία υπάρχει κοινός προϋπολογισμός, τα έξοδά της ήταν λίγο κάτω από το 10% της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Φιλιππίδη: Ο Πέτρος μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει, κατέθεσε ο Μπιμπίλας

Μέτρα στήριξης: Πόσο θα ενισχυθούν συνταξιούχοι και ευάλωτοι - Δείτε παραδείγματα


Κλεμμένο ευαγγέλιο 1.000 ετών επιστράφηκε στην Ελλάδα μετά από έναν αιώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης