La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα 4-1: Βραζιλιάνικη ανατροπή, τεσσάρα και ξανά κορυφή

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα 4-1: Βραζιλιάνικη ανατροπή, τεσσάρα και ξανά κορυφή

Παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ρεάλ με δύο γκολάρες των Βαλβέρδε – Ροντρίγκο έφτασε τελικά σε εμφατική νίκη επί της φιλότιμης Μαγιόρκα, έφτασε τις πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της La Liga

Real__2_
Δέχθηκε γκολ και στο πέμπτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί σε ξεκίνημα σεζόν από την 2003-04. Και πάλι, όμως, επανήλθε δυναμικά, έφτασε σε εμφατική νίκη, διατήρησε το απόλυτο («5 στα 5») και επανήλθε στη κορυφή της La Liga.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά, τα… χρειάστηκε για λίγο κόντρα στη Μαγιόρκα που προηγήθηκε στο σκορ, αλλά έφτασε σε άνετη νίκη (4-1) και είναι η μοναδική ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) που έχει το απόλυτο νικών.

Η Βασίλισσα επανήλθε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +2 από την Μπαρτσελόνα, μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με την Ατλέτικο στο «Wanda Metropolitano» (Κυριακή 18/09, 22:00).

Δείτα τα καλύτερα στιγμιότυπα ΕΔΩ.

Ο Κάρλο Αντσελότι, χωρίς τους τραυματίες Μπενζεμά και Έντερ Μιλιτάο, ξεκίνησε τον Εντέν Αζάρ ως «ψευτό – εννιάρι» και τον Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας, κάνοντας ροτέισον με Λούκας Βάθκεθ και Ντάνι Θεμπάγιος αντί Ντάνι Καρβαχάλ και Λούκα Μόντριτς αντίστοιχα, ξεκινώντας τον Φεδερίκο Βαλβέρδε στην μεσαία γραμμή, στην θέση του Ορελιέν Τσουαμενί.

Ο Χαβιέρ Αγκίρε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, παρέταξε αμυντικά την ομάδα του με στόχο να αιφνιδιάσει στην κόντρα και σε στατικές φάσεις, κάτι που λίγο έλειψε να κάνει με το «καλημέρα», σε σουτ του Βεντάτ Μουρίκι που έβγαλε με τις γροθιές ο Τιμπό Κουρτουά.

Γκολ ο Μουρίκι, γκολάρα ο Βαλβέρδε
Η Ρεάλ, παρά το ροτέισον του προπονητή της, ήταν ανώτερη, αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς, να προλαβαίνει τον Βινίσιους Ζούνιορ προτού γίνει (πολύ πιο) επικίνδυνος και να σταματάει τις προσπάθειες των Ροντρίγκο και Βαλβέρδε.

Η Μαγιόρκα περίμενε υπομονετικά, καλά κλεισμένη στην άμυνά της. Και, σε μια από τις σπάνιες της προωθήσεις, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κανγκ Ιν Λι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, άψογη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μουρίκι… ξεφορτώθηκε τον Φερλάν Μεντί και με κεφαλιά νίκησε τον Κουρτουά (35’).

Το γκολ του Κοσοβάρου, κόντρα στη ροή του αγώνα, πείσμωσε τους Μαδριλένους. Ο Βινίσιους άγγιξε την ισοφάριση, η οποία εντέλει έφτασε με την συμπλήρωση των 45 λεπτών, χάρη σε γκολ – ποίημα του Βαλβέρδε, το καλύτερο της La Liga μέχρι τώρα. Και το πρώτο που δέχεται η Μαγιόρκα σε ροή αγώνα, αφού μέχρι τώρα είχαν σκοράρει εις βάρος της μόνο με πέναλτι.

Ο Ουρουγουανός πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, κάλυψε 50 μέτρα και, από το ύψος της αντίπαλης μεγάλης περιοχής, έπιασε «κεραυνό» με το αριστερό που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Μαγιόρκα, αποδίδοντας ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με το 1-1.

Τεσσάρα με υπογραφή Ροντρίγκο
Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε και από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (πράγμα σπάνιο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»), ο Αντσελότι έβγαλε με την συμπλήρωση μιας ώρας τον Αζάρ, ο οποίος ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπόρεσε να λάμψει, όπως έκανε στο ματς του Champions League με την Σέλτικ.

Κλείσιμο
Ο Αγκίρε άλλαξε και τους τρεις μέσους του μέσα σε έξι λεπτά (53’ – 59’), με την αλλαγή του Ροντρίγκο Μπατάλια να είναι υποχρεωτική και να στερεί ένα πολύτιμο εργαλείο από την μεσαία γραμμή των Νησιωτών.

Η Μαγιόρκα έδωσε… απροκάλυπτα την μπάλα στη Ρεάλ, η οποία έπαιζε πλέον με τον Ροντρίγκο ως σέντερ φορ και τον Νταβίντ Άλαμπα ως αριστερό μπακ, αφού ο Νάτσο είχε πάρει την θέση του Φερλάν Μεντί, παίζοντας όμως ως στόπερ.

Ένα σουτ του Λούκας Βάθκεθ έφυγε ελάχιστα άουτ, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν μόνο την κόντρα, αλλά να αγγίζουν το 1-2 ύστερα από εκτέλεση πλαγίου άουτ, με τον Αντόνιο Σάντσεθ, εντελώς μόνος του, να… καταφέρνει να μην σκοράρει από ιδανική θέση και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Και από το πιθανό 1-2 περάσαμε στο... πραγματικό 2-1. Καταπληκτική ενέργεια του Ροντρίγκο στο transition και πάσα την κατάλληλη στιγμή για τον «καυτό» Βινίσιους, ο οποίος με πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Ραΐκοβιτς, σκοράροντας για πέμπτο διαδοχικό ματς (73’).

Η Μαγιόρκα βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, ο Μουρίκι βγήκε τραυματίας, η Ρεάλ είχε πλέον τον έλεγχο του αγώνα και, για να μην έχει άγχος στο φινάλε, σημείωσε ακόμα δύο γκολ. Το πρώτο, με καταπληκτική ενέργεια του Ροντρίγκο που «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και με μια απίθανη ντρίμπλα άδειασε τον Ματίγια Νάστασιτς, προτού πλασάρει εύστοχα (89’).

Και το δεύτερο, με τον Ρούντιγκερ από κοντά ύστερα από φάουλ - σέντρα του Τόνι Κρόος, με τον Γερμανό να γίνεται ο ένατος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει φέτος. Ποιος είπε ότι η Ρεάλ ζορίζεται να βρει δίχτυα όταν δεν παίζει ο Μπενζεμά; Για δείτε το πάλι...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (72’ λ. τρ. Ντάνι Καρβαχάλ), Ρούντιγκερ, Άλαμπα, Μεντί (60’ Νάτσο) – Κρόος, Βαλβέρδε, Θεμπάγιος – Ροντρίγκο, Αζάρ (60’ Μόντριτς), Βινίσιους Ζούνιορ.

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς – Μαφέο, Βάλιεντ, Ραΐγο, Νάστασιτς, Τζάουμε Κόστα – Μπατάλια (53’ λ. τρ. Μπαμπά), Ντάνι Ροντρίγκεθ (59’ Γκρενιέ), Ρουίθ ντε Γαλαρέτα (59’ Αντόνιο Σάντσεθ) – Κανγκ Ιν (79’ Λάγο Ζούνιορ), Μουρίκι (79’ λ. τρ. Αμπντόν).

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία του «Λίθου του Πεπρωμένου» που θα ταξιδέψει από τη Σκωτία στο Λονδίνο για τη στέψη του Καρόλου

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Τουρκία ανατίναξε τις γέφυρες επικοινωνίας, δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ


Δένδιας κατά Τουρκίας: Πηγή εντάσεων και αστάθειας η παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης