Μαρσέλο, ένας θρύλος στον Ολυμπιακό: Το «μπαμ» που ήχησε σε όλο τον κόσμο - Δείτε βίντεο

Μαρσέλο, ένας θρύλος στον Ολυμπιακό: Το «μπαμ» που ήχησε σε όλο τον κόσμο - Δείτε βίντεο

Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ του εξωτερικού για την απόκτηση του θρύλου της Ρεάλ από τον Ολυμπιακό - Ποιος είναι ο 34χρονος Βραζιλιάνος που θα φοράει την «ερυθρολευκη» με το Νο 12

marcelo_real-olympiacos
Η μεταγραφική «βόμβα» που πυροδότησε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν ανακοινώσει την ευρωπαϊκή του λίστα για τους αγώνες στο Europa League, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.

Ο Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ αποφάσισε να φορέσει τα «ερυθρόλευκα», με τον διεθνή Βραζιλιάνο πρώην αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης να υπογράφει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, να ολοκληρώνει μια μεταγραφή, παρόμοιου μεγέθους με αυτή του 2004, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε φέρει στον Ολυμπιακό τον Ριβάλντο.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση ενός θρύλου του ποδοσφαίρου, του Μαρσέλο, που θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα», έγραφε η ανακοίνωση που προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.


Το... μπαμ ήχησε σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τα ΜΜΕ του εξωτερικού να ασχολούνται με την απόκτηση του θρύλου της Ρεάλ από τον Ολυμπιακό.

Κλείσιμο
Η Marca πρόλαβε να «ντύσει» στα «ερυθρόλευκα» τον Βραζιλιάνο μπακ γράφοντας: "Είναι επίσημο, ο Μαρσέλο υπέγραψε στον Ολυμπιακό".

marcelo-marca


Η AS από την πλευρά της ανέφερε στο κεντρικό της θέμα: "Ο Μαρσέλο υπέγραψε στον Ολυμπιακό", σημειώνοντας πως ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ θα παίξει υπό τις οδηγίες του Κορμπεράν και θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στην Ευρώπη.

marcelo-as


Με τη μεταγραφή ασχολήθηκε και η καταλανική Sport, η οποία τουίταρε τη φωτογραφία των ερυθρόλευκων για την ανακοίνωση του Μαρσέλο.



Η Mundo Deportivo έγραψε: "Ο Μαρσέλο βρήκε ομάδα 82 μέρες μετά το αντίο" και η Equipe στάθηκε στην παράμετρο του Europa και πως ο Μαρσέλο στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού θα παίξει με αντίπαλο τη Ναντ.

equipe


Πρώτο θέμα έγινε και σε μέσα της πατρίδας του, όπως το Globoesporte, ενώ και το Twitter πήρε... φωτιά με το που έγινε γνωστή η μεταγραφή, την οποία είχε αποκαλύψει λίγο νωρίτερα η ισπανική εκπομπή «El Chiringuito».












Ο 34χρονος διεθνής Βραζιλιάνος (με ισπανικό διαβατήριο από τις 26 Ιουλίου 2011) που θα καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού και δηλώθηκε τελευταία στιγμή στην ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τους αγώνες του Europa League, θα φοράει το Νο12, αριθμό που φορούσε και στη Ρεάλ, τον έχει και τατουάζ και αφορά την ημερομηνία γέννησής του (12 Μαίου 1988).




Μπορεί πέρσι ο Μαρσέλο να μην αποτελούσε βασική επιλογή για τον Κάρλος Αντσελότι, με τον 63χρονο Ιταλό προπονητή των «μερένχες» να δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στον 27χρονο Φερλάν Μεντί, (βασικός σε 20 ματς της La Liga και σε 10 του Champions League, σε αντίθεση με τον 34χρονο Βραζιλιάνο που ξεκίνησε στην αρχική σύνθεση σε 12 ματς του Ισπανικού πρωταθλήματος - έχασε 16 ματς λόγω τραυματισμών και ένα λόγω τιμωρίας - και αγωνίστηκε σε μόλις τρεις αναμετρήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση), όμως οι αριθμοί του προκαλούν… ζαλάδα.




Αγωνίστηκε για 15 χρόνια στη «βασίλισσα», καταγράφοντας 38 γκολ και 103 ασίστ σε 546 συμμετοχές – κατακτώντας παράλληλα 25 τίτλους. Πέντε Champions League, έξι πρωταθλήματα, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Copa del Rey και πέντε ισπανικά Σούπερ Καπ.





Με την εθνική Βραζιλίας, την οποία έχει εκπροσωπήσει 58 φορές με απολογισμό έξι γκολ, έχει αγωνιστεί σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2014, 2018) και έχει κατακτήσει το Confederations Cup (2013). Προτού υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης αγωνιζόταν στη Φλουμινένσε.

Ο Μαρσέλο αποχαιρέτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον τελικό του Champions League στο Παρίσι. «Τα συναισθήματα είναι έντονα. Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τη Ρεάλ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν είναι μια στενάχωρη μέρα για μένα. Φεύγω με μεγάλη χαρά και ευγνώμων προς τον κόσμο και την ομάδα για όσα έχουμε ζήσει. Ήμουν τυχερός να σηκώσω το Champions League ως αρχηγός πριν αποχωρήσω κι αυτό κλείνει με τον καλύτερο τρόπο έναν κύκλο»», είχε δηλώσει τότε ο 34χρονος μπακ λίγο μετά την νίκη της Ρεάλ επί της Λίβερπουλ με 1-0.




Η Ρεάλ είχε αποχαιρετήσει τον αρχηγό της με ένα «ευχαριστήριο» βίντεο, όπως επίσης και οι οπαδοί της «Βασίλισσας» με ένα επτάλεπτο αφιέρωμα στο MadridistaTV.

THANK YOU, MARCELO | Real Madrid Legend


Marcelo - Goodbye to a LEGEND



Ο Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1988 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης και η μητέρα του είναι συνταξιούχος δασκάλα. Μεγάλωσε στη γειτονιά Catete στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 9 ετών και στα 13 του, ήταν στις ακαδημίες της Φλουμινένσε, τις οποίες παραλίγο να εγκαταλείψει γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το λεοφωρείο για να πάει στην προπόνηση.



Εκεί ανέλαβε δράση ο παππούς του Σάν Πέδρο, ο οποίος βοήθησε τον μικρό Μαρσέλο να συνεχίσει το όνειρό του.




Ο αγαπημένος του παππούς έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2014, όταν ο Μαρσέλο αγωνιζόταν στο παγκόσμιο κύπελλο με τη Βραζιλία. Όταν έμαθε για την απώλεια του παππού του ζήτησε να αποσυρθεί από το τουρνουά για να παραστεί στην κηδεία του, αλλά παρέμεινε για να παίξει με την «Σελεσάο»  και να τιμήσει την επιθυμία του παππού του, το όνομα του οποίου είναι αποτυπωμένο με «ανεξίτηλο μελάνι» στο χέρι του Βραζιλιάνου αμυντικού.




Ο Μαρσέλο αφιερώνει κάθε γκολ σε αυτόν και τη γυναίκα του.

Το 2008, ο Μαρσέλο παντρεύτηκε την Κλαρίς Άλβες (με την οποία γνωρίζονται από παιδιά) και στις 24 Σεπτεμβρίου 2009 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Ένζο Γκατούζο Άλβες Βιέιρα. Ο δεύτερος γιος τους, ο Λίαμ γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2015.














Ειδήσεις σήμερα:


Βίντεο ντοκουμέντο: Δείτε τον δράστη να τρέχει μετά τους πυροβολισμούς στην πλατεία Βάθη

Ρωσία: Ο Πούτιν πάσχει (και) από το «σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών»; - Νέα σχόλια για την υγεία του

Ενεργειακή κρίση - G7: Οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να μπει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης