Formula 1: O Μοντόγια προβλέπει νίκες για τη Mercedes στο δεύτερο μισό της σεζόν

Formula 1: O Μοντόγια προβλέπει νίκες για τη Mercedes στο δεύτερο μισό της σεζόν

Ο πρώην οδηγός της F1 δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Mercedes-AMG για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ενώ κατακρίνει τον τρόπο λειτουργίας της Scuderia Ferrari

m329484
Η Formula 1 επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με το Grand Prix Βελγίου στο θρυλικό Σπα. Το δεύτερο μισό της σεζόν ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει με άνεση και να διευρύνει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα.

Μέχρι τώρα, δύο ομάδες είναι αυτές που έχουν πρωταγωνιστήσει, Red Bull Racing και Scuderia Ferrari, έχοντας κερδίσει τους πρώτους 14 αγώνες του 2022. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να τις εκθρονίσει, όμως στα τελευταία Grand Prix βλέπουμε πως η Mercedes-AMG έχει μειώσει τη διαφορά και μάλιστα στην Ουγγαρία ο Τζορτζ Ράσελ πήρε την pole position. Την πίστη του στη γερμανική ομάδα εξέφρασε ο πρώην οδηγός των Williams και McLaren, Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, ο οποίος πιστεύει πως θα δούμε σύντομα από την ομάδα του Μπράκλεϊ ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων.

«Η φήμες λένε πως η Mercedes έχει μία μεγάλη, πολύ μεγάλη αναβάθμιση που έρχεται σύντομα στα δύο της μονοθέσια. Αν ισχύει αυτό, τότε ξέρετε τι έρχεται. Είναι κάτι το φοβερό να βλέπεις αυτό που κάνει η Mercedes, να μένει με τον ίδιο σχεδιασμό στην W13. Όλοι έβλεπαν το τι έκανε η Red Bull και κινήθηκαν προς το σχεδιασμό της, όπως και της Ferrari. H Mercedes έμεινε με το δικό της τρόπο σχεδιασμού μονοθεσίου και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον», ανέφερε ο Κολομβιανός στο VegasInsider.

FW51IUfXoAEqMk_0
Κλείσιμο

Το 2022 ξεκίνησε με τη Ferrari να έχει το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα και υπέρ της Red Bull Racing. Ο Φερστάπεν, εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις ικανότητές του και την αδυναμία της Ferrari να πάρει τα αποτελέσματα που μπορούσε, είτε από λάθη της ομάδας είτε των οδηγών της, και έχτισε μία διαφορά που αγγίζει τους 100 βαθμούς μετά από 14 αγώνες.

Ο τρόπος με τον οποίο η Ferrari χειρίστηκε τη σεζόν της δεν έχει εντυπωσιάσει τον Μοντόγια, ο οποίος είναι απογοητευμένος με τη Scuderia: «H Red Bull δεν πρέπει να εφησυχάζεται με το πόσο καλά τα πάει και το γεγονός πως όλα κινούνται υπέρ της. Είδαμε στον τελευταίο αγώνα στην Ουγγαρία που εκκίνησε 10ος ο Φερστάπεν και κανείς δεν περίμενε να κερδίσουν. Η Ferrari κοίταξε να αμυνθεί της Mercedes και όταν συνειδητοποίησε τι έγινε ήταν λες και είπαν “Ω θεέ μου, μας κέρδισε πάλι η Red Bull, πως συνέβη αυτό”; Στη Ferrari βάζουν τους εαυτούς τους σε δύσκολη θέση. Στην αρχή της σεζόν είχαν το ταχύτερο μονοθέσιο και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει σωστά. Έχουν κάνει πολλά λάθη. Αν καταλάβουν το τι πρέπει να κάνουν, κάνουν καλύτερες στρατηγικές, τότε θα κερδίσουν πολλούς περισσότερους αγώνες. Αν δεις το Μονακό ή την Ουγγαρία, έχουν πετάξει πολλές νίκες. Κατά την άποψή μου φοβούνται να πάρουν αποφάσεις. Αυτό τους έχει πληγώσει».

Με τον κόσμος της Formula 1 να αποχαιρετά τον αγώνα του Σπα γι' αυτόν στο Ζάντβορτ, ας θυμηθούμε τι έκανε ο Μοντόγια πίσω στο 2004, στο παρακάτω βίντεο.

👇👇👇 Juan Pablo Montoya | Full action onboard (race) | 🇧🇪 Spa-Francorchamps | 2004 Season 🔊🔊🔊

Posted by The Cars on Tuesday, August 23, 2022


Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης