Νόβακ Τζόκοβιτς: Στέλεχος του Τραμπ ζητά να παίξει ο Σέρβος τενίστας στο US Open

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στέλεχος του Τραμπ ζητά να παίξει ο Σέρβος τενίστας στο US Open

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέπει στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς να παίξει στο US Open - Οι Καναδοί με δηλώσεις τους βάζουν φρένο στη συμμετοχή του Σέρβου στο Masters του Μόντρεαλ

25941745
Πόλεμος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με θέμα τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open το οποίο αρχίζει στις 29 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

Ο Σέρβος που παραμένει ανεμβολίαστος δεν μπορεί να εισέλθει στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στο Grand Slam όπως συνέβη και πριν από λίγους μήνες στο Μαϊάμι και στη Φλόριντα.

Η νομοθεσία απαγορεύει σε ανθρώπους που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να περάσουν τα σύνορα των ΗΠΑ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δηλώσει μετά από το Wimbledon: «Δεν έχω εμβολιαστεί και δεν σκοπεύω να εμβολιαστώ, οπότε τα μόνα καλά νέα που μπορώ να έχω είναι να αλλάξει η νομοθεσία, ή να λάβω μια εξαίρεση και να πάρω την πράσινη κάρτα, οτιδήποτε μπορεί να με βάλει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν γνωρίζω, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό να πάρω εξαίρεση. Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν ξέρω αν θα συμβεί».

nole11
Κλείσιμο


Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται πιέσεις από πολιτικούς και γερουσιαστές προκειμένου να γίνει μια εξαίρεση στην υπόθεση Τζόκοβιτς αλλά φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και βασικό στέλεχος του πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της συμμετοχής του.

Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ που υπήρξε πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία αλλά και διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ τόνισε για το θέμα: «Το US Open ενεργεί φτηνά όταν αποκλείει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Ο Γκρένελ ήταν επίσης ειδικός Προεδρικός απεσταλμένος για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου το 2019.



Μπλόκο από τους Καναδούς

Πριν από το US Open το σπουδαιότερο τουρνουά θα κάνει πρεμιέρα στις 8/8 στο Μόντρεαλ και είναι το Rogers Cup. Το Masters του Καναδά που έχει κερδίσει 4 φορές ο Τζόκοβιτς δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ανεμβολίαστου Νόλε!

Ο διευθυντής του τουρνουά, Γιουτζίν Λαπιέρ, τόνισε: «Είτε η καναδική κυβέρνηση θα αλλάξει τους κανόνες σχετικά με το εμβολιασμό ή θα σηκώσει τα μανίκια του και θα κάνει το εμβόλιο. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά τα σενάρια είναι ρεαλιστικά».

Θέση πήρε και ο υπουργός Υγείας του Καναδά, Ζαν Ιβς Ντουκλό: «Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Υπάρχουν κάποιες μικρές εξαιρέσεις, αλλά οι κανόνες ισχύουν για όλους. Η πανδημία της covid-19 δεν έχει τελειώσει ακόμη».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι καρατόμησε τον αρχηγό της Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα για «εσχάτη προδοσία»


Μεγιστάνας του real estate στο Ντουμπάι ξόδεψε στη Μύκονο 100.000 ευρώ σε σαμπάνιες Dom Perignon


Αυξήσεις- «φωτιά» σε βασικά είδη στην Τουρκία – Τα λεμόνια και οι πατάτες είναι ακριβότερα κατά 614%!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης