Ρήξη Super League με ΕΠΟ για τον Κλάτενμπεργκ - Μαρινάκης και Αλαφούζος κατά Μπαλτάκου

Ρήξη Super League με ΕΠΟ για τον Κλάτενμπεργκ - Μαρινάκης και Αλαφούζος κατά Μπαλτάκου

Η ρήξη στις σχέσεις της Super League 1 με την ΕΠΟ φαίνεται ότι είναι οριστική, με τους ισχυρούς άνδρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να είναι έξαλλοι με την ενέργεια του προέδρου της Ομοσπονδίας να τους αγνοήσει στο θέμα του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

klatenberg
Στις 24 Ιουνίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκλέχθηκε πρόεδρος στη Super League 1 κι είχε φροντίσει από πολύ νωρίς να δείξει τις προθέσεις του...

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες», είχε πει (μεταξύ άλλων μετά την εκλογή του) και πέντε ημέρες αργότερα (29/6) επανέλαβε το ίδιο ενωτικό μήνυμα στην πρώτη του παρουσία στο ΔΣ της ΕΠΟ.

«Όπως είπα και μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Super League ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε πίσω. Οι Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ.  Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την Εθνική μας ομάδα και να μην ασχολείστε με το ποιος θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Super League θα επωμιστούμε το κόστος ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ».

Ακόμη κι η Ομοσπονδία στην επίσημη ενημέρωση που έδωσε εκείνη την ημέρα τόνισε το ενωτικό κλίμα που προσπάθησε να περάσει ο κ. Μαρινάκης και το οποίο φρόντισε να τορπιλίσει μέσα σε λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΠΟ με αφορμή τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο κ. Μπαλτάκος όχι απλά αγνόησε την επιθυμία της πλειοψηφίας των ομάδων της Super League 1 (10 υπέρ, 3 κατά, 1 λευκό) που ήθελαν την παραμονή Κλάτενμπεργκ, αλλά καταστρατηγώντας κάθε έννοια του fair play, ανακοίνωσε 5 λεπτά πριν την έναρξη του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας ότι ο ίδιος προτείνει την αντικατάσταση του από τον Στέφεν Μπένετ (συνεργάτης του Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ την τελευταία διετία).

Ο κ. Μπαλτάκος στην ανακοίνωση του χρησιμοποιεί ως επιχείρημα της πρότασης του για την απομάκρυνση του Κλάτενμπεργκ το γεγονός ότι δεν υπήρχε ομοφωνία προς το πρόσωπο του από το Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, ΠΑΟ υπέρ, η ΑΕΚ κατά και στο πλευρό της από σήμερα και ο ΠΑΟΚ) ωστόσο δεν είχε την τυπική ευγένεια να μιλήσει με τις ομάδες για να τις ενημερώσει για τις σκέψεις και τις προθέσεις του, τις οποίες φρόντισε να δημοσιοποιήσει λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό σε όλους.

Γιατί καλό είναι να επικαλούμαστε την ενότητα και να μιλάμε για μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκεί να το εννοούμε κιόλας.

Η οργισμένη αντίδραση Μαρινάκη, οι απορίες Αλαφούζου κι ο εκνευρισμός των υπολοίπων

Κλείσιμο
Δυστυχώς όμως ο κ.Μπαλτάκος επέλεξε να κάνει μια παλιομοδίτικη επίδειξη δύναμης δημιουργώντας όμως νέα δεδομένα τα οποία προφανώς και δεν είχε υπολογίσει σωστά...

«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και προσπάθεια να συνθέσουμε και να πάμε το ποδόσφαιρο πιο μπροστά.
Πριν λίγο ο κύριος Μπαλτάκος δείχνοντας ποιος είναι ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόσληψη του κυρίου Μπένετ, του βοηθού του Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του;», είπε απευθυνόμενος στις ομάδες της SL1 ο κ. Μαρινάκης με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής να συμπληρώνει με νόημα:

«Από σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά. Θα ζητήσω κι ένα γραφείο στην ΕΠΟ από αύριο ως αντιπρόεδρος για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Και θα τα βρούμε όλα. Και θα τα ψάξουμε όλα.

Μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε να κάνουμε με δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν από κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους εισιτήριο για έναν αγώνα και δεν έχουν καμιά σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από σήμερα μπαίνει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά θέλουν δε θέλουν»!

Εξίσου καυστικός κι ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος αφού πρώτα έριξε τα καρφιά του στους Δικεφάλους: «...ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ, είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα τέτοιο καπέλωμα από την Ομοσπονδία;», συνέχισε εκνευρισμένος: «Μένω άναυδος με αυτά που ακούω. Λίγα λεπτά πριν το συμβούλιο; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος».

Με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει ξεκάθαρη θέση, αλλά τώρα είναι κατά της παραμονής Κλάτενμπεργκ (μαζί με τον Βόλο, ενώ η Λαμία έριξε λευκό) οι υπόλοιπες ομάδες έκαναν λόγο για δικτατορικές αντιλήψεις οι οποίες δεν πρέπει να περάσουν...

Κι η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς στην όλη ιστορία θα εμπλακούν και οι διεθνείς Ομοσπονδίες οι οποίες από την περασμένη εβδομάδα έχουν ενημερωθεί για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων επιθυμεί την παραμονή του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

Κι ίσως αυτή η βιασύνη του κ. Μπαλτάκου να καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ αποδειχθεί το πρώτο μα συνάμα και καθοριστικό λάθος του στην προεδρία της ΕΠΟ, τρέχοντας πολύ πιο γρήγορα απ' ότι θα περίμενε κανείς τις αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου...

Ειδήσεις σήμερα:

Αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια

Καταδικάστηκε παιδοχειρούργος στη Θεσσαλονίκη για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος

Ο Μο Φάρα αποκαλύπτει και συγκλονίζει: Έπεσα θύμα trafficking, έτσι έφτασα στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης