Ο Μπαλτάκος αγνοεί την Super League 1 και προτείνει για νέο αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ

Ο Μπαλτάκος αγνοεί την Super League 1 και προτείνει για νέο αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Super League 1 είχαν ζητήσει την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ,. ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Τάκης Μπαλτάκος ανακοίνωσε ότι η εισήγηση του είναι να αντικατασταθεί από τον Στέφεν Μπένετ

klatenberg_premier
Το συμβόλαιο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα, η πλειοψηφία των ομάδων της Super League 1 (όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο ΔΣ) ζήτησε την παραμονή του, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ με δήλωση του τάχθηκε και επίσημα κατά της διατήρησης του Άγγλου στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο κ. Μπαλτάκος στην ανακοίνωση του επικαλείται τη διαφωνία του Big 4 (μόνο η ΑΕΚ ήταν κατά της παραμονής Κλάτενμπεργκ) και αναφέρει ότι η εισήγηση του είναι να τον διαδεχθεί ο μέχρι τώρα άμεσος συνεργάτης του Στέφεν Μπένετ.

Όλα αυτά δίνουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ΔΣ της Super League 1 που διεξάγεται αυτήν την ώρα (ξεκίνησε τις 15:00).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της  ΕΠΟ:
«Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.
Κλείσιμο
Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων,

σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.»

Ειδήσεις σήμερα:

Αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια

Καταδικάστηκε παιδοχειρούργος στη Θεσσαλονίκη για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος

Ο Μο Φάρα αποκαλύπτει και συγκλονίζει: Έπεσα θύμα trafficking, έτσι έφτασα στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης