Wimbledon , Τζόκοβιτς-Νόρι 3-1 (2-6, 6-3, 6-2, 6-4): Ο Νόλε αντίπαλος του Κύργιου στον τελικό

Wimbledon , Τζόκοβιτς-Νόρι 3-1 (2-6, 6-3, 6-2, 6-4): Ο Νόλε αντίπαλος του Κύργιου στον τελικό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα κοντραριστεί με τον Νικ Κύργιο (Novasports Prime) στον μεγάλο τελικό του Wimbledon που θα διεξαχθεί την Κυριακή - Ο Σέρβος έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει σε 32 τελικούς Grand Slam καθώς μετά την απώλεια του πρώτου σετ διέλυσε τον Βρετανό Κάμερον Νόρι

25935576
Το όνειρο των Βρετανών να δουν έπειτα από έξι χρόνια δικό τους παίκτη να περνά στον τελικό και να κατακτά το Wimbledon, διήρκησε μόλις ένα σετ και «έσβησε» μπροστά στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 35χρονος Σέρβος έχασε το 1ο σετ από τον Κάμερον Νόρι, όμως μετά επέβαλε το δικό του νόμο: Άνετη νίκη με 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 και πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (10/7), όπου βρίσκεται ήδη ο Νικ Κύργιος.



Ο Νόρι, γεννημένος στη Νότια Αφρική και μεγαλωμένος στη Νέα Ζηλανδία, δεν μπόρεσε να «ντυθεί» Άντι Μάρεϊ και να επαναλάβει τον θρίαμβο του Σκωτσέζου το 2016.
Ο Τζόκοβιτς ναι μεν βρέθηκε πίσω στα σετ, όμως από τη στιγμή που βρήκε το ρυθμό του ο Νόρι δεν μπόρεσε να τον απειλήσει.

Ο Τζόκοβιτς μετράει έφθασε στις 27 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon και απέναντι στον Νικ Κύργιο διεκδικεί τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του και 7ο συνολικά στο τουρνουά. Σε τελικούς στο Wimbledon έχει έξι νίκες και μια ήττα, από τον Μάρεϊ το 2013.

Κλείσιμο


Ταυτόχρονα θα παίξει για τον 21ο Grand Slam τίτλο του και μετά την αποχώρηση του Ναδάλ, έχει την ευκαιρία να τoν πλησιάσει στον έναν και να αφήσει μόνο στην 3η θέση τον 20άρη Ρότζερ Φέντερερ.



Δυναμικό ξεκίνημα για Νόρι
Ο Νόρι μπήκε με ενθουσιασμό στον τελικό, πετυχαίνοντας break στο εναρκτήριο game. O Τζόκοβιτς απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο προηγήθηκε 2-1, όμως ο Βρετανός δεν πτοήθηκε. Επιβάλλοντας το παιχνίδι του και έχοντας ουσία (3 στα 4 break) δεν πέταξε τις ευκαιρίες που βρήκε. Με δύο διαδοχικά break στο 5ο και στο 7ο game προγήθηκε 5-2, μετά έφθασε στο 40-15 και τελείωσε το σετ 6-2 σε 32 λεπτά μέσα σε αποθέωση.
Σε αυτό το διάστημα ο Τζόκοβιτς μέτρησε 12 αβίστα λάθη, με τον Νόρι να έχει μόλις εννέα, αλλά και οκτώ περισσότερους πόντους (26 έναντι 18).



Η απάντηση του Τζόκοβιτς
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο 2ο σετ. Ο Τζόκοβιτς ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά στο σερβίς του. Πέτυχε τρία love games, τη στιγμή που ο Νόρι κατάφερνε να κρατήσει ανέπαφο το δικό του, γλίτωσε σε τρεις περιπτώσεις το break στο 6ο game, δεν το κατάφερε στο 8ο, με τον Τζόκοβιτς να πετυχαίνει το 5-3 και έπειτα σερβίροντας, παρότι βρέθηκε στο 0-30, με τέσσερις σερί πόντους κατέκτησε το σετ με 6-3. Ο Τζόκοβους κυριάρχησε στα πάντα σε αυτί το σετ, 16/18 κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς, 10 winners, πέντε όλα κι όλα αβίστα λάθη και κερδισμένοι πόντοι στους 33-19.



Μονόλογος Τζόκοβιτς
Σε μονόλογο μετέτρεψε ο Τζόκοβιτς και το 3ο σετ. Ο Σέρβος άρχισε με break, μετά με το 4ο love game στον αγώνα προηγήθηκε και 2-0, ελέγχοντας απόλυτα την εξέλιξή του. Και σε αυτό δεν έδωσε ευκαιρία για break στον Νόρι, με ένα ακόμα breaκ πήγε το σετ στο 4-1 και στο 5-2, τελειώνοντάς το σε συνοπτικές διαδικασίες με 6-2.

Ίδιο και απαράλλαχτο το ξεκίνημα στο 4ο σετ: Break και love game από τον Σέρβο και 2-0. Οι βρετανοί προσπάθησαν να δώσουν δύναμη στον Νόρι, που απάντησε επίσης με love game (2-1). Ο Τζόκοβιτς έφευγε σε απόσταση δύο games, όμως ο Νόρι μείωνε στο ένα, με το σετ να φθάνει στο 5-4 και τον Τζόκοβιτς να σερβίρει για τη νίκη και να την κατακτά έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά.



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Έτσι έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. στο τροχαίο της Νέας Φιλαδέλφειας


Καταιγίδα «εξπρές» στην Θεσσαλονίκη - Παρασύρθηκαν κάδοι, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια


Προφυλακίζεται ο 42χρονος μητροκτόνος του Ηρακλείου - Βρίσκεται σε παράκρουση, δεν έχει δώσει εξηγήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης