Ναδάλ: «Έκανα αναισθησία στο πόδι για να συνεχίσω»

Ναδάλ: «Έκανα αναισθησία στο πόδι για να συνεχίσω»

Ο Ράφα Ναδάλ, ο μεγάλος νικητής του Roland Garros, αποκάλυψε στο Eurosport ότι έπαιζε με ενέσεις και χρειάστηκε να κάνει αναισθησία στο πόδι για να συνεχίσει - Άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα της καριέρας του στη συνέντευξη Τύπου 

25789882
Συγκλονίζει ο Ράφα Ναδάλ με τις αποκαλύψεις για το πόδι του μετά από τον 14ο θρίαμβο στο Roland Garros.

Ο Ισπανός τενίστας που μετά από την πρόκριση στον τελικό είχε δηλώσει πως θα άλλαζε τον τίτλο με ένα νέο πόδι μετά από τον τελικό μίλησε για όσα πέρασε στην διάρκεια του τουρνουά.

«Έπαιζα χωρίς να αισθάνομαι το πόδι μου.Το πόδι κοιμόταν, γι' αυτό κατάφερα να παίξω στο τουρνουά. Έκανα συνεχώς ενέσεις», είπε αρχικά στο Eurosport.

Ο Ράφα Ναδάλ που πάσχει από το σύνδρομο Muller-Weiss μίλησε και για την χειρότερη στιγμή του στο τουρνουά: «Η χειρότερη στιγμή μου ήταν μετά τον 2ο γύρο με τον Μουτέ, δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω από τον πόνο. Έπρεπε να κάνω αναισθησία στο πόδι για να μπορέσω να συνεχίσω και ευχαριστώ τον γιατρό μου γι' αυτό».



Κλείσιμο
Το χρόνιο πρόβλημα, γνωστό ως σύνδρομο Muller-Weiss, είναι η δυσπλασία του ταρσικού σκαφοειδούς, μια παραμόρφωση ενός από τα οστά που βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα του ποδιού, απαραίτητη για την κινητικότητά του.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι»

Εν συνεχεία στη συνέντευξη Τύπου θα πει για το θέμα: «Είναι φανερό ότι με αυτές τις συνθήκες που παίζω, δεν μπορώ να συνεχίσω. Θα συνεχίσω να ψάχνω μια λύση για να βελτιωθεί αυτό που συμβαίνει στο πόδι. Έπαιξα αυτές τις δύο εβδομάδες υπό extreme συνθήκες.

Ηταν μεγάλο ρίσκο, διότι επειδή δεν αισθανόσουν τίποτα, θα μπορούσε να γυρίσει ο αστράγαλος ή να γίνει κάτι άλλο εκε. Το Roland Garros, όμως, είναι το Roland Garros. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει για μένα αυτό το τουρνουά, οπότε ήθελα να συνεχίσω την προσπάθεια. Δεν μπορώ να είμαι πιο χαρούμενος και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον γιατρό μου για ό,τι έχει κάνει σε όλη μου την καριέρα.

Δεν μπορώ, όμως, να συνεχίσω να αγωνίζομαι με το πόδι σε αναισθησία. Τώρα, λοιπόν, εξετάζουμε τις πιθανότητες. Ξέροντας ότι τα δύο νεύρα επηρεάζουν τόσο πολύ το πόδι και φέρνουν τόσο μεγάλη βελτίωση, μπορούμε να κάνουμε μια θεραπεία για να κάνει αυτή την αίσθηση μια μόνιμη συνθήκη. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε την άλλη εβδομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάψουμε λίγο το νεύρο για να υπάρχει αυτή τη αίσθηση στο πόδι για μεγάλη περίοδο.

Αν βρούμε μια μόνιμη λύση θα συνεχίσω κανονικά, αν όχι θα πρέπει να πάρω μια δύσκολη απόφαση, όπως μια εγχείρηση που θα μου εγγυάται ότι θα μπορέσω να είμαι ανταγωνιστικός, έστω και αν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανέλθω». 




Ειδήσεις σήμερα

Φρικτό έγκλημα στην Αίγινα: Σκότωσε τη μητέρα του και κατέληξε έξω από εκκλησία να τραγουδά και να χορεύει

Βρετανία: Χάος για τους ταξιδιώτες με ακυρώσεις πτήσεων - Οικογένεια έφτασε με 32 ώρες καθυστέρηση στην Κρήτη

Οι λόγοι που ο Τζόνι Ντεπ αγαπήθηκε όσο λίγοι αστέρες του Χόλιγουντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης