Europa Conference League: Ρόμα και Φέγενορντ προκρίθηκαν στον τελικό - Δείτε το γκολ

Europa Conference League: Ρόμα και Φέγενορντ προκρίθηκαν στον τελικό - Δείτε το γκολ

Οι Ιταλοί και οι Ολλανδοί συνθέτουν το ζευγάρι του πρώτου ιστορικά τελικού του  ECL - Η Ρόμα έχοντας αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Λέστερ, νίκησαν με 1-0 στο Ολίμπικο με γκολ του Έιμπραχαμ στο 11' - Η Φέγενορντ άντεξε στην πίεση της Μαρσέιγ και η λευκή ισοπαλία που απέσπασε σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα της έδωσαν την πρόκριση

25656242
Η Ρόμα νίκησε τη Λέστερ στο... καυτό «Ολίμπικο» (1-0) και πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του Conference League, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ η οποία έμεινε όρθια στη Μασσαλία (0-0).

Ρόμα-Λέστερ 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjs54ohdgbjd)


Πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που διεκδίκησε ευρω-κούπα στον τελικό.

Κλείσιμο
Ήταν τη σεζόν 1990-91, όταν στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA είχε αποκλείσει την Μπρόντμπι, με τερματοφύλακα τον άσημο ακόμα, Πέτερ Σμάιχελ.

Πλέον, η Ρόμα βρίσκεται και πάλι σε ευρωπαϊκό τελικό, στον παρθενικό του νεοσύστατου Conference League, μία... γενιά αργότερα. Απέναντι στη  Λέστερ του υιού Σμάιχελ, Κάσπερ, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πανηγύρισε τη νίκη στη ρεβάνς του «Ολίμπικο» (1-0) και δίνει ραντεβού με τη Φέγενορντ στα Τίρανα για την κούπα.

Μετά το ευνοϊκό αλλά «ανοιχτό» 1-1 του «King Power Stadium», η Ρόμα πάτησε στο... καυτό «Ολίμπικο» και η ορμή του κόσμου της την οδήγησε στο άμεσο προβάδισμα, με τον συνήθη ύποπτο, Τάμι Έιμπραχαμ. Ο Άγγλος στράικερ εμφανίστηκε στα κρίσιμα και με τρομερή κεφαλιά νικώντας κατά κράτος τον Ρικάρντο Περέιρα στον αέρα, «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Σμάιχελ για το 1-0 στο 11'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjs2me6ocgrt)


Η ομάδα του Μουρίνιο διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της σκορ και το κράτησε μέχρι τέλους, παίρνοντας έτσι το «χρυσό» εισιτήριο για τον τελικό στην «Arena Kombetare» (25/5), εκεί που ο Πορτογάλος τεχνικός θα γίνει και τυπικά ο πρώτος με παρουσία σε τελικό 
Champions LeagueEuropa League και Conference League!


Μαρσέιγ-Φέγενορντ 0-0

Άδοξο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία της  Μαρσέιγ  έθεσε η Φέγενορντ  μένοντας «όρθια» στη Μασσαλία (0-0) και κερδίζοντας το εισιτήριο για τον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Στη ρεβάνς του 3-2 του «Ντε Κάιπ», η Μαρσέιγ κυνηγούσε μόνο τη νίκη και στα πρώτα 30 λεπτά μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση για να την πετύχει.

Ωστόσο, ο διακόπτης γύρισε απότομα δύο λεπτά αργότερα, όταν ο κάπτεν, Ντιμίτρι Παγιέ, αποχώρησε τραυματίας, ξεσπώντας, μάλιστα, σε κλάματα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjs4cbs369vd)


Από εκείνο το σημείο οι Μαρσεγιέζοι δεν μπόρεσαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, οι Ολλανδοί άντεξαν στην πίεση του «καυτού» Βελοντρόμ κι έτσι σφράγισαν την πρόκριση στο φινάλε, επιστρέφοντας έτσι σε ευρω-τελικό μετά τη σεζόν 2001-02, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο UEFA στον τελικό κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι κήρυξε την έναρξη εκστρατείας χρηματοδότησης για τη βοήθεια της Ουκρανίας

Κινηματογραφική απόδραση κρατούμενου στις φυλακές της Αλαμπάμα με τη βοήθεια σωφρονιστικής υπαλλήλου - Ψάχνουν αν είχαν ερωτικό δεσμό

Πρόεδρος ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για τις διαφημίσεις με τα μαντζούνια που «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης