Championship, Νότιγχαμ Φόρεστ - Σουόνσι 5-1: Πεντάρα και τώρα ο «τελικός» για την Premier League

Championship, Νότιγχαμ Φόρεστ - Σουόνσι 5-1: Πεντάρα και τώρα ο «τελικός» για την Premier League

Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη επικράτησε με 5-1 της Σουόνσι και παίζει «τελικό» απευθείας ανόδου στην Premier League την Τρίτη (3/5, 21:00) απέναντι στην Μπόρνμουθ

forest
Με την 9η νίκη της στα τελευταία 10 παιχνίδια στην Championship η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι πλέον μια νίκη μακριά από την απευθείας άνοδο στην Premier League.

Σ' αγώνα της 45ης ημέρας του πρωταθλήματος η Φόρεστ επικράτησε εντός έδρας με 5-1 της Σουόνσι και έφτασε στους 79 βαθμούς σε 44 παιχνίδια. Έτσι είναι στο -3 από την 2η Μπόρνμουθ η οποία έχει 82β. και όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τρίτη (3/5, 21:00) στο μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα των "Κερασιών".



Κλείσιμο
Με νίκη η Μπόρνμουθ αυξάνει την διαφορά στους 6β. και σφραγίζει την άνοδο. Εάν κερδίσει η Νότιγχαμ οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 82 πόντους και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, στην οποία οι Reds παίζουν εκτός έδρας με την Χαλ και τα Κεράσια εντός έδρας με την Μίλγουολ.

Εάν ισοβαθμήσουν στην τελική κατάταξη, το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι το διαφορά γκολ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Στιβ Κούπερ είναι στο +34 (72-38) και η Μπόρνμουθ στο +33 (72-39). Το δεύτερο κριτήριο είναι τα γκολ που έχουν πετύχει (από 72 έως σήμερα) και το τρίτο οι νίκες.


H Nότιγχαμ Φόρεστ έχει «κλειδώσει» και μαθηματικά την παρουσία της στα Play Off ανόδου. Απευθείας έχει ανέβει η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα. Για την ιστορία οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22' με το αυτογκόλ του Κρίστι, οι «Κύκνοι» ισοφάρισαν στο 28' με τον Ομπαφέμι, ο Σάριτζ «καθάρισε» το ματς με τρία γκολ μέσα σε 20 λεπτά (48', 52', 69') και ο Μίγκτεν στο 84' διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 5-1.

Το πρόγραμμα της Μπόρνμουθ

3/5 Νότιγχαμ Φόρεστ (εντός)

7/5 Μίλγουολ (εντός)

Το πρόγραμμα της Νότιγχαμ Φόρεστ

3/5 Μπόρνμουθ (εκτός)

7/5 Χαλ (εκτός)



Ειδήσεις σήμερα

«Σε 202 δευτερόλεπτα το Λονδίνο δεν θα υπάρχει πια» - Πυρηνικές απειλές σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Άστατος ο καιρός του τριημέρου της Πρωτομαγιάς με κατά τόπους λασποβροχές

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ σήμερα η πλατφόρμα Fuel Pass - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης