Οσασούνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Έτοιμη για την στέψη η «Βασίλισσα» - Δείτε τα γκολ

Οσασούνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Έτοιμη για την στέψη η «Βασίλισσα» - Δείτε τα γκολ

Παρ’ ότι ο Κάρλο Αντσελότι έκανε ροτέισον και ο Καρίμ Μπενζεμά έχασε δύο πέναλτι, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε και από την Παμπλόνα και μπορεί να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας για 35η φορά, ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο

real_madrid
Πρόβα στέψης για την Βασίλισσα! Παρ’ ότι ο Κάρλο Αντσελότι προφύλαξε Λούκα Μόντριτς - Τόνι Κρόος - Βινίσιους Ζούνιορ και δεν είχε στην διάθεσή του Φερλάν Μεντί - Καζεμίρο. Και παρ’ ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν έχασε ένα, αλλά δύο (!) πέναλτι, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε και από την Παμπλόνα (3-1 την Οσασούνα) και ετοιμάζεται για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας για 35η φορά στην ιστορία της.

Αυτό, μάλιστα, μπορεί να γίνει ακόμα και την Κυριακή. Πως; Αν η Μπαρτσελόνα, στο -18 από την Ρεάλ αλλά με δύο ματς λιγότερα, δεν μαζέψει παραπάνω από δύο βαθμούς στα παιχνίδια με Ρεάλ Σοσιεδάδ (21/04, 22:30) και Ράγιο Βαγιεκάνο (Κυριακή του Πάσχα 24/04, 22:00).

Ακόμα, πάντως, και αν η Μπάρτσα αναβάλει την στέψη, αυτή είναι θέμα χρόνου να συμβεί για την εξαιρετικά σταθερή Ρεάλ, η οποία πλέον έχει την πολυτέλεια να ρίξει το βάρος στα ημιτελικά με την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League.

Resumen de CA Osasuna vs Real Madrid (1-3)
Κλείσιμο


Στην Οσασούνα, η οποία στον πρώτο γύρο κράτησε την Ρεάλ στο 0-0 μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Χαγκόμπα Αρασάτε ξεκίνησε τον Χάβι Μαρτίνεθ αντί του τιμωρημένου (πολύτιμου) Λούκας Τορό στην μεσαία γραμμή.

Στην Βασίλισσα, ο Κάρλο Αντσελότι άφησε εκτός αποστολής τον Λούκα Μόντριτς για να ξεκουραστεί και, χωρίς τον τραυματία Καζεμίρο, διατήρησε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά στα χαφ, όπου ο Ντάνι Θεμπάγιος ήταν η επιλογή - έκπληξη αντί του Τόνι Κρόος, ενώ στην επίθεση ο Μάρκο Ασένσιο ξεκίνησε αντί του Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πριν από το ματς βραβεύτηκαν για την καλύτερη έδρα στον κόσμο για το 2021, μπήκαν χωρίς άγχος και δυνατά, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τον φορμαρισμένο Άντε Μπούντιμιρ.

Ο Ντάρκο Μπράσανατς έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία για την Οσασούνα, προτού η Ρεάλ απαντήσει με ευκαιρία του Ροντρίγκο, ο οποίος συμπλήρωσε απόψε εκατό παιχνίδια με την λευκή φανέλα.

Με Αλάμπα και Ασένσιο
Στην δεύτερη επικίνδυνη προσέγγισή τους, οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ. Δουλεμένη κομπίνα σε στατική φάση, σέντρα του Θεμπάγιος στον Μπενζεμά, γύρισμα του Γάλλου στον Νταβίντ Αλάμπα ο οποίος, με διπλή προσπάθεια, νίκησε τον Σέρχιο Ερέρα για το 0-1 (12’).

Η απάντηση της ομάδας της Παμπλόνα ήρθε άμεσα, δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ύστερα από συρτή σέντρα του Τσίμι Άβιλα, ο Μπούντιμιρ έσπρωξε την μπάλα προ κενής εστίας, σκοράροντας για πέμπτη διαδοχική αγωνιστική, κάτι που είχε 18 χρόνια να πετύχει παίκτης της Οσασούνα στη La Liga (ο Ρίτσαρντ Μοράλες, το 2004).

Τα δύο γρήγορα γκολ έδωσαν την σκυτάλη σε ένα πιο κλειστό παιχνίδι, με την Ρεάλ να δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους στην άμυνα της Οσασούνα και αυτή να ψάχνει τις κόντρες για να κάνει (ξανά) την ζημιά.

Ευκαιρία του Τσίμι Άβιλα, ορθά ακυρωθέν γκολ του Μπούντιμιρ και, ως συνήθως, η απολαυστικά κυνική Ρεάλ ξαναχτυπά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Εξαιρετική λόμπα του Καμαβινγκά στην πλάτη της άμυνας για τον Θεμπάγιος, προβολή του τελευταίου, απόκρουση του Ερέρα και ο Ασένσιο που καραδοκούσε, στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-2.

Αυτό ήταν αισίως το ενδέκατο φετινό γκολ του μεσοεπιθετικού από την Μαγιόρκα (σε 37 συμμετοχές), ένα περισσότερο απ’ όσα σημείωσε μαζί την προηγούμενη διετία (δέκα σε 58 ματς).

Το διπλό «όχι» του Ερέρα στον Μπενζεμά!
Ο Αλάμπα αποχώρησε με ενοχλήσεις προς τα αποδυτήρια και ο Αντσελότι δεν είχε λόγο να ρισκάρει, βάζοντας στην θέση του τον Ντάνι Καρβαχάλ, με τον Μάνου Σάνρσεθ να παίρνει την θέση του Ρουμπέν Γκαρθία στην Οσασούνα.

Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο και την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, αλλά… κατάφερε να χάσει δύο πέναλτι μέσα σε επτά λεπτά (52’, 59’), τα οποία σφυρίχτηκαν για χέρι του Τσίμι Άβιλα και για φάουλ στον Ροντρίγκο, ο οποίος είχε συμμετοχή και στο πρώτο.

Ο Μπενζεμά είχε διπλή ευκαιρία να… αυγατίσει τα (25) γκολ του στο πρωτάθλημα, αλλά ο Ερέρα του είπε διπλό «όχι», αποκρούοντας καταπληκτικά και στην ίδια γωνία τις εκτελέσεις του Γάλλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε χάσει πέναλτι και κόντρα στην Θέλτα.

Παρά τα δύο χαμένα πέναλτι του πρώτου σκόρερ και πασέρ της La Liga, η Ρεάλ διατήρησε τον έλεγχο, απειλήθηκε ελάχιστα και, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, έβαλε το κερασάκι με τον Λούκας Βάθκεθ, ύστερα από συνδυασμό του διδύμου Μπενζεμά - Βινίσιους και μια ακόμα ασίστ του Βραζιλιάνου.

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα - Βιδάλ, Νταβίντ Γκαρθία, Αριδάνε, Χοσέ Άνχελ (68’ Κίκε Μπάρχα) - Μονκαγιόλα - Μπράσανατς (79’ Ρομπέρτο Τόρες), Χάβι Μαρτίνεθ (68’ Όιερ), Άβιλα (86’ Μπαρμπέρο), Ρουμπέν Γκαρθία (46’ Μάνου Σάντσεθ) - Μπούντιμιρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ λ. τρ. Ντάνι Καρβαχάλ), Νάτσο - Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (73’ Ίσκο), Θεμπάγιος (71’ Κρόος) - Ασένσιο, Μπενζεμά, Ροντρίγκο (90’ Βινίσιους Ζούνιορ).

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της La Liga και η βαθμολογία:

Μαγιόρκα-Αλαβές 2-1

Μπέτις-Ελτσε 0-1

Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα 0-0

Θέλτα-Χετάφε 0-2

Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο 21/04

Λεβάντε-Σεβίλη 21/04

Κάντιθ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 21/04

Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 21/04

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 78

Ατλέτικο Μαδρίτης 61

Μπαρτσελόνα 60 -31αγ.

Σεβίλη 60 -32αγ.

Μπέτις 57

Σοσιεδάδ 55 -32αγ.

Βιγιαρεάλ 52

Αθλέτικ Μπιλμπάο 45 -32αγ.

Οσασούνα 44

Βαλένθια 42

Θέλτα 39

Εσπανιόλ 39 -32αγ.

Έλτσε 38

Χετάφε 35

Ράγιο Βαγιεκάνο 34 -31αγ.

Μαγιόρκα 32

Κάντιθ 31 -32αγ.

Γρανάδα 30

Λεβάντε 25 -32αγ.

Αλαβές 25


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Tεστ DNA για τη Μαλένα και την Ίριδα θα ζητήσει o Μάνος Δασκαλάκης

Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 πάνω από Ζουράφα, Παναγιά και Οινούσσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης