Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ βάζει... νίτρο όταν βλέπει τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ βάζει... νίτρο όταν βλέπει τον Παναθηναϊκό

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ πρόσθεσε ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των εξαιρετικών του εμφανίσεων στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και το Gazzetta εστιάζει στις εντυπωσιακές επιδόσεις του «δήμιου» των «πρασίνων»

olympiakos-basket-11
Το βράδυ της Δευτέρας (11/4), ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 62-68 του Παναθηναϊκού στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων κι αυτομάτως έγινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο της Basket League και κατ επέκταση του απόλυτου πλεονεκτήματος της έδρας ενόψει των playoffs. Ήταν η τέταρτη εφετινή νίκη των Πειραιωτών σε πέντε συναντήσεις με το σύνολο του κόουτς Δημήτρη Πρίφτη!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj7kx6whcoep)

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε για ακόμη μια φορά τον Σακιέλ ΜακΚίσικ να πραγματοποιεί «υψηλή πτήση» κόντρα στους «πράσινους», με τον πολυδιάστατο Αμερικανό γκαρντ-φόργουορντ (1.96μ.) να αποδεικνύεται ξανά κάτι παραπάνω από συνεπής, αποτελεσματικός και κομβικός σε «αιώνιο ντέρμπι», ανεξαρτήτου διοργάνωσης κι έδρας!

Κλείσιμο
Συνέχισε την εξαιρετική του παράδοση

Ο 31χρονος Αμερικανός αντιμετώπισε για 8η φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του το «τριφύλλι», αυξάνοντας σε έξι τις νίκες του με τα «ερυθρόλευκα» έναντι μόλις δύο ηττών. Ο ΜακΚίσικ μετρά κατά μέσο όρο 13.9 πόντους με 54% στα σουτ εντός πεδιάς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνοντας και πάλι πως έχει τον τρόπο να πληγώνει το συγκεκριμένο αντίπαλο.

Πέραν του αγώνα του α' γύρου στο ΣΕΦ, όπου χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα (8'44'') και δεν κατάφερε να φανεί, σε όλα τα άλλα ντέρμπι άφησε έντονο το στίγμα του.

Αναλυτικά οι 8 εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό:
olympiakos-basket-12
Στο χθεσινό συναπάντημα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ο ΜακΚίσικ ήταν με 18 πόντους ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων», χτυπώντας συστηματικά τις αμυντικές αδυναμίες των «πρασίνων» που ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να περιορίσουν την δράση του.

Το τρίποντο που εκτόξευσε την ψυχολογία του

Ο ΜακΚίσικ έβγαλε μπόλικη ενέργεια στο παρκέ του ΟΑΚΑ, είχε κίνητρο κι έπαιξε ξανά με αυτοπεποίθηση. Εξάλλου, πλέον γνωρίζει άριστα τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων αγώνων, όπως φυσικά και τη σημασία τους. Το τρίποντο ισοφάρισης που πέτυχε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ανέβασε την ψυχολογία του, με τον ίδιο να το πανηγυρίζει έξαλλα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, έφτασε τους 8 πόντους στο ματς κι έδειξε πως είχε βρει καλό ρυθμό, για να ακολουθήσουν ακόμη 10 πολύτιμοι πόντοι κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj7ljjvi6kk9)

Ο έμπειρος swingman εκμεταλλεύτηκε τα αθλητικά προσόντα και τη ταχυδύναμη του, πήρε φάουλ που τον οδήγησαν σε βολές κι ήταν απόλυτα εύστοχος από την γραμμή με 7/7. Δεν απέφυγε κάποια λάθη (τελείωσε με πέντε σε 25'43''), ούτε ήταν πολυσχιδής (1ασ., 1κλ.) όσο σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, αλλά η ουσία είναι πως με την ένταση και την ενέργεια του δημιούργησε μεγάλες φθορές στην άμυνα των γηπεδούχων.

Ο ΜακΚίσικ διανύει μια διαφορετική σεζόν, κατά την οποία έχει αλλάξει ρόλο σε σχέση με πέρσι, παρ' όλα αυτά παραμένει επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του Μπαρτζώκα, ερχόμενος από τον πάγκο με σκοπό να προσφέρει το... απρόβλεπτο, το διαφορετικό ως "game changer".

Στην Basket League οι «γεμάτες» εμφανίσεις (9.9π., 42% τριπ., 2.1ασ., 2.3ριμπ., 1.2κλ., 19'09'', 16 αγ.) έχουν γίνει συνήθεια του κι ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε μια ουσιώδη χρονιά στην Euroleague (6.5π., 33% τριπ., 2.1ριμπ., 1.6ασ., 0.8κλ., 16'29'', 30αγ.) βοηθώντας σημαντικά τον Ολυμπιακό στον δρόμο προς την κατάληψη της δεύτερης θέσης της Regular Season.

Τα «αιώνια ντέρμπι», όμως, αποτελούν μια... άλλη κατηγορία για τον ΜακΚίσικ, ο οποίος συνηθίζει να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του, ιδίως ως φιλοξενούμενος. Στα δύο εφετινά παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ, άλλωστε, είχε και τις δύο φορές από 18 πόντους!

Θυμηθείτε το μεγάλο παιχνίδι του ΜακΚίσικ:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj7mxfqhru0x)

@Photo credits: eurokinissi
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης