Stoiximam Basket League, ΑΕΚ - Ιωνικός 92-75: Καλεσμένοι στην παράσταση του Κολόμ

Stoiximam Basket League, ΑΕΚ - Ιωνικός 92-75: Καλεσμένοι στην παράσταση του Κολόμ

Ο Κίνο Κολόμ με 24 πόντους οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη απέναντι στον Ιωνικό για τη 18η αγωνιστική της Basket League με σκορ 92-75

κολομ
O Κίνο Κολόμ είναι ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς «άσους» στο άθλημα του μπασκετμπολ. Ο Ισπανός γκαρντ της ΑΕΚ είναι ικανός, ακόμη και στην ηλικία των 33 ετών, να κρίνει ένα ματς. Το έκανε ξανά, έχοντας 24 πόντους και 7 ασίστ σε 25:57 στο παρκέ! Με την ΑΕΚ να επικρατεί με άνεση απέναντι στον Ιωνικό με σκορ 92-75.

Από κοντά σε προσφορά, ο πάντα σταθερός Ιαν Χάμερ με 16 πόντους, ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου είχε 11 πόντους και μπόλικη άμυνα. Και ο Δημήτρης Φλιώνης, μία ημέρα μετά την ανανέωσή του, είχε 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cio3hse2o2ah)


Κλείσιμο
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο, αν έλειπε το τελευταίο κομμάτι στη 2η περίοδο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Το ρευστό 7-6 έγινε 16-6 με ένα σερί 9-0 των παικτών του Στέφανου Δέδα, με τον Κίνο Κολόμ να δίνει το δικό του ρεσιτάλ με πόντους και ασίστ. Στο πρώτο ημίχρονο (με 18:39 στο παρκέ) μέτρησε 15 πόντους, 6 ασίστ, αλλά και 5 λάθη.

Η αλήθεια είναι από εκείνο το σημείο και μέχρι το ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, είτε έπαιζε καλά, είτε όχι. Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου έφτασε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό πόντων (31-21) με ένα τρίποντο του Κολόμ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cio1ypkj7rop)


Σιγά σιγά άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ιαν Χάμερ (7π., 4 ριμπ., 3 ασίστ στο πρώτο), ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου δείχνει ότι αποτελεί μία σημαντική λύση για την ΑΕΚ (9π., 2 ριμπ.).

Ο Ιωνικός επιχείρησε μέσα από την άμυνά του να βάλει λίγη πίεση στην ΑΕΚ. Και τα κάταφερε, δίχως να απειλήσει στο σκορ, παρά μόνο σε μεμονωμένες φάσεις του αγώνα.

Η ΑΕΚ με ένα καλό τρίλεπτο, κατάφερε να φτάσει τη διαφορά τους 15 πόντους (47-32), όμως ο Ιωνικός με ένα σερί 7-0 καράφερε να μειώσει την τελική διαφορά (στο πρώτο ημίχρονο) στο -9 (47-39).

Ασταμάτητος Κολόμ!
Ο Κολόμ μπήκε αποφασισμένος και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που ο Ιωνικός βροντοφώναξε ότι έχουμε ακόμη παιχνίδι με το δίποντο του Γόντικα, για το 47-41, η ΑΕΚ σημείωσε ένα λέι απ και δύο τρίποντα (ο Κολόμ) από ισάριθμα κλεψίματα με πίεση στην άμυνα του Ιωνικού.

Η διαφορά έφτασε στους 16 πόντους (57-41). Και από εκεί, η ΑΕΚ το μόνο που είχε να κάνει ήταν να συντηρήσει τη διαφορά. Ο Κολόμ έβαλε το... χεράκι του σε αυτό, ακόμη και όταν ο Μουαμίν έβαλε πέντε απανωτούς πόντους, δίνοντας μία μικρή ελπίδα στους φιλοξενούμενους.

Το ίδιο και ο Χάμερ, με δύο απανωτούς αιφνιδιασμούς, μετά από ισάιρθμα κιτρινόμαυρα κλεψίματα για τη μεγαλύτερη (μέχρι εκείνο το σημείο) διαφορά στο ματς: +22 και 71-49.

Κάτι που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε, αφού η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να χάσει ένα δικό της παιχνίδι και ο Ιωνικός δεν μπορούσε να απειλήσει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το 47-41 η ΑΕΚ έκανε σερί 10-0, έφτασε στο 57-41 και το ματς ουσιαστικά κρίθηκε.

OΙ MVPs: Ο Κίνο Κολόμ με 24 πόντους και ο Ίαν Χάμερ με 16 ήταν οι πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μόνο για το ποσοστό στα σουτ ο Κωστής Γόντικας με 3/14 δίποντα.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Δημήτρης Φλιώνης με 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος σε 23:05. Εξαιρετική και η προσφορά του Γιάννη Κουζέλογλου με 11 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 24 πόντοι που πήρε η ΑΕΚ από τα λάθη του Ιωνικού (14).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απίθανη ασίστ του Κίνο Κολόμ χωρίς να βλέπει!

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η ΑΕΚ είχε νικήσει με 65-59 στη Νίκαια. Ντούμπλαρε τις νίκες της, αλλά το ενδεχόμενο ισοβαθμίας δεν υπάρχει.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο από την αρχή. Θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς νωρίτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απειλήθηκε. Λίγα πράγματα ο Ιωνικός.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 47-39, 73-51, 92-75

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

«Γουίλιαμ και Κέιτ, είστε ανεπιθύμητοι στο χωριό μας» - Αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους - Δείτε βίντεο

Πώς σώθηκε η πιο διάσημη γάτα της Ουκρανίας με τους 1 εκατ. ακολούθους στο instagram από το βομβαρδισμένο Χάρκοβο

Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί - «Τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης