Stoiximan Basket League, Λαύριο - Αρης 68-64: Πρώτη νίκη στην μετά Κάρτερ εποχή - Δείτε βίντεο

Stoiximan Basket League, Λαύριο - Αρης 68-64: Πρώτη νίκη στην μετά Κάρτερ εποχή - Δείτε βίντεο

Το Λαύριο κέρδισε (68-64) για πρώτη φορά στη μετά Τάισον Κάρτερ εποχή και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο καθώς έπαιξε ρόλο και η αυτοχειρία του Άρη

5542559
Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέρους, έφτασαν να προηγηθούν και με διαφορά επτά πόντων στην τελευταία περίοδο αλλά το Λαύριο με 17-6 επιμέρους σκορ και ήρωα τον Βασίλη Μουράτο πήρε τη νίκη.

Ο αγώνας
Οι δύο ομάδες επένδυσαν στο μακρινό σουτ στο πρώτο ημίχρονο κι όταν ο Ρασάντ Βον βρήκε στόχο για το Λαύριο του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει μικρή διαφορά (13-8, 6’), αλλά ο Άρης αντιπαρέταξε τη δράση του Άντονι Κάουαν. Το πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς ήταν τα εύκολα λάθη (5), αυτά δεν έδωσαν αξία στα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν στο ίδιο διάστημα (19-18, 10’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cinzvzxq4y0p)


Δύο τρίποντα από τον Ματ Ουίλιαμς δημιούργησαν συνθήκες διαφοράς (27-19) υπέρ του Λαυρίου, για να ακολουθήσουν όμως έξι συνεχόμενα άστοχα από τους γηπεδούχους οι οποίοι παράλληλα κυριάρχησαν στο επιθετικό ριμπάουντ. Αυτό πλήρωσαν οι γηπεδούχοι, το ίδιο εκμεταλλεύτηκε ο Άρης ο οποίος χτύπησε σε πρώτο χρόνο λύνοντας παράλληλα το πρόβλημά του στο ριμπάουντ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 36-36 με buzzer beater του Άντονι Κάουαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cinyklu63eih)
Κλείσιμο


Ο Άρης δεν αξιοποίησε το ρεσιτάλ λαθών του Λαυρίου στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεύτερου μέρους καθώς πέταξε στα σκουπίδια ισάριθμες ευκαιρίες στον αιφνιδιασμό καθώς ο Έρικ Λόκετ αστόχησε σε τρία συνεχόμενα λέι απ (42-41, 25’). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο, συνέπεια της κακής εκτέλεσης των επιθέσεών τους και το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ (48-46, 30’). 



Με καταλυτική την παρουσία του Σακούρ Τζούστον στη ρακέτα ο Άρης απέκτησε μικρό προβάδισμα (51-58, 35’) και θα μπορούσε μάλιστα να είχε τελειώσει το παιχνίδι καθώς το Λαύριο υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη με συνέπεια να μην σκοράρει για πέντε αγωνιστικά λεπτά.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι άντλησαν δύναμη από την αυτοχειρία του Άρη. Με ένα άμεσο κι ένα έμμεσο τρίποντο οι γηπεδούχοι επέστρεψαν (57-60, 37:30) για να αποκτήσουν και το προβάδισμα (61-60) 100’’ πριν το τέλος, αλλά και με 64-62 (39:26). Στην κρίσιμη επίθεση του Άρη ο Ζίριους Ουίλιαμς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων ο οποίος ολοκλήρωσε την κάκιστη παρουσία του με το λάθος στο οποίο υπέπεσε στα 5’’ πριν το τέλος καθώς έκανε λάθος με το σκορ στο 66-64 υπέρ του Λαυρίου κι έτσι χάθηκε η τελευταία ελπίδα για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-36, 48-46, 68-64

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το Λαύριο ξεπέρασε την εμμονή του με το τρίποντο στα τελευταία λεπτά και πήγε σε διεισδύσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπαιξε ρόλο και η αυτοχειρία του Άρη.

Ο MVP: Ο Βασίλης Μουράτος κουβάλησε το Λαύριο στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σαβατς έδωσε μακρινό σουτ στην ομάδα του αλλά κι ένα κρίσιμο έμμεσο τρίποντο στο σημείο που κρίθηκε ο αγώνας, αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να «καταστρέψει» την ομάδα του με τη γρήγορη επίθεση που πήρε.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρνητική η παρουσία του Ζίριους Ουίλιαμς ενώ ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν άστοχος για τον Άρη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Λαυρίου στην BasketLeague δίχως τον Τάισον Κάρτερ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σχεδόν διπλάσια τρίποντα σε σχέση με δίποντα (33-17) είχε το Λαύριο μέχρι το 37ο λεπτό του αγώνα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Παρόντος του Τάισον Κάρτερ, το Λαύριο είχε κερδίσει με 69-73 στο Nick Galis Hall.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Λαύριο δεν ήταν καλύτερο του Άρη, σίγουρα όμως ήταν πιο ψύχραιμο στο τέλος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το επιμέρους σκορ στο τελευταίο πεντάλεπτο είναι 17-6.

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

«Γουίλιαμ και Κέιτ, είστε ανεπιθύμητοι στο χωριό μας» - Αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους - Δείτε βίντεο

Πώς σώθηκε η πιο διάσημη γάτα της Ουκρανίας με τους 1 εκατ. ακολούθους στο instagram από το βομβαρδισμένο Χάρκοβο

Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί - «Τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης