Premier League, Νόριτς - Τσέλσι 1-3: «Πάρτι» γενεθλίων στην σκιά της κρίσης - Δείτε τα γκολ

Premier League, Νόριτς - Τσέλσι 1-3: «Πάρτι» γενεθλίων στην σκιά της κρίσης - Δείτε τα γκολ

Η Τσέλσι γιόρτασε τα 117α γενέθλιά της με νίκη (3-1) στην έδρα της Νόριτς χάρη στο δίδυμο Μάουντ-Χάβερτς - Τεσσάρα με Ποντένσε η Γουλβς - Η Άστον Βίλα επικράτησε με 3-0 της Λιντς 

chelsea
Τα 117α γενέθλια βρήκαν την Τσέλσι στην ανατολή της μεγαλύτερης κρίσης στη σύγχρονη εποχή της. Κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, «πάγωμα» σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες του συλλόγου, αβεβαιότητα και «σύννεφα» πάνω από κάθε τομέα.

Ένα πράγμα, όμως, παραμένει «ζεστό» κι αυτό είναι η αρμάδα του Τόμας Τούχελ, η οποία χάρισε λίγη χαρά στο κοινό των Λονδρέζων και συνδύασε τα γενέθλια με το διπλό στην έδρα της Νόριτς (1-3) σ' αγώνα της 30ης ημέρας της Premier League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigifxoulq6h)


Ένα διπλό που ήρθε πιο δύσκολα από όσο μαρτυρά το τελικό σκορ. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, οι παίκτες του Τούχελ έμοιαζαν να έχουν διοχετεύσει όλο το άγχος και την αγωνία για το αύριο του κλαμπ σε νοοτροπία αντίδρασης και χάρη σε ένα τρομερό πρώτο 15λεπτο η Τσέλσι πήρε προβάδισμα δύο γκολ απέναντι στα Καναρίνια. Μόλις στο 3’, στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Μέισον Μάουντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τσαλόμπα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigg6takohip)
Κλείσιμο


Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και το 2-0 ήταν θέμα χρόνου, με τον δημιουργό του πρώτου γκολ, Μάουντ να σκοράρει αυτή τη φορά ο ιδιος στο 14’ με άψογο τελείωμα στο «Γ» από την ασίστ του Χάβερτς.

Το γρήγορο «ξέσπασμα» των Μπλε φάνηκε να κρίνει από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, οι Λονδρέζοι επαναπαύτηκαν στο δεύτερο μέρος και παραλίγο να το πληρώσουν. Από το… πουθενά, η Νόριτς (στον πάγκο ο Γιαννούλης, εκτός αποστολής ο Τζόλης) κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Τσαλόμπα και ο Πούκι ευστόχησε για το 1-2 στο 68’, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο ματς. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια άνευ προηγουμένου πίεση των Καναρινιών στα καρέ των «άδειων» από ενέργεια φιλοξενούμενων, με τον Μεντί να τους σώζει από το 2-2 στο 72’ μετά από αδύναμη κεφαλιά του ΜακΛίν στο δεύτερο δοκάρι.

Τελικα, η σεμνή τελετή έλαβε οριστικά τέλος στο 90’, όταν ο Χάβερτς νίκησε τον Κρουλ μετά από αρκετές προσπάθειες κι έγραψε το τελικό 1-3. Στους 56 βαθμούς, λοιπόν, η Τσέλσι και το +8 από την 4η θέση, αλλά προς το παρόν το μυαλό όλων στις τάξεις της τρέχει και στο εξωαγωνιστικό σκέλος.

Νόριτς (Ντιν Σμιθ): Κρουλ, Άαρονς, Τσίμερμαν (46’ Ρουπ), Χάνλεϊ, Καμπάκ, Γουίλιαμς, Σάρτζεντ (84’ Ρόου), ΜακΛίν, Νόρμαν (46’ Ράσιτσα), Λέε-Μελού, Πούκι

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα (46΄Λόφτους-Τσικ), Κόβατσιτς (86’ Καντέ), Ζορζίνιο, Σαούλ, Μάουντ, Χάβερτς, Βέρνερ (86’ Λουκάκου). 

Τεσσάρα με σκόρερ Ποντένσε η Γουλβς

Επιστροφή στις νίκες με… στυλ για τη Γουλβς. Μετά από τρεις σερί αποτυχίες, η ομάδα του Μπρούνο Λαζ έκανε «πάρτι» απέναντι στη Γουότφορντ, τη φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα και πλησίασε στο -2 από την 6η Γουέστ Χαμ!

Οι Λύκοι «καθάρισαν» από το πρώτο εικοσάλεπτο, σκοράροντας τρεις φορές με Ραούλ Χιμένες (13’), αυτογκόλ του Κούτσο (18’) και γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε (21’). Από ‘κει και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε διαδικαστική υπόθεση, αυτό, όμως, δεν απέτρεψε τους γηπεδούχους κι από ένα τέταρτο τέρμα στο φινάλε, με τον Ρούμπεν Νέβες (85’). Στον «πυθμένα» η ομάδα του Ρόι Χόντσον, -3 από τη 17η Έβερτον με τρία ματς περισσότερα.

Χτίζει σερί με «καυτό» Κουτίνιο η Βίλα

«Λάμπει» ο Κουτίνιο, συνεχίζει νικηφόρα η Άστον Βίλα, η οποία έκανε το 3Χ3 στις τελευταίες αγωνιστικές με διπλό στην έδρα της παραπαίουσας Λιντς (0-3). Οι παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, επέτρεψαν μόλις μία ευκαιρία εντός εστίας στο σύνολο του Τζέσι Μαρς (κόντρα στη Λέστερ είχε συνολικά 19 με τέσσερις στον στόχο) και βρήκε τρία γκολ από διαφορετικούς σκόρερ.

Την αρχή έκανε ο φορμαρισμένος Βραζιλιάνος σταρ στο 22’ μετά από ασίστ του Κας, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη κι από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 65 για το 0-2. Το τελικό 0-3 έγραψε ο Τσέιμπερς στο 73’, στέλνοντας την Άστον Βιλα στην 9η θέση με 36 βαθμούς και τη Λιντς ακόμη πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη (+2 αλλά με δύο ματς λιγότερα από τη 18η Μπέρνλι).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: Αν επιμείνετε στις κυρώσεις, οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν κι άλλο

Άτυπη Σύνοδος Κορυφής στη σκιά της εισβολής Πούτιν και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία λέει ότι η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη είναι… ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης