Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σημαίνει για την Τσέλσι το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σημαίνει για την Τσέλσι το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς

Τεράστια ανησυχία στους φίλους των Λονδρέζων που την επόμενη Τετάρτη διεκδικούν την πρόκρισή τους στους 8 του Champions League κόντρα στη Λιλ - Απαγορεύεται ρητά η πώληση εισιτηρίων, αναστέλλεται οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα της Τσέλσι και μπαίνει στον πάγο η διαδικασία πώλησης του συλλόγου - Αυστηροί περιορισμοί στα έξοδα και απαγόρευση μεταγραφών

abramovich_chelsea
Το γιατί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε τόσο ξαφνικά να βάλει πωλητήριο στην Τσέλσι αποκαλύφθηκε σήμερα με το που έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον να δεσμεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία (μαζί με άλλους 6 Ρώσους ολιγάρχες).

Όπως διευκρινίστηκε στις σχετικές ανακοινώσεις, ναι μεν η Τσέλσι περιλαμβάνεται στα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς, αλλά υπάρχει η πρόβλεψη για ειδική άδεια που θα επιτρέπει στην ομάδα να εξακολουθεί να λειτουργεί προκειμένου να αγωνίζεται κανονικά σε όλες τις διοργανώσεις, να πληρώνει τους υπαλλήλους της (ποδοσφαιρικό τμήμα και υπαλλήλους γραφείων, εγκαταστάσεων), ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες της.
2774349582_be815ff76e_b

Ωστόσο απαγορεύεται ρητά η πώληση εισιτηρίων, ενώ κλείνει άμεσα και η μπουτίκ του συλλόγου καθώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα και κυρίως μπαίνει στον πάγο η διαδικασία πώλησης του συλλόγου που τρέχει εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους οπαδούς της Τσέλσι με τα κυβερνητικά στελέχη ωστόσο να σπεύδουν να τους καθησυχάσουν τονίζοντας ότι «ο σύλλογος δεν θα ‘χτυπηθεί’ άσκοπα.
f3aff0a2a7f7c28fc466ae56af93c587
CLeaqlyWIAAbBMM

«Η συγκεκριμένη ενέργεια κατά όσων έδωσαν τη δυνατότητα να εγκαθιδρυθεί το καθεστώς Πούτιν ήταν προτεραιότητα μας. Ξέρω ότι αυτή η κίνηση προκαλεί αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Premier League και τους συλλόγους προκειμένου το πρωτάθλημα να συνεχιστεί απρόσκοπτα αλλά και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει», ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις σε μια προσπάθεια της να καθησυχάσει τους φίλους των Λονδρέζων.
Κλείσιμο
55182591-10597693-image-a-77_1646907280971

PS_CS_CFC-Store1

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αγωνία στους «Μπλε» είναι τεράστια (τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και στους οπαδούς) με την ομάδα να διεκδικεί την επόμενη Τετάρτη την είσοδο της στους 8 του Champions League κόντρα στη γαλλική Λιλ (είχε κερδίσει με 2-0 στο Λονδίνο).



Κι αν τελικά τα καταφέρει δεν αποκλείεται να συνεχίσει την προσπάθεια της να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης χωρίς παρουσία κόσμου στα εντός έδρας ματς (ή με ελάχιστους φιλάθλους) καθώς πολλά από τα εισιτήρια διαρκείας όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ αφορούν μόνο τους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων (πρωτάθλημα, κύπελλο και λιγκ καπ).

Από κει και πέρα η Τσέλσι έχει περιορισμό ως προς τα έξοδα που μπορεί να κάνει στους εντός έδρας αγώνες της (δεν πρέπει αν ξεπερνούν τις 20.00 λίρες κι εκεί περιλαμβάνονται ακόμη κι οι αμοιβές των σεκιούριτι), αλλά και τις 500.000 λίρες για αγώνες εκτός έδρας (σε Αγγλία και Ευρώπη όπου πέραν της μετακίνησης και της διαμονής υπάρχουν έξοδα και για την ασφάλεια της αποστολής), ενώ εννοείται ότι δεν επιτρέπεται να γίνει καμία μεταγραφή ή ανανέωση συμβολαίου ποδοσφαιριστή. Κι αυτό το καλοκαίρι οι Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν μένουν ελεύθεροι με την Τσέλσι να κινδυνεύει να τους χάσει τζάμπα...


Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε για μισή ώρα η Εθνική Οδός από Οινόφυτα έως γέφυρα Καλυφτάκη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης

Ιατροδικαστής Λέων: Να ερευνηθεί η ασφυξία ως αιτία θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα από την Πάτρα

Δημήτρης Ταϊρίδης στο MasterChef: «Νομίζουν ότι εγώ θα χάσω το ηθικό μου ή ότι έχω τάσεις αρχηγού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης