Ολυμπιακός: Το 2-1 που δεν είναι απαγορευτικό και η φάση - κλειδί του Ονιεκούρου

Ολυμπιακός: Το 2-1 που δεν είναι απαγορευτικό και η φάση - κλειδί του Ονιεκούρου

Ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει το... μπαμ στην Ιταλία αλλά είδε την Αταλάντα να του γυρίζει το ματς ενώ θα μπορούσε να το... καθαρίσει στο α' μέρος.

oniekuru
Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς

Ήταν μία βραδιά που προβλεπόταν δύσκολη και ήταν όντως τέτοια. Ο Ολυμπιακός ήξερε τι τον περίμενε στο Μπέργκαμο με την ποιοτική, γρήγορη και τρομερά επικίνδυνη Αταλάντα που από τη μέση και μπροστά είναι... φωτιά. Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν δούλευε στο μυαλό του για μέρες το πως θα μπορούσε να δεχθεί λιγότερες φάσεις.

Κατέληξε λοιπόν πως ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα μπακ στο βασικό του σχήμα και ότι μπροστά θα εμπιστευόταν γρήγορους παίκτες όπως οι Μασούρας και Ονιεκούρου. Με παίκτες που εάν έβρισκαν χώρους θα μπορούσαν να βρουν και κενά στην άμυνα της Αταλάντα. Και έχοντας παράλληλα στο κέντρο τον πιο αξιόπιστο τακτικά και αμυντικά χαφ του, τον Εμβιλά και μαζί του τον Αγκιμπού Καμαρά με τα τρεξίματα και την ένταση που έχει. Το πλάνο αυτό σε πρώτη φάση του βγήκε. Δηλαδή στο α' 45λεπτο και κατά ένα μέρος του. Του βγήκε στο α' μέρος και... πάγωσε την Αταλάντα με το σουτ του Τικίνιο για το 0-1.

Και στη συνέχεια είχαμε δύο καίριες φάσεις ή εάν θέλετε στιγμές. Πρώτα τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ονιεκούρου που θα έκανε το 0-2 και τη δεύτερη το σωστά ακυρωθέν γκολ της Αταλάντα για να βγει έτσι το πρώτο 45λεπτο. Γιατί εάν ο Ολυμπιακός δεχόταν το 1-1 στο κλείσιμου του α' μέρους θα είχαμε να κάνουμε με άλλον αγώνα.

Κλείσιμο
Πλην όμως όπως μπορούμε να δούμε από τη συνέχεια του αγώνα η χαμένη φάση του Ονιεκούρου που είχε βγει μόνος του απέναντι στον Μούσο είναι μία φάση - κλειδί. Διότι εάν εκεί ο Νιγηριανός σκοράρει για το 2-0 τα πράγματα θα είχαν κυλήσει αλλιώς. Με τα εάν βέβαια δεν γράφεται ιστορία. Η ουσία είναι πως ο διεθνής winger πήρε ξανά μία ευκαιρία (ευκαιρία που βάσει της απόδοσής του είναι αρκετά πιθανό εάν άλλοι παίκτες στη θέση του να μην την έπαιρναν) και την πέταξε στα σκουπίδια...

Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης