Αταλάντα - Γιουβέντους 1-1: Ο Ντανίλο... της στέρησε τη χαρά στο 92' πριν τον Ολυμπιακό - Δείτε τα γκολ

Αταλάντα - Γιουβέντους 1-1: Ο Ντανίλο... της στέρησε τη χαρά στο 92' πριν τον Ολυμπιακό - Δείτε τα γκολ

Η Αταλάντα κρατούσε στα «χέρια» της τη νίκη μέχρι το 90', αλλά η Γιουβεντους της την στέρησε με κεφαλιά του Ντανίλο στο 90+2' και την κράτησε χωρίς τρίποντο από τις αρχές Γενάρη ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό

danilo_juve
Ποτέ καμία ομάδα την τελευταία δεκαετία δεν είχε πανηγυρίσει τρεις σερί νίκες απέναντι στη Γιουβέντους. Και η Αταλάντα έφτασε μια «ανάσα», καθώς είχε ήδη συμπληρώσει τις δύο και κρατούσε την τρίτη στο «τσεπάκι» της μέχρι το 90’. Στο φινάλε, όμως, χάθηκε το ρεκόρ, χάθηκαν οι δύο βαθμοί, χάθηκε και η αυτοπεποίθηση που είχε βάλει στο ντεπόζιτό της μετά από έναν μήνα μακριά από τις επιτυχίες.

Οι Μπεργκαμάσκι ισοφαρίστηκαν από τους Μπιανκονέρι στο 90+2’ με κεφαλιά του Ντανίλο, μέτρησαν την 5η διαδοχική αποτυχία τους σε όλες τις διοργανώσεις και θα υποδεχθούν τον Ολυμπιακό (17/2) με πιο επιτακτικό από ποτέ το «πρέπει» για τη νίκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chv96wlj2kmp-se)


Κλείσιμο
Ήταν το κομβικό ματς της αγωνιστικής με φόντο την τετράδα. Και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν ουσιαστικά τα διαστήματα του 90λεπτου, χαρίζοντας μια δυναμική «μονομαχία». Η Γιουβέντους μπήκε με φόρα από το αήττητο σερί των 10 αγώνων και τις πρόσφατες επιτυχίες με κινητήριο δύναμη τον Βλάχοβιτς, ο οποίος μόλις στο 3’ επιχείρησε ψιλοκρεμαστό πλασέ μακριά από την περιοχή και υποχρεώσε τον Σπορτιέλο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Το πρώτο τέταρτο ανήκε ολοκληρωτικά στους Μπιανκονέρι που απείλησαν και με τον Ντιμπάλα στο 14’, με την Αταλάντα να αργεί να βγει από το «καβούκι» της αλλά να το κάνει πράξη μετά το 25’ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα δεν απειλήθηκε καθόλου και βρήκε τις δικές της στιγμές από αντεπιθέσεις και στημένες μπάλες, με τον Ντε Ρόον να αστοχεί ανενόχλητος σε προβολή στο 25’ και τον Μουριέλ να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία με κενή εστία έπειτα από την κάκιστη έξοδο του Σέζνι. Αν κι ο «δαιμόνιος» κατά τ’ άλλα, Μπογκά ήταν λιγότερο επιπόλαιος στην τελική του επιλογή από τα αριστέρα σε δύο περιπτώσεις, ίσως η Αταλάντα να είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα πριν από το ημίχρονο.

Αυτό δεν συνέβη και η ομάδα του Αλέγκρι μπήκε με την ίδια πιεστικότητα στο δεύτερο μέρος, απειλώντας συνολικά τέσσερις φορές την εστία του Σπορτιέλο ως το 60’ σε σουτ των Ντιμπάλα, Μοράτα, Βλάχοβιτς και Ραμπιό. Από εκείνη τη στιγμή, όμως, σαν σε… καρμπόν με το πρώτο μέρος, η Dea ανέκτησε σταδιακά τον έλεγχο και στο 76’ άνοιξε το σκορ, με τη «χρυσή» αλλαγή του Γκασπερίνι, τον Μαλινόφσκι. Ο Ουκρανός μέσος δοκίμασε απίθανο «κεραυνό» από τα 30 μέτρα κι έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Σέζνι με «τρελά» φάλτσα, για το 1-0 που με την πορεία των δύο ομάδων στο ματς έμοιαζε να είναι το γκολ που θα έκρινε την αναμέτρηση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chv8nr1nnjox-se)


Ωστόσο, σε μια από τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, ο Ντιμπάλα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Ντανίλο πήδηξε ψηλότερα από όλους, «καρφώνοντας» τη μπάλα στη γωνία του Σπορτιέλο, στη μοναδική φάση που νικήθηκε ο γενικότερα τρομερός Ντεμιράλ και ο Τολόι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chv918o376fd-se)


Έτσι, το τελικό 1-1 διατήρησε τη Γιουβέντους στο +2 αλλά με ματς περισσότερο από τους Μπεργκαμάσκι, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τους Ερυθρόλευκους με σαφώς μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες τους για τη νίκη στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα νοκ-άουτ του Europa League.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Τζαπακόστα (61’ Μέλε), Κοοπμάινερς, Μπογκά (90+1’ Μπογκά), Μουριέλ (60’ Μαλινόφσκι)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι (79’ Κουαδράδο), Ντε Σίλιο, ΜακΚένι (81’ Κεν), Λοκατέλι, Ραμπιό (86’ Αρτούρ), Ντιμπάλα, Βλάχοβιτς, Μοράτα (86’ Ακέ)

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Serie A και η βαθμολογία:

Λάτσιο-Μπολόνια 3-0

Νάπολι-Ίντερ 1-1

Τορίνο-Βενέτσια 1-2

Μίλαν-Σαμπντόρια 1-0

Έμπολι-Κάλιαρι 1-1

Τζένοα-Σαλερνιτάνα 1-1

Βερόνα-Ουντινέζε 4-0

Σασουόλο-Ρόμα 2-2

Αταλάντα-Γιουβέντους 1-1

Σπέτσια-Φιορεντίνα 14/02

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

Μίλαν 55

Ίντερ 54 -24αγ.

Νάπολι 53

Γιουβέντους 46

Αταλάντα 44 -24αγ.

Λάτσιο 42

Ρόμα 40

Φιορεντίνα 36 -23αγ.

Βερόνα 36

Τορίνο 32 -24αγ.

Έμπολι 31

Σασουόλο 30

Μπολόνια 28 -24αγ.

Ουντινέζε 27 -24αγ.

Σπέτσια 26 -24αγ.

Σαμπντόρια 23

Βενέτσια 21 -24αγ.

Κάλιαρι 21

Τζένοα 15

Σαλερνιτάνα 12 -24αγ.


* Η Σαλερνιτάνα έχει -1 βαθμό.


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στην Κυψέλη: Οι ισχυρισμοί της σύγχρονης «Μήδειας» που δεν έπεισαν και ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης

Δολοφονία Άλκη: «Κλειδί» τα ευρήματα του DNA - Μπαράζ λουκέτων σε συνδέσμους οπαδών

Προφυλακίστηκαν 4 από τους 7 κατηγορούμενους για το γηροκομείο - κολαστήριο στα Χανιά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης