Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά του Επιταφίου από τη Μητρόπολη - Πέντε Επιτάφιοι ενώθηκαν στην Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά του Επιταφίου από τη Μητρόπολη - Πέντε Επιτάφιοι ενώθηκαν στην Αριστοτέλους

Οι πέντε Επιτάφιοι που «αντάμωσαν», ήταν της Μητρόπολης, του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, της Παναγίας Χαλκέων, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Ιωάννου του Τρανού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

thessaloniki-epitafios__13_
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Η πομπή, η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Θεόφιλου και με την παρουσία πλήθος κόσμου, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτών της Θεσσαλονίκης, έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους όπου, για πρώτη φορά, ενώθηκαν πέντε Επιτάφιοι από διαφορετικές εκκλησίες του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Περιφορά του Επιταφίου στη Θεσσαλονίκη (2)


Κλείσιμο
Περιφορά του Επιταφίου στη Θεσσαλονίκη


Συγκεκριμένα, οι πέντε Επιτάφιοι που «αντάμωσαν» στην πιο κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, ήταν της Μητρόπολης, του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, της Παναγίας Χαλκέων, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Ιωάννου του Τρανού.

Ενωτικός ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, μπροστά στους χιλιάδες πιστούς που έχουν κατακλύσει τη πλατεία Αριστοτέλους. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι τόσο σημαντική αυτή η συνάντηση, είναι σημαντικό ακόμη και το μέρος που επιλέχθηκε να γίνει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που αυτή η πλατεία κατακλύστηκε από τη βία. Να που σήμερα έρχεται αυτή η σύναξη με Εκείνον που είναι προεξάρχων, είναι ο Χριστός που είναι μέσα στον τάφο για να μας παρουσιάσει ένα θεό που δεν έχει καμία σχέση με τη βία».

epitafios-thessaloniki__1_
epitafios-thessaloniki__10_
epitafios-thessaloniki__9_
epitafios-thessaloniki__7_
epitafios-thessaloniki__6_
epitafios-thessaloniki__5_
epitafios-thessaloniki__4_
epitafios-thessaloniki__2_


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης