«Πράσινο φως» της FIFA για τη συμμετοχή του Έρικσεν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

«Πράσινο φως» της FIFA για τη συμμετοχή του Έρικσεν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έθεσε ως στόχο να παίξει στο Μουντιάλ του Κατάρ και η FIFA δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στις επιδιώξεις του, ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή του

Christian_Eriksen
«Ο στόχος μου είναι να παίξω στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θέλω να παίξω. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου όλον αυτόν τον καιρό. Είναι ένας στόχος, ένα όνειρο. Το αν θα με επιλέξουν είναι άλλο θέμα. Αλλά το όνειρό μου είναι να επιστρέψω».

Αυτά δήλωσε ο Κρίστιαν Έρικσεν στην πρώτη του συνέντευξη μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο περασμένο Euro. Και βήμα-βήμα, ο Δανός βλέπει να πλησιάζει στον στόχο, καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στα γήπεδα.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μπρέντφορντ και τα νέα από τη FIFA τού επιτρέπουν να ελπίζει σε παρουσιά στα γήπεδα του Κατάρ. Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, όλοι οι παίκτες που πρόκειται να συμπεριληφθούν στις αποστολές των εθνικών ομάδων για το Μουντιάλ θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο εξετάσεων, για να εντοπιστούν τυχόν καρδιακά θέματα που θα θέσουν σε ρίσκο την υγεία τους.

Έτσι, αν κληθεί από τον ομοσπονδιακό της Δανίας, Κάσπερ Γιούλμαντ, ο Έρικσεν θα υποβληθεί στον ίδιο έλεγχο με κάθε άλλον παίκτη και η πλευρά της FIFA δεν πρόκειται να θέσει κάποιον περιορισμό, παρά το γεγονός ότι ο πρώην παίκτης της Ίντερ αγωνίζεται και ζει πια με βηματοδότη.

Όπως και στο Μουντιάλ του 2018, το πρωτόκολλο της FIFA προβλέπει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί, η απόφαση για το αν θα δηλωθεί ή όχι ένας παίκτης έγκειται στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και την εκάστοτε ομοσπονδία.

Στο παρελθόν ο Έρικσεν έχει συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 2010 και στο Μουντιάλ του 2018, όταν η Δανία έφτασε μέχρι τους «16» χάνοντας στα πέναλτι από τη μετέπειτα φιναλίστ, Κροατία.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Διεκόπη η δίκη του «ψευτογιατρού» - Θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη

Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 20.000 θανάτους μέχρι τα τέλη του 2021, δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης