Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων 2-0: ΠΑΣ για πλέι οφ

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων 2-0: ΠΑΣ για πλέι οφ

Με της αμύνης τα παιδιά να σκοράρουν (Πίρσμαν, Εραμούσπε) και να πιάνουν πέναλτι (Λοντίγκιν) ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα προς τα πλέι οφ συνεχίζεται! Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και μένει σταθερά σε τροχιά εξάδας στη Super League 1

pas_goal
ΠΑΣ Γιάννινα όχι μόνο για εξάδα, αλλά και για Ευρώπη.

Οι Ηπειρώτες μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια που δεν είχαν κερδίσει, παίζοντας ωστόσο με σημαντικά προβλήματα, λόγω τραυματισμών και κορονοϊού, επέστρεψαν στις νίκες, κάνοντας βαθμολογικό άλμα.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά επικράτησε με άνεση του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και ανέβηκε στην 4η θέση με 30 βαθμούς σε 20 παιχνίδια, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός σε 19. Από την πλευρά της η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε στους 9 και την τελευταία θέση, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την μάχη για την σωτηρία.

Η άμυνα τον οδηγεί
Ο ΠΑΣ πήρε μια μεγάλη και σημαντική νίκη στηριζόμενος για ακόμα μία φορά στην εξαιρετική του άμυνα. Και δεν στηρίχθηκε μόνο για να μείνει το μηδέν, αλλά και στα γκολ. Οι Πίρσμαν και Εραμούσπε πέτυχαν τα γκολ, ενώ ο Λοντίγκιν στις καθυστερήσεις έπιασε το πέναλτι κρατώντας αυτό το 2-0, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να έχει ακόμα τρεις επεμβάσεις στο ματς.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Κλείσιμο
O Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Γιούρι Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα μπροστά του να αποτελείται από τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν. Καραχάλιος και Στάνκα ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Λιάσο (δεξιά) και Γκαρντάβσκι (αριστερά) να είναι στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στη γραμμή κρούσης παρτενέρ του Περέα ήταν ο Ντομίνγκεζ.

Από την πλευρά του για τον φιλοξενούμενο Απόλλωνα Σμύρνης, ο Μάρκο Γκρότε κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Νταβίνο Βέρχουλστ υπερασπίστηκε την εστία, με τους Ντεντάκη, Ρόγκνε, Λισγάρα, Τουτουαρίμα να απαρτίζουν την αμυντική γραμμή. Παρτενέρ του Φατιόν στον άξονα ήταν ο Κάστρο, με τον Κραγιόπουλο να έχει έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Από τα άκρα ξεκινούσαν τις ενέργειες τους ο Παμλίδης (δεξιά) και ο Παπαγεωργίου (αριστερά), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Νίκος Ιωαννίδης.

Ωραίο πρώτο ημίχρονο με ρυθμό και φάσεις
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο εκτός από ένα γκολ είδαμε ένα δοκάρι, δύο καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους και

συνολικά γρήγορο ρυθμό. Αρχικά ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι στο 3', με τον Πίρσμαν σίγουρα να μην φαίνεται να πέφτει μόνος του, αλλά ο Ευαγγέλου και Γκορτσίλας στο VAR να δίνουν συνέχεια στο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα της Ριζούπολης βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1, αλλά ο εξαιρετικός Λοντίγκιν κατάφερε να διώξει με ωραία απόκρουση το φάουλ του Κραγιόπουλου. Από εκείνο το σημείο μέχρι το 18' δεν είδαμε κάτι σημαντικό, με τον Σάλιακα στο συγκεκριμένο λεπτό να στέλνει με φάουλ την μπάλα στο δοκάρι του Βέρλχουστ στην μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα.

Ο Πίρσμαν πάτησε περιοχή και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΣ
Οι Ηπειρώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 25' αυτή η πίεσε απέφερε καρπούς. Ο Γκαρντάβσκι βρήκε ωραία τον Πίρσμαν και ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Βέρλχουστ κάνοντας το 1-0. Αυτό ήταν και το μοναδικό τέρμα του Πίρσμαν με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είδαμε μια ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Περέα να κάνει κακό πλασέ από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα άουτ, μια χαζή κίτρινη για Κάργα και Φατιόν (και λέμε χαζή γιατί ενώ ο Ευαγγέλου τους έχει να σταματήσουν να τρώγονται σαν τα κοκόρια, αυτοί πάνε μπροστά του και συνεχίζουν) και μια καλή απόκρουση του Λοντίγκιν σε νέο σουτ του Κραγιόπουλου.

Απολύτως τίποτα στο δεύτερο μέχρι το 80'
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν το λιγότερο κακή. Ο ΠΑΣ έδειχνε ξεκάθαρα διάθεση να κρατήσει αυτό το 1-0 και το έκανε με ευκολία καθώς ο Απόλλωνας σε κανένα σημείο δεν μπορούσε να απειλήσει. Και έτσι φτάσαμε στο 80' όταν έγινε η φάση που «καθάρισε» το παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Μπρένερ έκανε την σέντρα, ο Φαν Λα Πάρα βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Ευαγγέλου έδωσε το πέναλτι με τον Εραμούσπε συνέχισε να είναι αλάνθαστος από την άσπρη βούλα κάνοντας έτσι το 2-0 με το 5ο εύστοχο πέναλτι σε ισάριθμες προσπάθειες.

Ο Λοντίγκιν έπιασε και πέναλτι
Με το 2-0 υπέρ του και με δεδομένο το ότι ο Απόλλωνας φαινόταν να μην μπορεί, όλα έδειχναν πως το τρίποντο δεν χανόταν. Και δεν χάθηκε, καθώς ανέλαβε ο Λοντίγκιν, αρχικά νίκησε τον Παπαγεωργίου σε σουτ που έκανε ο παίκτης των φιλοξενουμένων στο 87' και στις καθυστερήσεις απέκρουσε και πέναλτι νικώντας τον Τσιλούλη διατηρώντας το πολύτιμο 2-0.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης