Πεκίνο: «Κάποιοι» υπερτονίζουν σκοπίμως την υπόθεση της τενίστριας Πενγκ Σουάι με «εχθρικούς σκοπούς»

Πεκίνο: «Κάποιοι» υπερτονίζουν σκοπίμως την υπόθεση της τενίστριας Πενγκ Σουάι με «εχθρικούς σκοπούς»

Εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας αντέδρασε στην πολεμική κατά του Πεκίνου λέγοντας ότι ορισμένοι θα πρέπει να σταματήσουν να ανάγουν σε πολιτικό θέμα την υπόθεση της τενίστριας Πενγκ Σουάι

peng-shuai-tennis-2
Το Πεκίνο θεωρεί ότι «ορισμένοι» θα πρέπει να σταματήσουν «να υπερτονίζουν σκοπίμως» την υπόθεση της τενίστριας Πενγκ Σουάι με «εχθρικούς σκοπούς» και κυρίως να την ανάγουν σε «πολιτικό θέμα», στην πρώτη επίσημη αντίδραση των κινεζικών Αρχών στην εξαφάνιση της αθλήτριας μετά τις κατηγορίες που εκείνη απηύθυνε κατά πρώην ανώτατου αξιωματούχου του κινεζικού καθεστώτος.

Η Κινέζα πρωταθλήτρια, νικήτρια του Roland-Garros στο διπλό το 2014, κατηγόρησε στις αρχές του Νοεμβρίου τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζανγκ Γκαολί ότι της επέβαλε σεξουαλική σχέση μαζί του εδώ και τρία χρόνια.

Μέχρι στιγμής, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση, επιμένοντας ότι δεν ανήκει στην διπλωματική σφαίρα.

Ομως σήμερα, ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας αντέδρασε στην πολεμική κατά του Πεκίνου λέγοντας: «Πιστεύω ότι ορισμένοι θα πρέπει να σταματήσουν να υπερτονίζουν σκοπίμως αυτήν την υπόθεση με εχθρικούς σκοπούς και κυρίως να την ανάγουν σε πολιτικό θέμα».

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε σε ποιους απευθύνεται.

Εκτός των αστέρων του παγκόσμιου τένις, όπως η Κρις Εβερτ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, πολλές δυτικές χώρες, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησαν από το Πεκίνο να δώσει απαντήσεις για την τύχη της Πενγκ Σουάι, η οποία είχε εξαφανιστεί επί πολλές ημέρες μετά την καταγγελία της.

Κλείσιμο
Τελικά, εμφανίσθηκε την Κυριακή σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι είναι καλά.

Η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών απείλησε με αποχώρηση από την Κίνα, αν το καθεστώς του Σι Τζινπίνγκ δεν δώσει απαντήσεις για τις καταγγελίες της τενίστριας.

Η υπόθεση παραμένει ταμπού στην Κίνα για τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκστρατεία #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι στα σπάργανα στην Κίνα και μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει αξιωματούχους του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ειδήσεις σήμερα

Κουβανή ισχυρίζεται ότι ο Μαραντόνα τη βίασε στα 16 της, ενώ η μητέρα της ήταν στο δίπλα δωμάτιο

Καρέ - καρέ η μεταφορά της 13χρονης στο «Παίδων» - Πώς έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

Η τρίτη δόση mRNA εμβολίου «εκτοξεύει» την προστασία από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα έρευνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης