«Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι είναι σπίτι της και θα εμφανιστεί σύντομα», υποστηρίζουν οι Global Times

«Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι είναι σπίτι της και θα εμφανιστεί σύντομα», υποστηρίζουν οι Global Times

Η Πενγκ Σουάι, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, δεν έχει εμφανιστεί ή κάνει κάποια δήλωση δημοσίως από τις 2 Νοεμβρίου - Με το hashtag #WhereIsPengShuai, όλος ο πλανήτης αναζητά την Κινέζα πρωταθλήτρια του τένις

peng_shuai_lost_art
Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι παραμένει στο σπίτι της με δική της βούληση, «ελεύθερα», και θα κάνει δημόσια εμφάνιση «σύντομα», δήλωσε σήμερα ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times Χου Σιτζίν.

Η Κινέζα Πενγκ Σουάι, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, δεν έχει εμφανιστεί ή κάνει κάποια δήλωση δημοσίως από τις 2 Νοεμβρίου που κατηγόρησε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση.

Ο Ζανγκ και η κινεζική κυβέρνηση δεν σχολίασαν την κατηγορία αυτή. Η ανάρτηση της Πενγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε γρήγορα και το θέμα αποκλείστηκε από συζητήσεις στο έντονα λογοκριμένο ίντερνετ στην Κίνα.

«Τις τελευταίες μέρες, παρέμεινε στο σπίτι της ελεύθερα και δεν ήθελε να την ενοχλήσουν. Θα εμφανιστεί δημοσίως και θα συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες σύντομα», έγραψε ο Χου σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η Global Times εκδίδεται από την Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Χου πρόσθεσε ότι επιβεβαίωσε μέσω των πηγών του ότι οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος που εργάζεται για τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες φέρεται ότι δείχνουν την Πενγκ στο σπίτι, απεικονίζουν την «τρέχουσα κατάστασή» της.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητα των φωτογραφιών αυτών.

Κλείσιμο
Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την τύχη της διεθνούς φήμης τενίστριας, η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) απείλησε να αποσύρει τα τουρνουά από την Κίνα και η Ένωση Αντισφαίρισης Ανδρών (ATP) αξίωσε διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές.

Στο μεταξύ, ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική αποκτά το κίνημα #WhereIsPengShuai.

Την Παρασκευή, ο ΟΗΕ πήρε θέση για το ζήτημα, αξιώνοντας αποδείξεις ότι η Κινέζα πρωταθλήτρια είναι καλά. «Θα ήταν σημαντικό να έχουμε αποδείξεις για το πού βρίσκεται κι αν είναι καλά. Και προτρέπουμε να διεξαχθεί μια διαφανής έρευνα για τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση» είπε η Λιζ Θρόσελ, υπεύθυνη Μέσων και Επικοινωνίας στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Ζητούμε μια διαφανή έρευνα. Αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλες τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού βρίσκεται και σε ποια κατάσταση είναι» επέμεινε, τονίζοντας ότι «η σεξουαλική επίθεση υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες».





Από την πλευρά της, η WTA, η οποία διαχειρίζεται το γυναικείο επαγγελματικό σιρκουί του τένις, ζήτησε «μια διεξοδική, δίκαιη και διαφανή έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική βία κατά της Πενγκ Σουάι».



Η κοινότητα του τένις ανησυχεί για την ασφάλεια και την υγεία της. Αναλυτικά οι σημαντικότερες δηλώσεις-τοποθετήσεις:

ΣΤΙΒ ΣΑΪΜΟΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ WTA

«Η δήλωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την Πενγκ Σουάι εγείρει μόνο τις ανησυχίες μου ως προς την ασφάλειά της και το πού βρίσκεται», ανέφερε ο Σάιμον σε γραπτή δήλωση.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Πενγκ Σουάι έγραψε πραγματικά το email που λάβαμε ή πιστεύει αυτό που της αποδίδεται».

ΑΝΤΡΕΑ ΓΚΑΟΥΝΤΕΝΤΣΙ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ATP

«Οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες στην περίπτωση του Πενγκ Σουάι είναι βαθιά ανησυχητικές. Το θέμα είναι μεγαλύτερο από το τένις, όπως φαίνεται από την έκρηξη ανησυχίας εντός και εκτός του αθλήματός μας. Η ασφάλειά της αποτελεί άμεση ανησυχία μας και απαιτείται σαφήνεια για την κατάσταση. Η ανάγκη για επαληθεύσιμη άμεση επικοινωνία μαζί της είναι ζωτικής σημασίας».



ΣΕΡΕΝΑ ΟΥΙΛΙΑΜΣ: ΚΑΤΟΧΟΣ 23 ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ

«Είμαι συντετριμμένη και σοκαρισμένη όταν ακούω τα νέα για την υπόθεση της Πενγκ Σουάι. Ελπίζω να είναι ασφαλής και να βρεθεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί και δεν πρέπει να μείνουμε σιωπηλοί. Να στείλουμε αγάπη σε εκείνη και την οικογένειά της σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ: ΝΟ1 ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

«Ειλικρινά, είναι σοκαριστικό που λείπει, περισσότερο μάλιστα ότι πρόκειται για κάποια που έχω δει σε προηγούμενες περιοδείες μου αρκετές φορές. Ελπίζω ότι θα βρεθεί και ότι θα είναι καλά. Είναι τρομερό... Μπορώ να φανταστώ πώς νιώθει η οικογένειά της... ».

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΕΝΙΣΤΩΝ (PTPA)

«Η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών Τένις (PTPA) υποστηρίζει την εύρεση ανεξάρτητων αποδεικτικών στοιχείων που να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την τοποθεσία της παίκτριας του WTA, Πενγκ Σουάι. Πρέπει να ενωθούμε και να είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε δράση, εκτός εάν δοθούν στον κόσμο επιβεβαιωμένα στοιχεία για την ευημερία της».



ΝΑΟΜΙ ΟΣΑΚΑ: ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ

«Πληροφορήθηκα πρόσφατα για μια συνάδελφό που χάθηκε λίγο αφότου αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Η λογοκρισία δεν είναι ποτέ σωστή, ελπίζω ότι η Πενγκ Σουάι και η οικογένειά της είναι ασφαλείς και καλά».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Η εμπειρία δείχνει ότι η αθόρυβη διπλωματία προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για να βρεθεί λύση σε τέτοια ερωτήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ, προσθέτοντας: «Αυτό εξηγεί γιατί η ΔΟΕ δεν θα σχολιάσει περαιτέρω σε αυτό το στάδιο».

ΤΟΝΙ ΕΣΤΑΝΓΚΕ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ "ΠΑΡΙΣΙ 2024"

«Είμασταν μαζί στους Αγώνες του Πεκίνου και στο Λονδίνο. Σήμερα, όπως και ολόκληρη η αθλητική κοινότητα, ανησυχώ για την Πενγκ Σουάι. Κάνουμε έκκληση για μεγαλύτερη διαφάνεια σε αυτήν την κατάσταση».

ΤΕΝΙΣ HALL OF FAME

«Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από την Πενγκ Σουάι είναι βαθιά ανησυχητικά. Το Hall of Fame του διεθνούς τένις συμμερίζεται την ανησυχία για την ευημερία της και την έκκληση για διασφάλιση της ασφάλειάς της».



ΠΕΤΡΑ ΚΒΙΤΟΒΑ: ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑ WIMBLEDON

«Τα νέα για την Πενγκ Σουάι με αναστατώνουν βαθιά. Θέλω να εκφράσω τη φωνή υποστήριξής σε μια απίστευτα θαρραλέα συναθλήτρια του WTA και να προσευχηθώ να βρεθεί ασφαλής και καλά στην υγεία της».

ΑΛΙΖΕ ΚΟΡΝΕ: ΓΑΛΛΙΔΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ

«Το να παρακολουθώ ολόκληρη την κοινότητα του τένις και τώρα ολόκληρο τον κόσμο να ανησυχεί με την ιστορία της μου δίνει κάποια ελπίδα. Ανυπομονώ να μάθω ότι είναι ασφαλής και υγιής. Πρέπει να μάθουμε. Στο μεταξύ, ας σταθούμε μαζί».

ΣΙΜOΝΑ ΧΑΛΕΠ: ΠΡΩΗΝ ΝΟ1 ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

«Πενγκ Σουάι, σε παρακαλώ να ξέρεις ότι οι συμπαίκτες σου είναι δίπλα σου. Σε σκέφτονται και ελπίζουν να είσαι ασφαλής

ΚΟΚΟ ΓΚΟΦ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ

«Στέλνω προσευχές και ελπίζω να είσαι ασφαλής. #WhereIsPengShuai».



Ειδήσεις σήμερα: 

Τα όπλα των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ για το ντιμπέιτ και την τελική ευθεία προς τις κάλπες

Νέο κύμα μέτρων με το βλέμμα στα Χριστούγεννα - Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Φθινοπωρινό σκηνικό και συννεφιά το πρωί, «ανοίγει» ο καιρός προς το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης