Euroleague, Ολυμπιακός-Μακάμπι 90-73: Μαθήματα μπάσκετ πριν το ντέρμπι

Euroleague, Ολυμπιακός-Μακάμπι 90-73: Μαθήματα μπάσκετ πριν το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ, νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 90-73 και πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (22/11-19:30) έχοντας ενθουσιασμό και καλή ψυχολογία

osfppmakabii
Ο Ολυμπιακός παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ στην Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία και νίκησε με 90-73. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστικοί, το τελείωσαν με 27 πόντους διαφορά το οποίο αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ στην Euroleague, το ranking των ομάδων ήταν 53-0 και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η όποια αγωνία υπήρχε για τον νικητή.

Πλέον στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» υπάρχει το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο φαληρικό στάδιο την Δευτέρα (22/11-19:30), ένα παιχνίδι το οποίο είναι πάντα διαφορετικό.

Κάθε γηπεδούχος ονειρεύεται ένα ξεκίνημα σαν κι αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς. Τέλεια άμυνα, τέλεια επίθεση και με 5 πόντους του Βεζένκοβ ένα γρήγορο 7-0 στα πρώτα 73 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου όχι μόνο δεν πρόσφερε λύσεις, αλλά δεν ανέκοψε καν τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων». Οι παίκτες του Μπαρτζώκα σκορπούσαν τρόμο στους φιλοξενούμενους. Με τρίποντα, με συνεργασίες, με αιφνιδιασμούς και με πόντους από όλα τα μέλη της πεντάδας το σκορ έγινε 24-6 (6’). Η είσοδος του Σλούκα και η ταυτόχρονη παρουσία του στο παρκέ με τον Ουόκαπ ανέβασαν κι άλλο την ένταση με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στο +27 (35-8, 9’).

Η Μακάμπι προσπάθησε να αντιδράσει κάπως και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε με τον Σορκίν. Από την άλλη θα ήταν αφύσικο όμως και για τον Ολυμπιακό να συνεχίσει στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό τον οποίο είχε στην εναρκτήρια περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 36-18, αλλά Βεζένκοβ και Φαλ επανέφεραν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (43-21, 16’). Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, η ψυχολογία βρισκόταν στα ύψη και το ημίχρονο βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 51-26.

Η Μακάμπι είχε χάσει το ματς, αλλά ήθελε να φανεί ανταγωνιστική και προσπάθησε να το καταφέρει μέσα από «μπασκετικό» ξύλο το οποίο σε συνδυασμό με κάποιες κακές επιστροφές στην άμυνα από τους γηπεδούχους και ένα τρίποντο του Ουίλμπεκιν μετέτρεψε το σκορ σε 56-38 (25’). Ο Ντόρσεϊ φρόντισε να κόψει την όποια φόρα της προηγούμενης ομάδας του και με διαδοχικά τρίποντα βοήθησε να γίνει το σκορ 71-43 (29’) έχοντας δίπλα του έναν απολαυστικό Φαλ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας δοκίμαζε σχήματα, έπαιξε με τον ΜακΚίσικ στο «2» ο οποίος με το δεύτερο δικό του τρίποντο έκανε το 79-56 (35’). Μέχρι την κόρνα της λήξης ο ρυθμός έπεσε και η εξέδρα έβαλε στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του τον Παναθηναϊκό με τον οποίο θα ξεκινήσουν να ασχολούνται από το πρωί του Σαββάτου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το τζάμπολ (σχεδόν) στην κυριολεξία. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-0 στα 73’’ και εν συνεχεία με 35-8 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα τα έκαναν όλα καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού σε αντίθεση με αυτούς του Γιάννη Σφαιρόπουλου που βρέθηκαν… σε άλλο γήπεδο.

Ο MVP: Ο Μουσταφά Φαλ σε 29:08 είχε 12 πόντους (5/6διπ., 2/2β.), 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ και σκέπασε το καλάθι της ομάδας του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ομαδικό το βραβείο για την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Κλείσιμο
Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε με 17 πόντους, ο Κώστας Σλούκας με 18, ο Σάσα Βεζένκοβ με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ριμπάουντ και ο Σακιέλ ΜακΚίσικ με 14 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός με την άμυνά του υποχρέωσε την Μακάμπι να σουτάρει με 41% στα δίποντα και με 28.6% στα τρίποντα. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδωσαν 22 ασίστ κι έκαναν μόλις 7 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά το ιστορικό +27 της πρώτης περιόδου και το 53-0 στο ranking των ομάδων στο ίδιο διάστημα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός του πρώτου δεκαλέπτου ήταν συγκλονιστικά απίθανος. Το ακόμη πιο σπουδαίο είναι πως όσο κι αν κυλούσε το παιχνίδι οι στιγμές χαλάρωσης ήταν ελάχιστες και αντιθέτως τα διαστήματα που αγωνίζονταν στα «κόκκινα» πολύ μεγαλύτερα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 35-8, 51-26, 71-45, 90-73.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα: Ο Αλβανός πρόεδρος πήγε σε έκθεση για την «γενοκτονία των τσάμηδων»

Τραγικό τροχαίο στην Εγνατία με τουλαχιστον πέντε νεκρούς και έξι τραυματίες

Πανδημία: Μπροστά στο «κύμα» της Covid δύο εκατ. Έλληνες άνω των 60 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης