Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 2-2: Πρώτη απώλεια βαθμών με Γιαννίκη στη Ριζούπολη

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 2-2: Πρώτη απώλεια βαθμών με Γιαννίκη στη Ριζούπολη

Aστοχη στην τελική προσπάθεια και επιπόλαιη αμυντικά η ΑΕΚ, άφησε δυο πολύτιμους πόντους με την 2-2 ισοπαλία εναντίον του αξιόμαχου Απόλλωνα, ο οποίος κράτησε με νύχια και με δόντια τον βαθμό μετά την ισοφάριση του Αραούχο στο 80' - Πρώτη απώλεια της Ένωσης επί Γιαννίκη

garciaaa
Στάση Ριζούπολη για την ΑΕΚ, η οποία είδε το σερί της να σταματάει στις τέσσερις νίκες μετά το 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά στο 13' έβαλε μπροστά την Ένωση, η οποία ωστόσο δεν είχε το καθαρό μυαλό στην επίθεση για να βρει ένα δεύτερο γκολ. Οι κιτρινόμαυροι πλήρωσαν την αμυντική τους αδράνεια τόσο στο γκολ του Ιωαννίδη στο 41' όσο και στο τέρμα του Παμλίδη στο 62' με την Ελαφρά Ταξιαρχία να παίρνει το προβάδισμα, παρότι η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι. Στο 80' ο Αραούχο ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2, αλλά η ΑΕΚ άφησε τελικά δύο βαθμούς στη γειτονιά της, με τον Κότσαρη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να λέει «όχι» με μια εκπληκτική επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα. Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfiybjc6fnnd-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Φέστα και Γιαννίκης
Ο Τζανλούκα Φέστα στον Απόλλωνα Σμύρνης έδωσε τελικά φανέλα βασικού στον Ντομίνγκες, πλάι στον Μπρούνο Άλβες τον πρώην αμυντικό της Ένωσης, στο κέντρο της άμυνας παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε τελευταία. Στο τέρμα ήταν ο Κότσαρης, Τουτουαρίμα και Μπαξεβανίδης αριστερά και δεξιά στην άμυνα αντίστοιχα, στον άξονα οι Φατιόν και Κάστρο και τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη οι Παμλίδης, Μαρτίνες και Τσιλούλης στο 4-2-3-1. Τον ίδιο σχηματισμό διατήρησε και ο Αργύρης Γιαννίκης στην ΑΕΚ, με τον 41χρονο τεχνικό να επαναφέρει τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπως και τον Αραούχο στην κορυφή, με τον Τσούμπερ φυσικά να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στη μεσαία γραμμή ο Γιαννίκης επέλεξε τελικά τον Λε Ταλέκ πλάι στον Σιμόες, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, ο Τζαβέλλας γύρισε και αυτός στο αρχικό σχήμα πλάι στον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, δεξιά διατηρήθηκε τελικά ο Ρότα, ενώ αριστερά για ακόμα ένα παιχνίδι ξεκίνησε ο Μοχαμαντί.

Κυρίαρχη η ΑΕΚ, προηγήθηκε με Λιβάι, αλλά ο Απόλλων απάντησε με Ιωαννίδη
Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά φρόντισε να πάρει τα ηνία του ματς, πιέζοντας ψηλά τον Απόλλωνα Σμύρνης, κερδίζοντας συνεχώς μπάλες και παίρνοντας αρκετές ευκαιρίες για να απειλήσει από τις διαδοχικές εκτελέσεις κόρνερ. Ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι από τον Αραούχο στο 6' και ένα σουτ του Μάνταλου τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκαν τον Κότσαρη σε ετοιμότητα, αλλά τελικά η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα σε μία από τις αρκετές στατικές φάσεις στο 13'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ένα από τα γνωστά εντυπωσιακά του άλματα νικώντας στον αέρα τον Ντομίνγκες και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfivxs4ox78x-sf)


Τρία λεπτά αργότερα ο Απόλλων έβαλε δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Μαρτίνες εκτέλεσε το φάουλ, ο Τσιλούλης έπιασε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς είδε την μπάλα να του φεύγει, «καπακώνοντας» την με δεύτερη προσπάθεια. Ο Φατιόν στη συνέχεια κλώτσησε την μπάλα με τον Απόλλωνα να σκοράρει, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για φάουλ στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Πέρα από τη συγκεκριμένη φάση οι κιτρινόμαυροι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, ελέγχοντας το ματς και συνεχίζοντας την πίεση στο μισό των γηπεδούχων, εξακολουθώντας να κερδίζουν στατικές μπάλες. Στο 19' το απευθείας φάουλ του Τσούμπερ βρήκε σε ετοιμότητα τον Κότσαρη, δύο λεπτά αργότερα ο Λε Ταλέκ αμαρκάριστος μετά από κόρνερ είδε την κεφαλιά του να περνάει άουτ ενώ στο 29' ο Αραούχο δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κότσαρη.

Λίγο μετά το πρώτο μισάωρο ο Φέστα είδε τον Ντομίνγκες να μην μπορεί να συνεχίσει, προχωρώντας σε αναγκαστική αλλαγή του με τον Ντεντάκη και τον Κάστρο να παίρνει θέση πλάι στον Αλβες στο κέντρο της άμυνας. Η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν εμφανέστατη με τον Τσούμπερ στο 34' να αδειάζει τον Άλβες, αλλά το σουτ του Ελβετού βρήκε στον Κάστρο που γλίτωσε τον Απόλλωνα. Με βάση την εικόνα του ματς η Ένωση θα έπρεπε να είχε βρει ένα δεύτερο τέρμα και αφού δεν το έκανε, το πλήρωσε στο 41'. Ο Μαρτίνες μετά από ένα γέμισμα του Ντεντάκη σέντραρε από αριστερά και ο Ιωαννίδης μπήκε δυνατά στη φάση, νίκησε τον Τζαβέλλα και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfiwlj46fop5-sf)


Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον εαυτό της και άφησε δύο βαθμούς στη Ριζούπολη
Η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να αυξήσει την πίεση από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους για να πάρει γρήγορα το προβάδισμα, ωστόσο αρκετές λάθος επιλογές στις μεταβιβάσεις δεν της έδιναν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σωστά και να φτιάξει φάσεις. Όπως και στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Γιαννίκη συνέχιζαν να απειλούν από στατικές μπάλες και στο 56' έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου ο Σιμόες με κεφαλιά βρήκε το κάθετο δοκάρι του Κότσαρη.

Η αμυντική αδράνεια των κιτρινόμαυρων τιμωρήθηκε για δεύτερη φορά από τον Απόλλωνα στο 62' βάζοντας την ΑΕΚ στα... σχοινιά. Μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Ρότα δεν κατάφερε να καθαρίσει τη φάση στο μαρκάρισμα, με τον Τσιλούλη να νικιέται από τον Στάνκοβιτς, αλλά στο ριμπάουντ ο Παμλίδης με κεφαλιά σε κενή εστία έβαλε την Ελαφρά Ταξιαρχία μπροστά στο σκορ με 2-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfixeu0lqx09-sf)


Ο Γιαννίκης γύρισε αμέσως τον σχηματισμό σε 4-4-2 βάζοντας τον Ανσαριφάρντ στη θέση του Λε Ταλέκ, ενώ στο 72' άλλαξε τον Μοχαμαντί με τον Χατζισαφί και τον Λιβάι Γκαρσία με τον Άμραμπατ προσπαθώντας να βρει τρόπο να ξεκλειδώσει τη σφιχτή άμυνα του Απόλλωνα. Το καθαρό μυαλό για την ΑΕΚ βρέθηκε στο 80' όταν ο Άμραμπατ σέντραρε και ο Αραούχο με κεφαλιά έγραψε το 2-2. Ο Μαροκινός εξτρέμ ήταν ορεξάτος και δύο λεπτά αργότερα τροφοδότησε με μια πανέξυπνη πάσα τον Ανσαριφάρντ στην περιοχή, αλλά το γυριστό του έφυγε πάνω από το οριζόντιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfixrmjnwhip-sf)


Η ψυχολογία είχε γυρίσει υπέρ της ΑΕΚ, με τον Γιαννίκη να φρεσκάρει την ομάδα του στο τελευταίο πεντάλεπτο περνώντας και τους Μισελέν και Σιμάνσκι στο ματς. Στο 93' ο Κότσαρης με μια εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 2-2 σε εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, στην τελευταία ελπίδα της ΑΕΚ να πάρει κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό.


MVP: Ο Κότσαρης. Σταμάτησε τον Αραούχο σε τετ-α-τετ στο πρώτο μέρος και απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις.

Στο ύψος τους: Ο Παμλίδης για τον Απόλλωνα έκανε ένα καλό ματς, βοηθώντας ανασταλτικά, ενώ ακολούθησε έξυπνα τη φάση στην οποία σκόραρε το 2-1. Από την ΑΕΚ ο Άμραμπατ με το που μπήκε στο ματς έβαλε ζωηράδα στο παιχνίδι της Ένωσης βρίσκοντας την ασίστ στο γκολ του Αραούχο και βγάζοντας μια εξαιρετική πάσα στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει.

Αδύναμος κρίκος: Η κιτρινόμαυρη επιθετική γραμμή δεν είχε το καθαρό μυαλό παρά την υπεροχή. Ωστόσο η κάκιστη ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΚ την τιμώρησε. Η Ένωση αμυντικά ήταν επιπόλαιη σαν να βρισκόταν σε θαλασσοταραχή και επέτρεψε στον Απόλλωνα με δύο φάσεις να βρει δύο γκολ.

Η γκάφα: Την έκαναν Ντομίνγκες και Τζαβέλλας στα μαρκαρίσματα των Λιβάι Γκαρσία και Ιωαννίδη στα δύο γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος.

Το στραγάλι: Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο σωστά έδωσε επιθετικό φάουλ στον Στάνκοβιτς και δεν μέτρησε το γκολ του Απόλλωνα, με τον VARίστα να συμφωνεί με την απόφασή του. Από εκεί και πέρα δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση στο ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Έβγαλε τα... μάτια της μόνη της η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς που θα της έδιναν τη δυνατότητα να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη διακοπή και πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση μπροστά δεν είχε το καθαρό μυαλό να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που έβαλε ο Φέστα στον Απόλλωνα και την ίδια στιγμή πλήρωσε την αμυντική της επιπολαιότητα. Πλέον η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή, αν οι ερυθρόλευκοι επικρατήσουν την Κυριακή του Ιωνικού. Το νικηφόρο σερί με τον Γιαννίκη στον πάγκο πήρε τέλος, με τον αξιόμαχο Απόλλωνα να παίρνει έναν σημαντικό βαθμό, εκμεταλλευόμενος απόλυτα τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες (32' Ντεντάκης), Μπρούνο Άλβες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (89' Παπαγεωργίου), Μαρτίνες (81' Ματέι), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (89' Φαν Λα Πάρα)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί (72' Χατζισαφί), Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα (84' Μισελέν), Λε Ταλέκ (65' Ανσαριφάρντ), Σιμόες (84' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (72' Αμραμπατ), Αραούχο

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «μέτρα για τους ανεμβολίαστους»: Οι Αθηναίοι στην Ερμού για τα ψώνια τους - Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

Προβάδισμα Λοβέρδου δίνει δημοσκόπηση της GPO – Ακολουθούν Παπανδρέου και Ανδρουλάκης

Αράχωβα: Η «Ακουαρέλα» μιας τραγωδίας πουλήθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης