Όσα έγιναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας στα Άσπρα Σπίτια

Όσα έγιναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας στα Άσπρα Σπίτια

«Θα στηρίξουμε τους αγώνες στην Περιφέρεια», επισημαίνει ο  πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας

kolymvisi
Τα είχε όλα. Κορυφαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των κατηγοριών, αθλητές απο κάθε σημείο της χώρας, αρκετά παιδιά τα οποία έπιασαν τα μπόνους για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, χαρούμενα πρόσωπα και άριστη οργανωτική προσπάθεια. Ο λόγος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water), που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Παραλία Διστόμου, στον οικισμό Άσπρα Σπίτια.

«Βεβαίως και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι με τη συμμετοχή και τις επιδόσεις των αθλητών μας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι συμμετείχαν τόσοι πολλοί αθλητές, και με τις επιδόσεις τους μπόρεσαν να πιάσουν τα μπόνους για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.
Να μην ξεχνάμε άλλωστε και τις πρόσφατες επιτυχίες είτε σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα είτε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που δείχνουν έμπρακτα το υψηλό επίπεδο που καλλιεργούνται τα αθλήματα του υγρού στίβου στη χώρα μας. Όπως είπα και στους αγώνες, στόχος μας είναι αυτή η διοργάνωση να γίνει διεθνής», επισημαίνει με νόημα στο protothema.gr ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος.

«Θέλοντας και μη, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, η ζωή του Έλληνα είναι άρρηκτα δεμένη με τη θάλασσα. Η θάλασσα είναι πηγή ζωής για τους Έλληνες. Οι Έλληνες από γενιά σε γενιά μαθαίνουν στα παιδιά τους να αγαπούν το νερό και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να δίνεται η ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες να συνεχίσουν αυτή την αγάπη τους και τη σχέση τους με τα αθλήματα του υγρού στίβου» .

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ_2


«Θα στηρίξουμε τους αγώνες στην Περιφέρεια»

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μιλάει για τον σχεδιασμό στο άθλημα της κολύμβησης αλλά και στον ρόλο των σωματείων της Επαρχίας. «Στην περιφέρεια της Ελλάδος έγινε μια σπουδαία διοργάνωση, υψηλού επιπέδου που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές των μεγάλων διεθνών αγώνων. Η στήριξη της περιφέρειας είναι κάτι που ξεκινήσαμε μόλις αναλάβαμε καθήκοντα στη νέα Διοίκηση της Κ.Ο.Ε. -κάτι που δεν είχε ξαναγίνει- και φυσικά θα το καθιερώσουμε. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, αν και στην επαρχία. Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην «μοιράσουμε» την πίτα των διοργανώσεων ανά την Ελλάδα από τη στιγμή που με τα σύγχρονα μέσα (Livestreaming, drone, υποβρύχιες κάμερες) η κάλυψη των αγώνων μπορεί να είναι άρτια, και με την πολύτιμη βοήθεια των Δήμων, των εθελοντών και των χορηγών μας στην επαρχία μπορούν να γίνουν εξίσου επιτυχημένες διοργανώσεις. Η στήριξη των επαρχιακών συλλόγων ήταν μέσα στο πλάνο μας προεκλογικά και είναι χρέος μας να το κάνουμε πράξη. Σχεδιασμός-Στήριξη-Ανάπτυξη είναι οι τρείς λέξεις που θα μας οδηγήσουν στην Επιτυχία», τόνισε.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ_3


Κλείσιμο
Στους αγώνες συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο Γ. Μαυρωτάς ενω οι νεότεροι αθλητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Ολυμπιονίκη μας, Σπύρο Γιαννιώτη, τεχνικό σύμβουλο μαραθώνιας κολύμβησης στην Ομοσπονδία. Κοινή παραδοχή όλων των μελών της Κ.Ο.Ε., που παρευρέθησαν στα Ασπρα Σπίτια, ήταν οτι η επιλογή να γίνει το πρωτάθλημα στην συγκεκριμένη περιοχή αποτέλεσε σταθμό στα τόσα χρόνια που γίνεται η διοργάνωση. Η μεγάλη συμμετοχή επιτεύχθηκε τόσο απο την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά και με την στήριξη του Δήμου και των χορηγών. Επίσης αυτό που βοήθησε σημαντικά τους αθλητές ήταν ο συγκεκριμένος υδάτινος στίβος όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να γίνουν και καλές επιδόσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης - Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάστασή του

Pfizer: Στον FDA τα δεδομένα για τη δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά 5-12 ετών

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία από την 1η Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης