Wimbledon, Τζόκοβιτς-Μπερετίνι 3-1: Μυθικός Νόλε, έφτασε τα 20 Grand Slam

Wimbledon, Τζόκοβιτς-Μπερετίνι 3-1: Μυθικός Νόλε, έφτασε τα 20 Grand Slam

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αν και έχασε το πρώτο σετ, νίκησε τον Ματέο Μπερετίνι με 3-1 (6-7, 6-4, 6-4, 6-3), κατακτώντας για 3η σερί φορά και 6η συνολικά το Wimbledon, ενώ πλέον μετρά 20 τίτλους σε τουρνουά Grand Slam ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Φέντερερ, Ναδάλ

Djokovic
Τον Μάιο του 2018 βρέθηκε στο Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης και οι άσπονδοι φίλοι του είχαν βιαστεί να προδιαγράψουν το τέλος του... Πολύ γρήγορα πήραν τις απαντήσεις τους, αλλά μέχρι και σήμερα είχαν να λένε «έχει λιγότερα τουρνουά Grand Slam από τους Φέντερερ και Ναδάλ».



Από σήμερα όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς φρόντισε να απαντήσει και σ' αυτό το επιχείρημμα, καθώς επικράτησε με 3-1 του Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του Wimbledon πανηγυρίζοντας τον 20ο τίτλο του σε Grand Slam και διατηρώντας ζωντανό το όνειρο του Calendar Year Golden Slam καθώς φέτος έχει κατακτήσει τόσο το Australian Open όσο και το Roland Garros και πλέον του απομένει το US Open για να τα καταφέρει και να είναι και με τη βούλα ο κορυφαίος όλων των εποχών!

Κλείσιμο


Όχι ότι υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει τον άνθρωπο που έχει καταρρίψει το ρεκόρ παραμονής στο Νο1, ενώ έγινε ο πρώτος τενίστας που ξεπερνά τα 150 εκατ. δολάρια σε κέρδη από κατακτήσεις τουρνουά. Μυθικά επιτεύγματα από έναν σπουδαίο αθλητή, ο οποίος το απέδειξε και σήμερα καθώς κατάφερε να ξεπεράσει ανώδυνα την τρομερή ανατροπή που έκανε ο Μπερετίνι στο πρώτο σετ.



Ο τελευταίος, όντας ο πρώτος Ιταλός που φτάνει σε τελικό στο Λονδίνο, βρέθηκε να χάνει με 5-2 στο πρώτο, αλλά μ' ένα απίθανο comeback κατάφερε να το πάρει στο τάι μπρέικ, ωστόσο από το 20 σετ και μετά ο Τζόκοβιτς δεν του άφησε πολλά περιθώρια.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-0 και παρόλο που ο Μπερετίνι μείωσε σε 5-4, με λαβ γκέιμ έκλεισε το σετ, ενώ στο τρίτο έκανε το μπρέικ νωρίς (2-1) και το κατέκτησε επίσης με 6-4.



Στο τέταρτο σετ υπήρξε ισορροπία μέχρι το 3-3, όταν ο Σέρβος έκανε το μπρέικ και αφού κράτησε το σερβίς του προηγήθηκε με 5-3, φτάνοντας σε ματς πόιντ. Ο Μπερετίνι έσβησε τα δύο πρώτα, όχι όμως και το επόμενο με τον Τζόκοβιτς να κατακτά τον ιστορικό τίτλο και να το πανηγυρίζει με την ομάδα του που τον στήριξε στα δύσκολα...



Glomex Player(, )

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης