Μαρία Θηβαίου: «Ιστορική στιγμή για την καλλιτεχνική κολύμβηση η πρόκριση στο Τόκιο»

Μαρία Θηβαίου: «Ιστορική στιγμή για την καλλιτεχνική κολύμβηση η πρόκριση στο Τόκιο»

«Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες  που δούλεψαν σκληρά και κοπιαστικά», δήλωσε η   τεχνική διευθύντρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

thivaiou
Για πρώτη φορά η  ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε μέσω αγώνα πρόκρισης που διοργανώθηκε στη Βαρκελώνη τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Μία ακόμη μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Μιλώντας στο protothema.gr η Μαρία Θηβαίου τεχνική διευθύντρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κολύμβησης στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία –LEN, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής κολύμβησης στην Παγκόσμια Ομοσπονδία- FINA με μεγάλη και σημαντική διαδρομή τόσο ως αθλήτρια όσο και ως παράγοντας στον χώρο του υγρού στίβου δήλωσε:

«Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες που δούλεψαν σκληρά και κοπιαστικά. Είναι μία ιστορική στιγμή για το άθλημα όπου ο σχεδιασμός και οι προσπάθειες της τεχνικής ηγεσίας εδώ και χρόνια αποδίδουν καρπούς. Άρχισε να φαίνεται με τα αποτελέσματα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γλασκώβη το 2018 όπου νικήσαμε τους Ευρωπαίους αντιπάλους μας και συνεχίζοντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας τα ο 2019 νικώντας τους αντιπάλους μας από άλλες ηπείρους. Η προσπάθεια δε, ευόδωσε και σε θέματα συμμετοχής Ελλήνων κριτών στις κορυφαίες διοργανώσεις όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες» και προσθέτει:

« Στη Βαρκελώνη βρέθηκα με δική μου πρωτοβουλία και δικές μου δαπάνες για να είμαι δίπλα στο πλευρό της εθνικής ομάδας και να βοηθήσω στην προσπάθειά της με την ιδιότητά μου ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA, της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αυτή η επιτυχία είναι το αποκορύφωμα μίας μεγάλης προσπάθειας και στρατηγικής πολλών χρόνων και αν κάποιοι δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση το τελευταίο διάστημα δεν πρέπει να οικειοποιηθούν αυτή την επιτυχία για τους εαυτούς τους γιατί είναι μία διαχρονική δουλειά».

Ειδήσεις σήμερα: 

Η μέρα που συγκλόνισε το Euro: Η κατάρρευση του Έρικσεν - Η δραματική διάσωση και το «Είμαι καλά» από το νοσοκομείο

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Πρεμιέρα αύριο για 100.000 υποψηφίους - Τα μέτρα και οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Επιστροφή στην κανονικότητα: Επόμενος σταθμός η 1η Ιουλίου - «Φουντώνει» η συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης