Η μέρα που συγκλόνισε το Euro: Η κατάρρευση του Έρικσεν - Η δραματική διάσωση και το «Είμαι καλά» από το νοσοκομείο

Η μέρα που συγκλόνισε το Euro: Η κατάρρευση του Έρικσεν - Η δραματική διάσωση και το «Είμαι καλά» από το νοσοκομείο

Ολόκληρος ο πλανήτης πάγωσε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο Δανία-Φινλανδία, όταν Κρίστιαν Έρικσεν έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο - Το αισιόδοξο μήνυμα από το νοσοκομείο στους συμπαίκτες του - Η δραματική περιγραφή του γιατρού της ομάδας και η παγκόσμια υπόκλιση στο ανθρώπινο τείχος των συμπαικτών του

rescuewall-0
Βαθιά χαραγμένες στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων θα μείνουν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία.

Το ρολόι έδειχνε το 43ο λεπτό όταν, σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο.  Όπως ήταν φυσικό, αμέσως έσπευσαν οι συμπαίκτες του και το ιατρικό τιμ για να τον βοηθήσουν να επανέλθει. Οι τηλεοπτικές κάμερες έδειχναν μόνο τους θεατές και τους αθλητές που έκλαιγαν συγκλονισμένοι, ενώ την ώρα που ο Κρίστιαν Έρικσεν μεταφέρονταν για τα αποδυτήρια δεν υπήρχε καθαρή εικόνα για το αν έχει τις αισθήσεις του. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές...

Η αρχική απόφαση που ελήφθη από την UEFA έκανε λόγο για οριστική διακοπή του ματς, καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμη και για τη ζωή του Δανού σταρ. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Ερικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, κι αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε πως η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων μετά από προτροπή του ίδιου ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. Ως εκ τούτου λοιπόν, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την επανέναρξη του ματς στις 21.30.



Μάλιστα, όπως μετέφερε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, ο Έρικσεν μίλησε με βιντεοκλήση από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν θέλοντας να τους στείλει το μήνυμα ότι είναι καλά και την επιθυμία του να συνεχίσουν το ματς. Το γεγονός αυτό ώθησε τους παίκτες της Δανίας να ξαναβγούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν και για τον φίλο και συνάδελφό τους, ο οποίος έδωσε μια πραγματική μάχη για τη ζωή του.

Κλείσιμο


Ο γιατρός των Δανών, Μόρτεν Μπόεσεν μίλησε για τα δραματικά λεπτά

Ο γιατρός της Εθνικής ομάδας της Δανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά για τα κρίσιμα λεπτά, μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν: «Όταν τον πλησίασα, είδα πως είχε αναπνοή αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Αμέσως ξεκινήσαμε τις πρώτες βοήθειες, όσον αφορά πρόβλημα με την καρδιά κάτι που ήταν η άμεση διάγνωση. Ήταν πολύ γρήγορη η αντίδραση από τον γιατρό του γηπέδου και τους υπόλοιπους που ήταν εκεί. Καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω. Μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για το νοσοκομείο».


Το συγκλονιστικό χρονικό που πάγωσε τον πλανήτη

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση ή μαρκάρισμα, ο παίκτης της Ίντερ έπεσε στο έδαφος μετά από μία πάσα συμπαίκτη του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως οι ποδοσφαιριστές που ήταν γύρω του κάλεσαν το ιατρικό επιτελείο που μπήκε εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν σοκαριστικές, με τους παίκτες της Δανίας να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του για να μην φαίνεται τι συμβαίνει και το ιατρικό επιτελείο να κάνει ανάνηψη και τεχνητή αναπνοή στον άτυχο ποδοσφαιριστή που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του.

Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι διαιτητές και οι οπαδοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, οι στιγμές ήταν έντονα φορτισμένες και άπαντες έμοιαζαν σοκαρισμένοι. Μετά από αρκετή ώρα και μετά από πολλές προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν ορισμένα σεντόνια γύρω από το φορείο και συνόδευσαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν.



Christian Eriksen Denmark - Finland Euro 2020 Faints during the game


ericsenn0
eroc-0
angst-0

Το τείχος της ανθρωπιάς


Συγκλόνισαν οι συμπαίκτες του Κρίστιαν Έρικσεν που δεν επέτρεψαν στις κάμερες να πάρουν πλάνα από τις στιγμές που έδινε μάχη για τη ζωή του.

Ο δανός σταρ της Ίντερ βρισκόταν στο χορτάρι έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και σχεδόν άμεσα οι συμπαίκτες του σχημάτισαν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του, προκειμένου να αποτρέψουν τις κάμερες να τραβήξουν πλάνα.

Την πρωτοβουλία πήρε ο αρχηγός της ομάδας Σιμόν Κιάερ και φώναξε όλους τους συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν γύρω από τον Έρικσεν που έδινε μάχη για τη ζωή του και να τον προστατέψουν με ένα τείχος ανθρωπιάς.





Ο ήρωας Σιμόν Κάιερ του έσωσε τη ζωή

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Σιμόν Κάιερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.



Συγκινητικοί Κίερ-Σμάιχελ στο πλευρό της συζύγου του Έρικσεν

Κάσπερ Σμάιχελ και Σίμον Κιάερ έσπευσαν στο πλευρό της συζύγου του Κρίστιαν Έρικσεν, Σαμπρίνα, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη.






UEFA: «Στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση ο Ερικσεν»

Τα ευχάριστα νέα για την υγεία του Έρικσεν ήρθαν δια στόματος UEFA, η οποία σε ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως ο Δανός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Rigshospitalet» της Κοπεγχάγης και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Παράλληλα, λίγο αργότερα και η ομοσπονδία της Δανίας ανέφερε πως ο Έρικσεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.


uefa


Μάνατζερ Έρικσεν: «Ο Κρίστιαν είναι ξύπνιος και μπορεί να μιλήσει»

Ο Μάρτιν Σουτς ανέφερε στο NPO Radio1 πως συνομίλησε με τον πατέρα του διεθνή Δανού ποδοσφαιριστή, τονίζοντας όσον αφορά την πορεία της κατάστασής του: «Ο Κρίστιαν Έρικσεν αναπνέει, είναι ξύπνιος και μπορεί να μιλήσει»!



Οι δηλώσεις του προέδρου της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Δανίας

«Έίδαμε τον Κρίστιαν να καταρρεύει και έλαβε πρώτες βοήθειες και καρδιακές μαλάξεις. Ευτυχώς συνήλθε πριν φύγει απ' το γήπεδο. Έλαβε ταχύτατη ιατρική βοήθεια στο γήπεδο, που έσωσε τον Κρίστιαν. Βρίσκεται στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και έχουμε έρθει κι εμείς σε επαφή μαζί του. Οι παίκτες μίλησαν μαζί του και είναι καλά. Έχουμε καλά νέα, ότι ο Κριστιάν είναι καλά και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παίξουν στο παιχνίδι σοκαρισμένοι και με αδρεναλίνη».


Η εκπληκτική στιγμή όπου Δανοί και Φινλανδοί φώναζαν μαζί το όνομα του Έρικσεν

Εκπληκτικές στιγμές έλαβαν χώρα στο «Πάρκεν Στέιντιον», ύστερα από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν και την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Με τους παίκτες της Δανίας και της Φινλανδίας, καθώς και τη διαιτητική ομάδα, να έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια, οι φίλοι των δύο εθνικών συγκροτημάτων -οι οποίοι ύστερα από οδηγία παρέμειναν στο γήπεδο- άρχισαν να φωνάζουν μαζί το όνομα του 29χρονου ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, οι Φινλανδοί φώναζαν «Κρίστιαν» και οι Δανοί «Έρικσεν».





Το μήνυμα στήριξης του Κριστιάνο Ρονάλντο

Με ανάρτησή του στο instagram, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του, μεταφέροντας τις σκέψεις και τις προσευχές του προς τον Έρικσεν και την οικογένειά του.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται ενωμένος, ελπίζοντας για καλά νέα. Περιμένω να σε βρω σύντομα ξανά πίσω στο γήπεδο. Κρις! Μείνε δυνατός!».



Η UEFA ευχαρίστησε Δανία και Φινλανδία για τη συμπεριφορά τους

Την υποδειγματική συμπεριφορά των ανθρώπων της Δανίας και της Φινλανδίας σχολίασε η UEFA, σε δημοσίευση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν.

«Η UEFA εύχεται στον Κρίστιαν Έρικσεν καλή και γρήγορη ανάρρωση και ευχαριστεί καιτ τις δύο ομάδες για την υποδειγματική συμπεριφορά τους», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Το μήνυμα του Τσέφεριν

Το δικό του μήνυμα και τις ευχές του για τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε την ώρα του αγώνα, έστειλε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, λέγοντας πως όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στάθηκε στο πλευρό του Δανού ποδοσφαιριστή και της οικογένειάς του.

Παράλληλα, έκλεισε το μήνυμά του με μια όμορφη ατάκα, λέγοντας πως «το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και ο Κριστιάν παίζει όμορφα».

«Στιγμές όπως αυτή βάζουν τη ζωή ως προτεραιότητα. Εύχομαι στον Κρίστιαν ταχεία ανάρρωση και στέλνω τις ευχές μου στην οικογένειά του, να έχουν δύναμη και πίστη. Σε τέτοιες στιγμές, η ενότητα του ποδοσφαίρου είναι τόσο δυνατή και αυτός και η οικογένειά του κουβαλάνε μαζί τους τις ευχές όλων των ανθρώπων. Άκουσα από τους οπαδούς των δύο ομάδων να τραγουδάνε το όνομά του. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και ο Κριστιάν παίζει όμορφα», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ινδία: Ο Κομμουνισμός, ο Μαρξισμός και ο Λενινισμός θα... παραβρεθούν στον γάμο του Σοσιαλισμού

Βόλος: Ασυνείδητος οδηγός χτύπησε 5χρονο και τον εγκατέλειψε!

Η G7 ενέκρινε το σχέδιο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης