Final-8 πόλο ανδρών: Άθλος της ΑΕΚ με τελικό Κυπέλλου και έξοδο στην Ευρώπη

Final-8 πόλο ανδρών: Άθλος της ΑΕΚ με τελικό Κυπέλλου και έξοδο στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ απέκλεισε με 8-6 τον ΓΣ Περιστερίου στον ημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου πόλο ανδρών και εξασφάλισε μια θέση στον τελικό του Σαββάτου (19:00) αλλά και το εισιτήριο για το Euro Cup

aekpolooo
Στον τελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η ΑΕΚ.

Η Ένωση στην πρώτη της συμμετοχή στην Α1 και στην τελική φάση του Κυπέλλου επικράτησε στον 1ο ημιτελικό που διεξήχθη στο Λαιμό με 8-6 του ΓΣ Περιστερίου και θα είναι παρούσα στον τελικό (19:00, ERT Sports) της Κυριακής όπου θα βρει τον Ολυμπιακό ή την Βουλιαγμένη.

Η ΑΕΚ με την είσοδο της στον τελικό εξασφάλισε το εισιτήριο για το Euro Cup κάτι σπουδαίο αφού στην πρώτη της χρονιά στα μεγάλα σαλόνια εξασφάλισε εισιτήριο για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο αγώνας
Η ΑΕΚ έπαιξε σπουδαία άμυνα και το Περιστέρι δεν μπόρεσε να βρει λύσεις. Ξεκίνησε τον αγώνα με 3-0 με τον "αειθαλή" Νίκο Στελλάτο αλλά ο Διονύσης Καρούντζος θα μειώσει σε 3-2 με πέναλτι στο 4.49.

Κλείσιμο
Ο Χρήστος Κουτσιαλής θα δώσει προβάδισμα 2 γκολ (5-3) στην ΑΕΚ αλλά ο Γερακούδης μειώνει σε 5-4. Στο 6.54' του 3ου θα αποβληθεί με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία ο τεχνικός της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Δάνδολος ο οποίος δεν θα μπορέσει να κοουτσάρει την ομάδα στον πρώτο τελικό της ιστορίας της και στον τελευταίο δικό του αγώνα αφού δεν συνεχίζει στον πάγκο της τη νέα χρονιά.

Ο Παπάκος "γράφει" το 6-4 στον παραπάνω και ο Μαυρωτάς το 7-4 στο 1.22' του 2ου. Η ομάδα του Κώστα Λούδη προσπαθεί να αντιδράσει αλλά παίρνει δύσκολα σφυρίγματα από τους διαιτητές.

Με 2 σερί γκολ ο Αγκόρτστας μειώνει σε 7-6 στο 5.50'. Το τελικό 8-6 διαμορφώνει ο Παπάκος.

Τα οχτάλεπτα: 0-3, 3-2, 2-2, 1-1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου , Λαδάς , Φάρμερ , Γερακούδης 2, Κουκουμάκης , Αγκόρτσας 2, Καρούντζος 2, Μιρόνοφ , Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Γιαννόπουλος, Μπιτσάκος.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος , Κουτσιαλής 3, Βούκσεβιτς, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης , Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 1, Βλατάκης, Μαυρωτάς 1, Κατσινουλας, Ζωρζος, Παπάκος 2.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Κέιν: Εκνεύρισε τον πρόεδρο της Τότεναμ με τις δηλώσεις του

Δρακωτός: «Έχουμε σχεδιάσει την οικονομική πρόταση για τον Παναθηναϊκό»

Αρνάου Φρανσέσκ: Πέθανε ο πρώην γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης