Stoiximan Basket League, Ιωνικός-Παναθηναϊκός 61-90: Με... σπασμένα φρένα στα ημιτελικά

Stoiximan Basket League, Ιωνικός-Παναθηναϊκός 61-90: Με... σπασμένα φρένα στα ημιτελικά

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί του Ιωνικού Νικαίας στο δεύτερο ματς της σειράς με 90-61 και να «σκουπίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League - Επέστρεψε ο Μπρέι ύστερα από δύο μήνες

ionikos_stoiximan
Λίγο-πολύ ο νικητής και του δεύτερου αγώνα της Α' φάσης των playoffs ήταν... δεδομένος πριν από το τζάμπολ. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να πάρει με χαρακτηριστική ευκολία τη νίκη (90-61) και την πρόκριση στα ημιτελικά της  Stoiximan Basket League. Εκεί όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbd2xg3hz4hd-sf)


Τα (πιο) ευχάριστα νέα για τους «πράσινους» αφορούν τον Τι Τζέι Μπρέι (10π., 5ασ.), ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση ύστερα από δύο μήνες και έδειξε έτοιμος ώστε να ανταποκριθεί στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα ο Κάτας έκανε και πάλι rotation, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους, ενώ το... οξύμωρο του ματς ήταν ότι ο μοναδικός που δεν σκόραρε ήταν ο Μάριο Χεζόνια. Πέντε παίκτες ήταν «διψήφιοι» με τους Παπαγιάννη (14π., 7ριμπ.) και Μήτογλου (15π., 4ριμπ.) να ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο.

Το ματς

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε νωθρός και δεν φάνηκε να έχει διάθεση να πιαστεί και πάλι στον ύπνο. Με ένα γρήγορο 7-0 πήρε τα ηνία του αγώνα και έκτοτε δεν κινδύνευσε ποτέ ξανά. Μπορεί έξω από τα 6.75 μέτρα να τα... έσπαγε (0/3 τρίποντα στο α' δεκάλεπτο) αλλά μετέφερε αρκετά τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» με τους Παπαγιάννη και Μήτογλου να είχαν τους 11 από τους 21 πόντους των «πρασίνων» στην πρώτη περίοδο (14-21). Τα 8/11 και οι 12 πόντοι στο «ζωγραφιστό» αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, την ώρα που ο Ιωνικός μετρούσε 6/21 εντός παιδιάς (σ.σ. τα 2/12 οι Πριτζέτ και Χουγκάζ).

Όταν άρχισαν να μπαίνουν και τα τρίποντα η «ψαλίδα» της διαφοράς άνοιγε και περισσότερο. Το τριφύλλι είχε 4/8 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο, ο Ιωνικός δεν είχε βρει στόχο (0/9 τρίποντα στο ημίχρονο) και με τον Μήτογλου να είναι... άχαστος (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα) ο δείκτης του σκορ έφτασε αρχικά στο +10 (14-24 στο 11') και στη συνέχεια είχε «διψήφια» σκαμπανεβάσματα με αποκορύφωμα το +18 (48-30) του πρώτου μέρους.

Κλείσιμο
Ένα ημίχρονο όπου ο Κάτας χρησιμοποίησε και τον Τι Τζέι Μπρέι (4π., 2/3δίπ., 0/1τρ., 1ριμπ., 1ασ., 2λ. σε 5:56) ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του ύστερα από δύο μήνες εκτός λόγω του τραυματισμού του στο χέρι. Οι «πράσινοι» είχαν στο ημίχρονο 19/31 σουτ έναν 13/37 των γηπεδούχων, +5 ριμπάουντ (22-17), διπλάσιες ασίστ (12-6) αλλά και περισσότερα λάθη (10-8).

Ουσιαστικά το παιχνίδι είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε (31-51 στο 21') και ξεπέρασε το «φράγμα» των 20 πόντων (39-59 στο 23'). Αυτό ήταν. Έκτοτε και οι δύο ομάδες απλά... περίμεναν το τέλος του αγώνα. Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό ήταν η ολική επαναφορά του Μπρέι, ο οποίος όχι μόνο αγωνίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά βρέθηκε στο παρκέ για 15:31 λεπτά και έδειξε ότι είναι έτοιμος για να προσφέρει στη συνέχεια των playoffs.

Ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 32' και στους 28 πόντους ενώ ξεπέρασε και τους 30 πόντους λίγο αργότερα. Δείγμα των όσων συνέβησαν και στο παρκέ του Πλάτωνα στη Νίκαια.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τεράστια η διαφορά των δύο ομάδων η οποία αποτυπώθηκε στο παρκέ. Επίσης οι πράσινοι είχαν περίπου 70% στα δίποντα, +11 ριμπάουντ και +10 ασίστ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Αυτοί που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο ήταν οι Παπαγιάννης (14π., 7ριμπ.) και Μήτογλου (15π., 4ριμπ.)

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Επέστρεψε ύστερα από δύο μήνες, έπαιξε 15 λεπτά και είχε 10 πόντους, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Μια χαρά επανεμφάνιση για τον Τι Τζέι Μπρέι. Υπογραμμίσαμε επίσης τους 11 πόντους, τις 6 ασίστ και τα 5 ριμπάουντ του Μακ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μουσταφά Μουχαϊμίν πέρασε και πάλι απαρατήρητος, ενώ για πρώτη φορά έμεινε άποντος ο Χεζόνια ο οποίος είχε και 4 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ματς είχε κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Το 7-0 στο ξεκίνημα του ματς έφτανε και περίσσευε για τον Παναθηναϊκό.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή πάσα no look πάσα γηπέδου του Βασίλη Τολιόπουλου στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, ο οποίος «σέρβιρε» έτοιμο καλάθι στον αιφνιδιασμό στον Χόλογουελ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ιωνικός το άθλιο 10% στα τρίποντα με 2/20 έξω από τα 6.75 μέτρα. Ο Παναθηναϊκός τα 16 λάθη του.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-48, 46-70, 61-90

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ζάεφ - Τι είπαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 20χρονη Καρολάιν στην Αλόννησο

Πανελλαδικές 2021: Αναμένεται αύξηση των Βάσεων μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τους εισακτέους στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης