Το
Λαύριο σφράγισε με sweep την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, περνώντας νικηφόρα από τη Ρόδο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, άντεξε στην πίεση του
Κολοσσού στο φινάλε και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbc7h583ydk9-sf)
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Το Λαύριο βρήκε ρυθμό στην επίθεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Κολοσσό και έκλεισε το δεκάλεπτο στο υπέρ του 21-27, σουτάροντας με 50% στο δίποντο (6/12) και 80% στο τρίποντο (4/5), μοιράζοντας 11 ασίστ και έχοντας ως κορυφαίο σκόρερ τον Μουράτο απέναντι στους Ροδίτες που στηρίχθηκαν επιθετικά στις πρωτοβουλίες του Κερέμ Καντέρ.
Ακολούθως ο Κολοσσός βελτίωσε τα ποσοστά του και πήρε κεφάλι στο σκορ με το τρίποντο του Θόδωρου Ζάρα (34-32, 13:36) ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν άμεσα το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-43. Παρεμπιπτόντως, το δίδυμο των Μουράτου, Ντέιβις σημείωσε τους 22 από τους 43 πόντους του Λαυρίου σε αυτό το διάστημα.
Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου ο Ντέιβις σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 για το 47-52 στο 23:15 όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 7-0 και ο Καντέρ έδωσε το προβάδισμα στον Κολοσσό κάνοντας το 54-52! Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 60-66 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά όταν ο Τζάρεντ Σάβατζ τελείωσε τη φάση με κάρφωμα για το 60-70!
Ο Κολοσσός έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει μειώνοντας σε 74-76 με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Μιχάιλο Άντριτς όμως ο Κόζι σκόραρε από τα 7 μέτρα, κάνοντας το 74-79 στο 38’.
Οι Ροδίτες πίεσαν και μείωσαν σε 82-84 με το τρίποντο του Άντριτς στα 20’’ για το φινάλε! Στη συνέχεια ο Μουράτος έκανε το 82-86 από τη γραμμή των βολών, ο Καντέρ τελείωσε τη φάση κοντά στο καλάθι για το 84-86 στα 9’’ και ο Σάβατζ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 84-88.
Τα δεκάλεπτα: 21-27, 40-43, 60-66, 84-88.
ΛΑΥΡΙΟ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2-0
Game 1: Λαύριο – Κολοσσός 87-68
Game 2: Κολοσσός – Λαύριο 84-88
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ειδήσεις σήμερα:
«Σφυροκόπημα» στον Θεοχάρη από δημοσιογράφο του BBC για το άνοιγμα στον τουρισμό
Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο η γιατρός από τη Λαμία που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί
Πρόστιμο πάνω από 100 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Google η ιταλική αντιμονοπωλιακή Αρχή