Τότεναμ: Η πίεση λόγω European Super League βάζει τους οπαδούς στο Δ.Σ

Τότεναμ: Η πίεση λόγω European Super League βάζει τους οπαδούς στο Δ.Σ

Η Τότεναμ ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση φιλάθλων στο Δ.Σ της σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που προκλήθηκε από την εμπλοκή των «σπερς» στην European Super League

Tottenham
H Τότεναμ ήταν μία από τις έξι ομάδες της Premier League, οι οποίες αποτέλεσαν συνιδρυτικά μέλη της European Super League και στη συνέχεια αποχώρησαν. Η διοίκηση των «σπερς» είχε ζητήσει συγγνώμη από τους φιλάθλους της για την εμπλοκή της ομάδας στο εγχείρημα, υποσχόμενη να γεφυρώσει το χάσμα με πράξεις.

Το έδειξε έμπρακτα την Τρίτη (11/5). Η ομάδα του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι στο Δ.Σ της θα υπάρχει εκπροσώπηση φιλάθλων της ομάδας. Εξέφρασε, ωστόσο, την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι στις συνομιλίες δεν συμμετείχε η Tottenham Hotspur Trusters (ένας εκ των μεγαλυτέρων συνδέσμων οπαδών).



«Έχουμε δει ότι οι φίλαθλοι σε όλον τον κόσμο ενώνονται για να δείξουν τη δύναμή τους για το μέλλον του παιχνιδιού - για το οποίο όλοι είμαστε τόσο παθιασμένοι - μετά την πρόταση σύστασης της European Super League. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι μπήκαμε στην ESL με την προσδοκία το φορμάτ, οι κανονισμοί και οι δομές να εξελιχθούν μέσα από το διάλογο των εμπλεκόμενων μερών, κυρίως δηλαδή των Premier League, FA, UEFA, FIFA και ειδικά των φιλάθλων.

Κλείσιμο
Από καρδιάς λυπούμαστε που βάλαμε την ομάδα (στο πρότζεκτ) και για το γεγονός ότι η νομική διαδικασία καθιστούσε ανέφικτο να συμβουλευτούμε τους οπαδούς μας νωρίτερα. Απολογούμαστε γι' αυτό. Όλοι πήραμε μαθήματα από τα τελευταία γεγονότα και αντιληφθήκαμε ότι η σύνδεση με τους οπαδούς είναι προτεραιότητα.

Έτσι θα συνεργαστούμε με τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συγκροτήσουμε μια Συμβουλευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις διάφορες περιφέρειες της βάσης των φιλάθλων μας, γεγονός που θα αντανακλά και τη διαφορετικότητα των φιλάθλων μας. Ο πρόεδρος αυτής της Επιτροπής θα τοποθετείται ετησίως ως μη εκτελεστικός σύμβουλος του Δ.Σ. Πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει αυθεντική, γνήσια εκπροσώπηση και θα διασφαλίσει ότι οι οπαδοί μας θα βρίσκονται στην καρδιά της λήψης αποφάσεων, κάτι το οποίο είναι ευπρόσδεκτο.

Τα κριτήρια επιλογής, η θητεία και το καταστατικό θα καθοριστούν από ανεξάρτητους συμβούλους σε διαβούλευση με τους φιλάθλους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν σύντομα. Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε αυτές τις διαδικασίες. Θα υποστηρίξουμε επίσης πλήρως την πρόταση της κυβέρνησης για τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου.

Είμαστε απογοητευμένοι που το Δ.Σ της Tottenham Hotspur Trusters (THST) δεν έχει συναντηθεί ακόμη με την ομάδα. Η THST, με την οποία έχουμε συνεργαστεί για 20 χρόνια ζήτησε την παραίτηση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής για το ESL, ανθρώπων που έχουν δώσει τα πάντα για την ομάδες τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουμε προτείνει αρκετές φορές να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με ανοικτή ατζέντα εκτός φυσικά από από την αλλαγή ιδιοκτησίας και την παραίτηση των μελών του Δ.Σ».

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης