Super League 1, play out, Βόλος- ΑΕΛ 3-1: Την καταδίκασε

Super League 1, play out, Βόλος- ΑΕΛ 3-1: Την καταδίκασε

Με γκολ των Δουβίκα (8'), Μπαρτόλο (38'), Μπουένο (74΄) ο Βόλος υπέταξε εύκολα την ΑΕΛ με 3-1 - είχε μειώσει στο 69' με πέναλτι του Ντουρμισάι- και «υπέγραψε» τον οριστικό υποβιβασμό της στη Superleague 2

5298313
Στο Πανθεσσαλικό και στο ντέρμπι της Θεσσαλίας, από την μία ήταν ο γηπεδούχος Βόλος που δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο και από την άλλη η φιλοξενούμενη ΑΕΛ που έπαιζε την σωτηρία της. Η λογική έλεγε πως οι «βυσσινί» έπρεπε να τα δώσουν όλα και να προσπαθήσουν να έχουν τον έλεγχο του ματς, αλλά αυτός που τον είχε ήταν ο Βόλος.

Οι Βολιώτες ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, επικράτησαν με 3-1 και έριξαν κατηγορία τους αντιπάλους τους. Πλέον η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες παραμονής, σε μια χρονιά που ξεκίνησε άσχημα και ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb83zznwdbzd-sf)


Ξεκίνημα με μοναδική ευκαιρία και γκολ για Βόλο και Δουβίκα
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε (όπως και όλος ο αγώνας) στον Βόλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά δυνατά στο ματς και μέχρι το 8' είχαν χάσει μια μοναδική ευκαιρία και πέτυχαν και ένα γκολ και τα δύο με τον Δουβίκα. Ο νεαρός επιθετικός αρχικά στο 3' βρέθηκε απέναντι από τον Νάγκι, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία.

Κλείσιμο
Πέντε λεπτά αργότερα όμως κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Νίνης με μαγική μπαλιά βρήκε τον πρώτο σκόρερ του Βόλου που έφυγε μόνος του και με ωραίο πλασέ κατάφερε αυτή την φορά να νικήσει τον Νάγκι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα των «βυσσινί». Από εκείνο το σημείο και μέχρι να γίνει το 2-0, ο Βόλος κρατούσε άνετα το σκορ, ενώ η ΑΕΛ παρότι ξαναλέμε έπαιζε ουσιαστικά τον μεγάλο τελικό, δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον αντίπαλό της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb80o9s8t4pd-sf)


Νέο λάθος από ΑΕΛ, ασίστ Δουβίκα και 2-0 ο Μπαρτόλο
Έτσι φτάσαμε στο 38', λεπτό που για πολλούς έκρινε ακόμα και το ματς. Ο Δουβίκας από ρόλο εκτελεστή έγινε δημιουργός,. Αρχικά έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μπαρτόλο που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb817znpk3qp-sf)


Προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά όλα τελείωσαν στην αποβολή του Τσότσιτς
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ παίζοντας ξαναλέμε με την πλάτη στον τοίχο μπήκε πιο δυνατά ,με τον Ακούνια να χάνει την ευκαιρία στο 51' μετά από εξαιρετική προσπάθεια που έκανε. Η ομάδα του Τζιναλούκα Φέστα συνέχιζε να πιέζει μέχρι και το 59', λεπτό στο οποίο έμεινε με 10 παίκτες, μετά από αποβολή του Τσόσιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb8249ly0xg1-sf)


Μείωσε με πέναλτι του Ντουρμισάι η ΑΕΛ αλλά ως εκεί
Μια αποβολή που θα λέγαμε πως έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς, παρότι οι «βυσσινί» κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 65' ο Ακούνια έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά η φάση αυτή τσεκαρίστηκε στο VAR για χέρι του Τέκιο. Χέρι φάνηκε να υπήρξε, ο Ευαγγέλου το έδωσε και ο Ντουρμισάι ευστόχησε μειώνοντας σε 2-1 και βάζοντας και πάλι την ομάδα του σε τροχιά ελπίδας, από την στιγμή που ο Ατρόμητος την ίδια ώρα νικούσε εύκολα τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb82bv496tw1-sf)


Με γκολάρα του Μπουένο όλα τελείωσαν
Οι ελπίδες της ΑΕΛ κράτησαν μέχρι το 74'. Στο λεπτό αυτό ο Μπουένο έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ πάνω στην κίνηση μετά από νέο κακό διώξιμο της άμυνας της ΑΕΛ, έκανε το 3-1 και έστειλε την ΑΕΛ στην Super League 2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb82gvd65na9-sf)


Δάκρυα από τους φιλοξενούμενους
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση του αγώνα, με τους παίκτες της ΑΕΛ να ξεσπούν σε λυγμούς μετά το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου. Ένα σφύριγμα που τους ρίχνει στην Super League 2, καθώς στην ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό αν βέβαια ερχόταν, οι Αγρινιώτες έχουν το πλεονέκτημα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb82xdrtljnd-sf)


MVP: Χωρίς καμία αμφιβολία ο Δουβίκας. Ο νεαρός επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε ένα γκολ, έδωσε και ασίστ στο δεύτερο και ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα της ΑΕΛ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η ΑΕΛ. Τόσο στην άμυνα που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, όσο και στην επίθεση όπου ελάχιστα απείλησε τον Βόλο παρότι ουσιαστικά έπαιζε τελικό παραμονής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Και μόνο για την γκολάρα που πέτυχε, αξίζει ο Μπουένο να μπει στην κατηγορία στο ύψος του.

Η ΓΚΑΦΑ: Παιδικό λάθος στο 2-0 για την άμυνα της ΑΕΛ, ένα λάθος που στοίχισε μια κατηγορία με τον Δουβίκα να κλέβει και να κάνει την ασίστ για το 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ευαγγέλου είχε ένα εύκολο απόγευμα. Το πέναλτι μετά από το VAR ήταν σωστό, ενώ συνολικά δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση στην οποία θα μπορούσαν να είχαν παράπονα οι ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Βόλος ήταν η ομάδα που αγωνίστηκε σαν να παίζει μια κατηγορία, η ΑΕΛ όχι και έτσι το 3-1 ήρθε σχετικά εύκολα. Σε κανένα σημείο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους και το 3-1 ήρθε εύκολα για τους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Kλέιμαν, Τέκιο, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τσοκάνης (81' Κρητικός), Μπαριέντος (46' Περέα), Νίνης (66' Μπουένο), Μαρτίνες (46' Ριένστρα), Μπαρτόλο (78' Κιάκος), Δουβίκας.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Γιακιμόβσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (46' Μουκάντζο), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς, Ακούνια, Ντουρμισάι (83' Γρηγορόπουλος).


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης