European Super League: Βρετανία και Ισπανία κατά των «ανταρτών» - Το «nein» της Μπάγερν Μονάχου

European Super League: Βρετανία και Ισπανία κατά των «ανταρτών» - Το «nein» της Μπάγερν Μονάχου

Μεγαλώνει ο αναβρασμός στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο - Έντονες αντιδράσεις ενάντια στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, κλειστής ελίτ λίγκας - Κυνική ομολογία των 6 της Premier League: «Δεν μας νοιάζει το ποδόσφαιρο, μόνο τα κέρδη μας!»

dsadad
Εν μέσω γενικού αναβρασμού στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βροντώδεις φωνές ενάντια στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, κλειστής ελίτ λίγκας υψώνονται, σχεδόν από παντού: Σε μια πρωτοφανή πανστρατιά, το βρετανικό κράτος, συντάσσεται με το ισπανικό, αλλά και τη Bayern Μονάχου τρόπον τινά, απευθύνοντας απειλές κατά των ομάδων που πρωτοστατούν στην ανταρσία.

Εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού, Oliver Dowden, δήλωσε ότι η «θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να εμποδίσουμε τις βρετανικές ποδοσφαιρικές ομάδες (Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ) να προσχωρήσουν στην European Super League (ESL). Θα εξετάσουμε μέτρα όπως η νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού, η υποχρεωτική τροποποίηση της διοικητικής δομής των συλλόγων κ.α.»

Ο κ. Dowden ανακοίνωσε επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση προωθεί ένα ευρύτερο σχέδιο αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα. Στο σχέδιο αυτό θα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις απόψεις και τη θέληση των φιλάθλων.

Σε κάπως πιο ήπιους και υπαινικτικούς τόνους, ο Ισπανός υπουργός αθλητισμού José Manuel Rodríguez Uribes ανακοίνωσε ότι «κατόπιν επαφών με την UEFA και άλλες ομοσπονδίες, καθώς και με τους συλλόγους οι οποίοι εμπλέκονται στην ίδρυση της European Super League, εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης δηλώνουμε πως δεν υποστηρίζουμε τη δημιουργία της εν λόγω λίγκας. Δεν επιθυμούμε να υπάρξει επιρροή της ESL στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά εάν προκύψει, θα θέλαμε να είναι θετική».

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου και διευθύνων σύμβουλος της Bayern Μονάχου, Karl-Heinz Rummenigge εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαν τονίζει ότι «η Bayern δεν συμμετέχει στο εγχείρημα μιας Super League. Η Bayern αντιμετωπίζει θετικά τη μεταρρύθμιση στη διοργάνωση του Champions League διότι πιστεύουμε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τροποποιήσεις στους προκριματικούς γύρους θα επέφεραν κλιμάκωση της έντασης και θα όξυνε τα πνεύματα του τουρνουά. Δεν πιστεύω ότι η Super League θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι εξαιτίας του κορωνοϊού. Καλύτερα θα ήταν οι ομάδες να συνεργαστούν, με πνεύμα αλληλεγγύης προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δαπάνες τους -ιδιαίτερα οι απολαβές των παικτών και οι προμήθειες των μάνατζερ- να προσαρμοστούν στα έσοδά τους, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος εξορθολογισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».


Ειδήσεις σήμερα:

Στοπ στα εμβόλια J&J και AstraZeneca σε νέες γυναίκες

ΗΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Ουόλτερ Μοντέιλ απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών

Πανδημία-Αργεντινή: Πάνω απο 4.300 ασθενείς σε ΜΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης