Premier League: Έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη χωρίς τις έξι ομάδες της Εuropean Super League

Premier League: Έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη χωρίς τις έξι ομάδες της Εuropean Super League

Οι 14 σύλλογοι της Premier League θα συζητήσουν αύριο τα επόμενα βήματα τους μετά την απόφαση των 6 ομάδων (Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβεπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι) να συμμετάσχουν στο εγχείρημα της European Super League

Premier_League
Ο πόλεμος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μαίνεται σε όλα τα μέτωπα αν και η αλήθεια είναι ότι οι πιο έντονες αντιδράσεις στα σχέδια δημιουργίας της European Super League έρχονται από την Αγγλία.

Τόσο από τους οπαδούς των ομάδων που μετέχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, όσο και από τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League που εμφανίζονται εξοργισμένες με τους εταίρους τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Έτσι αύριο έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους καθώς τόσο η αγγλική ομοσπονδία όσο και ο οργανισμός της Premier League έχουν ταχθεί, ανοικτά και κατηγορηματικά, κατά του συγκεκριμένου σχεδίου.

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη δεν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι 6 αντάρτες, ενώ οι επρόσωποι των 14 συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή.

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα... θυμού στους 14 συλλόγους. Ναι μεν όλοι είναι αντίθετοι στη δημιουργία της European Super League, αλλά υπάρχουν απ' ότι φαίνεται διαφορετικές απόψεις για το πως πρέπει να κινηθούν από δω και πέρα.

Έβερτον και Άστον Βίλα, δύο από τις ομάδες που φέτος βρίσκονται αρκετά ψηλά στη βαθμολογία (η πρώτη κυρίως έχει ελπίδες ακόμη και για την πρώτη τετράδα) εμφανίζονται να πιέζουν για δραστικές αποφάσεις καθώς έχουν κάνει σημαντικότατες επενδύσεις (κατασκευή νέων γηπέδων, ενίσχυση του ρόστερ) στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή τους έξοδο.

«Ποιος ο λόγος να συνεχίσουν να επενδύουν εφόσον υποβαθμιστούν τα ευρωπαϊκά κύπελλα; Ποιο το νόημα να συνεχίσουν να βάζουν λεφτά;», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις 14 ομάδες.

Κλείσιμο
Ωστόσο στις υπόλοιπες ομάδες που κάθε χρόνο παλεύουν για να μείνουν στην κατηγορία (και να καρπωθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγούς) η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική καθώς κυριαρχεί ο φόβος ότι όλες αυτές οι εξελίξεις μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη μείωση στα έσοδα τους, δημιουργώντας αβεβαιότητα για το μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης