«Βράζουν» οι ισπανικές ομάδες με τη European Super League: «Καταστρέφετε τα όνειρά μας»

«Βράζουν» οι ισπανικές ομάδες με τη European Super League: «Καταστρέφετε τα όνειρά μας»

Η μία μετά την άλλη, οι ισπανικές ομάδες βγάζουν ανακοινώσεις κατά της European Super League

valencia_villareal
Ο κόσμος του ποδοσφαίρου παρακολουθεί με δέος όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη με την ίδρυση της European Super League και όλες τις συνταρακτικές εξελίξεις, που προκάλεσε η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση. Οι οπαδοί «βράζουν», όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων.

Στην Ισπανία, μάλιστα, είδαμε νωρίτερα την Μπέτις, η οποία «απέβαλε» από τη βαθμολογία στο σάιτ της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Η Μπέτις, ωστόσο, αλλά και η μία μετά την άλλη, πολλές ομάδες της La Liga, υπογράφουν μία κοινή ανακοίνωση με την ομοσπονδία της χώρας κατά της κλειστής λίγκας. Μεταξύ άλλων, στις ομάδες είναι η Βαλένθια και η Βιγιαρεάλ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Valencia CF επιθυμεί να εκφράσει ότι το Club και η La Liga καταδικάζουν σθεναρά την ανακοινωμένη πρόταση για τη δημιουργία ενός διαχωριστικού και ελιτιστικού ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ο οποίος προσβάλλει τις αρχές της ανοιχτής ανταγωνιστικότητας και της αθλητικής αξίας που καταλαμβάνουν το βαθύτερο μέρος του εθνικού και ευρωπαϊκού οικοσυστήματος ποδοσφαίρου. Σήμερα, οι οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρευτούν ότι το Club τους, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, μπορεί να υπερέχει στον ανταγωνισμό, να φτάσει στην κορυφή και να ανταγωνιστεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Valencia CF και η LaLiga υπερασπίζονται αυτήν την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική παράδοση ποδοσφαίρου για όλους. Η ιδέα που προτείνουν 12 ευρωπαϊκοί σύλλογοι καταστρέφει αυτό το όνειρο, κλείνοντας την πόρτα στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και επιτρέποντας την είσοδο λίγων μόνο σε μια ελίτ».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πατήσια: Σκότωσαν 90χρονο μέσα στο σπίτι του - Τον βρήκαν δεμένο

Δημόπουλος: Αδόκιμος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη για το Πάσχα στο χωριό


Πυροβολισμοί σε κάβα στη Λουιζιάνα: Πέντε τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης