UEFA: Ο Ανιέλι «αυτομόλησε» στην «λίγκα των πλουσίων» - Ο Ρουμενίγκε στη θέση του

UEFA: Ο Ανιέλι «αυτομόλησε» στην «λίγκα των πλουσίων» - Ο Ρουμενίγκε στη θέση του

Αλλαγή σκυτάλης στην θέση του επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής-  Ο πρόεδρος της Γιουβέντους  είχε ... ασυμβίβαστο, ενώ ο CEO της Μπάγερν είπε  όχι στην  European Super League

Rumeninge
Και με τη… βούλα απέναντι στην European Super League τάσσεται η Μπάγερν Μονάχου, μετά τον ορισμό του CEO της, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε ως νέου επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Η θέση αυτή ανήκε μέχρι πρότινος στον Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρο της Γιουβέντους και μέχρι πρότινος πρόεδρο και της ECA, ο οποίος, όμως, αποχώρησε αυτόματα μετά τη συμμετοχή των Μπιανκονέρι ως ιδρυτικού μέλους στη νέα, κλειστή λίγκα.

Οι Βαυαροί είχαν δηλώσει εξαρχής πως αντιτίθενται με την ιδέα της ESL, όπως έκαναν και οι έτεροι τοπ γερμανικοί σύλλογοι, Ντόρτμουντ και Λειψία, κόντρα στα αρχικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανή «στροφή» τους προς τη 12αδα των «αποστατών» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε πως ο Ρουμενίγκε υπήρξε ο πρόεδρος της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) από τη σύστασή της το 2008, μέχρι να τον διαδεχθεί ο Ανιέλι το 2017, έχοντας συμπλεύσει σε όλες τις διαμάχες που υπήρξαν με την UEFA και τη FIFA.

Η θητεία του ως επικεφαλής της Μπάγερν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 (θα είχε ολοκληρωθεί ήδη, ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε την αλλαγή σκυτάλης), με τον Όλιβερ Καν να τον διαδέχεται στον προεδρικό θώκο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν εξαπέλυσε νωρίτερα σφοδρή επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο της «Μεγάλης Κυρίας». Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Δεν έχω δει ποτέ έναν άνθρωπο να ψεύδεται τόσες πολλές φορές και με συνέπεια, όσο το έκανε ο Αντρέα Ανιέλι. Μίλησα μαζί του το βράδυ του Σαββάτου (17/4) και έλεγε ότι όλα όσα ακούγονται είναι ψέματα. Είναι απίστευτο. Η απληστία επιτρέπει όλες τις ανθρώπινες αξίες να εξασθενήσουν»,  ενώ κατέληξε:

«Είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλους. Δεν ξέραμε ότι είχαμε φίδια τόσο πολύ κοντά μας. Πλέον, τώρα το ξέρουμε».

To μπαράζ βέβαια των αποχωρήσεων παραγόντων από την UEFA συμπαρασύρει βέβαια και τον Εντ Γούντγουορντ, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της ECA και έλαβε μέρος κι αυτός στις διαπραγματεύσεις των συλλόγων με την UEFA για το ανανεωμένο Champions League, αφού ήταν μέλος σχετικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πατήσια: Σκότωσαν 90χρονο μέσα στο σπίτι του - Τον βρήκαν δεμένο

Δημόπουλος: Αδόκιμος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη για το Πάσχα στο χωριό


Πυροβολισμοί σε κάβα στη Λουιζιάνα: Πέντε τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης