Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοίνωσε ζημία 126 εκατ.λιρών

Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοίνωσε ζημία 126 εκατ.λιρών

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να σκορπά τρόμο εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά όπως ανακοίνωσε η ίδια,  υπέστη τεράστια οικονομική ζημιά τη σεζόν 2019-20 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

mantsester-city
Η Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε τον πλήρη οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στον σύλλογο, γνωστοποιώντας την απώλεια 126 εκατομμυρίων λιρών για τη σεζόν 2019-20 , ένα χρόνο μετά απ' όταν είχε αναφέρει κέρδος 10,1 εκατομμυρίων £.

Οι «πολίτες» επιβεβαίωσαν μείωση κατά 11% των εσόδων τους, σε 478,4 εκατομμύρια λίρες από 535,1 εκατομμύρια λίρες, στην ετήσια έκθεσή τους για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου 2020.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Πεπ Γκουαρδιόλα ότι είναι πολύ δύσκολο για τη Σίτι να αντικαταστήσει με έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης τον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι μετά από 10 χρόνια.

Οι απώλειες, οι οποίες παραμένουν κάπως χαμηλότερες από το ρεκόρ των ζημιών ύψους 194,9 εκατομμυρίων λιρών που αναφέρθηκαν τον Νοέμβριο του 2011, έχουν αποδοθεί από τον σύλλογο σε «καθυστερήσεις εσόδων που σχετίζονται με λίγο κάτω από το ένα τέταρτο των αγώνων της Premier League, του Champions League και του FA Cup».

Η Σίτι επισημαίνει επίσης ότι «σημαντικά έσοδα από πωλήσεις παικτών, όπως ο Σανέ στη Μπάγερν Μονάχου (50 εκατομμύρια ευρώ), καθυστέρησαν από την πανδημία και δεν εμφανίζονται στους λογαριασμούς 2019-20».

Σημαντική ζημία προκάλεσαν ακόμη οι δώδεκα μήνες παιχνιδιών που παίζονται χωρίς οπαδούς στο «Etihad Stadium», σε συνδυασμό με εκπτώσεις που καταβλήθηκαν στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Φεράν Σοριάνο είναι πεπεισμένος ότι τα οικονομικά του συλλόγου θα επιστρέψουν γρήγορα στα προηγούμενα δεδομένα: «Σαφώς, οι μεμονωμένοι λογαριασμοί 2019-20 δεν αποτελούν την καλύτερη αναπαράσταση της πραγματικότητας της σεζόν με καθυστερημένες συναλλαγές παικτών και πολλά παιχνίδια να παίζονται μετά τις 30 Ιουνίου 2020, τα έσοδα από τα οποία θα λογιστικοποιηθούν την περίοδο 2020-21. Μια καλύτερη οικονομική εικόνα των ετών COVID θα παρασχεθεί στο τέλος της σεζόν 2020-21».

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία Βράνιες για απόπειρα δωροδοκίας του πριν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018!

Το μήνυμα Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ: Εισήγηση-«βόμβα» για -10 στην ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό σε Μελισσανίδη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης