Serie A: «Ζωντανή» για τίτλο η Γιουβέντους, 3-0 τη Σπέτσια (βίντεο)

Serie A: «Ζωντανή» για τίτλο η Γιουβέντους, 3-0 τη Σπέτσια (βίντεο)

Η «Γηραιά Κυρία» πέταξε ένα ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη απέδειξε την ανωτερότητά της

23867494
Η κατάκτηση του δέκατου διαδοχικού πρωταθλήματος στην Ιταλία φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα για την Γιουβέντους, η οποία όμως θέλει να το παλέψει μέχρι τέλους. Μετά την «γκέλα» κόντρα στην Βερόνα, η ομάδα του Αντρέα Πίρλο ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Σπέτσια στο Τορίνο (3-0) και ανέβηκε στο -7 από την πρωτοπόρο Ίντερ, με τα ίδια παιχνίδια.

Άργησε να πάρει... μπρος η Γηραιά Κυρία, κόντρα σε μια ομάδα που είχε διαρκή κίνηση και μαχητικότητα σε όλες τις ενέργειες της, καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Σε αυτό το πρώτο 45λεπτο, ο δραστήριος Φεντερίκο Κιέζα και ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι είχαν τρεις καλές ευκαιρίες (δύο και μια αντίστοιχα), αλλά την μεγαλύτερη την είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο (42'), το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι, όντας αυτό το τέταρτο δοκάρι του Πορτογάλου στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακολουθούν τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9n7uu1bbgqp-sf)


Ο Πίρλο, με πολλές και σημαντικές απουσίες (Μπονούτσι, Κιελίνι, Αρτούρ, Κουαδράδο και Ντιμπάλα), έχασε και τον Ματάις Ντε Λιχτ στο ζέσταμα, πόνταρε νωρίς σε... ό, τι του είχε απομείνει στον πάγκο (Μπερναρντέσκι και Μοράτα), με τους δύο ποδοσφαιριστές να συνεργάζονται επιτυχώς λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους (62') και τον διαιτητή να κατακυρώνει το γκολ μέσω VAR. Ήταν το πρώτο τέρμα από τις 19 Δεκεμβρίου στο πρωτάθλημα για τον Μοράτα, ο οποίος ξεπέρασε έναν ιό που τον ταλαιπωρούσε και επηρέαζε την φυσική του κατάσταση.

Εννέα λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπερναρντέσκι, ο οποίος έβρισκε μια... λεωφόρο στην δεξιά πλευρά της Σπέτσια, μπήκε μέσα στην περιοχή και σέρβιρε την μπάλα στον Κιέζα ο οποίος, με διπλή προσπάθεια, φρόντισε να «κλειδώσει» τη νίκη των Μπιανκονέρι.

Κλείσιμο
Ο Κριστιάνο, στο 600ό του ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος στην καριέρα του, «σκύλιασε» για να συμμετάσχει στο πάρτι, αλλά ο Προβεντέλ του είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ (78'), προτού ο «CR7» πάρει την... ρεβάνς στο 89', φτάνοντας τα είκοσι γκολ στο πρωτάθλημα, δύο περισσότερα από τον Ρομελού Λουκάκου, στη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Η Σπέτσια, η οποία στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε πέναλτι με τον Αντρέι Γκαλαμπίνοφ, δεν μπήκε ποτέ στο ματς (ο Ντανιέλε Βέρντε, δανεικός από την ΑΕΚ, έπαιξε ένα 20λεπτο) και να βρίσκεται στην 16η θέση, αν και στο +7 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Στσέσνι – Ντανίλο, Ντεμιράλ, Άλεξ Σάντρο, Φραμπότα (61' Μπερναρντέσκι) – Κιέζα (72' Ράμσεϊ), Μπετανκούρ, Ραμπιό, ΜακΚένι (61' Μοράτα) – Κουλουσέφσκι (88' Ντι Πάρντο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σπέτσια (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Προβεντέλ – Βινιάλι, Τέρτσι, Έρλιτς, Μαρκίτσα (86' Μπαστόνι) – Εστέβες, Σένα (86' Αγκουμέ), Ματζιόρε (72' Ακαμπόρα) – Γκιασί, Νζολά (72' Γκαλαμπίνοφ), Φαρίας (73' Βέρντε).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με γκαζάκια σε σπίτι πρώην δικαστικού

ΗΠΑ: Υπόσχεση Μπάιντεν για επαρκή εμβόλια έως τα τέλη Μαΐου

Ολλανδία: Οι εργαζόμενες του σεξ ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης