Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ντέρμπι με φόντο την Ευρώπη

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ντέρμπι με φόντο την Ευρώπη

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρουν απόψε στις 19:30 (Nova Sports 1 HD) τις δυνάμεις τους στο «Απόστολος Νικολαΐδης», της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

pao_aek
Το αθηναϊκό ντέρμπι είναι μετά από αρκετό καιρό και βαθμολογικό ντέρμπι καθώς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους και διεκδικεί πλέον θέση στην τετράδα. Αν και υπάρχουν ακόμα 12 παιχνίδια και πολλά ντέρμπι, κάθε αποτέλεσμα έχει καθοριστικό ρόλο.

Ο Παναθηναϊκός
Αφού έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, γνώρισε την πρώτη ήττα στον δεύτερο γύρο, από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μαζί έχασε την ευκαιρία να πατήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, συγκατοικώντας με Άρη και ΑΕΚ.

Ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό, μετά από εννέα αγώνες, όπου είχε επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Είχε να χάσει από το τελευταίο παιχνίδι του 2020 και του πρώτου γύρου, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η πορεία του Παναθηναϊκού απέφερε 23 βαθμούς στα 10 παιχνίδια του δεύτερου γύρου, ενώ είχε 18 στα 13 παιχνίδια του πρώτου.

Από τον Δεκέμβριο «μετακόμισε» στο «Απόστολος Νικολαϊδης», όπου έχει δώσει έξι παιχνίδια, ενώ είχε παίξει πέντε στην αρχή και στο «Σπύρος Λούης». Η αλλαγή του έδωσε βαθμολογική ώθηση. Μάλιστα κάνοντας τις νίκες επί ΑΕΛ και ΟΦΗ, πέτυχε διαδοχικά «τρίποντα για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτη, πριν την καραντίνα.

Έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στη Λεωφόρο (14 βαθμοί σε έξι αγώνες), είχε δύο νίκες μια ισοπαλία και δύο ήττες στο «Σπύρος Λούης» (7 βαθμοί σε πέντε αγώνες)
από 21.

Η ΑΕΚ
Κλείσιμο
Πηγαίνει να παίξει στη Λεωφόρο, έχοντας συγκριτικά πολύ καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας, από ότι στην έδρα της. Επίσης αντιμετωπίζει αρκετά αμυντικά προβλήματα, έχοντας δεχτεί και στα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια της από δύο γκολ. Έχει δεχτεί 27 γκολ, τα περισσότερα από κάθε ομάδα που είναι στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Έχει την καλύτερη συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα εκτός έδρας, 25 βαθμούς, ενώ Ολυμπιακός και Άρης έχουν από 24. Μάλιστα η ΑΕΚ έχει και τις περισσότερες νίκες εκτός έδρας, οκτώ, ενώ Ολυμπιακός και Άρης έχουν από επτά. Δεν έχει χάσει σε ταξίδι της, αφού οι ήττες της είναι από Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Μεταξύ τους
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το παιχνίδι του πρώτου γύρου τον Δεκέμβρη, ενώ την τελευταία πενταετία η ΑΕΚ τον δυσκολεύει πολύ, ενώ υπάρχουν και αρκετές ισοπαλίες. Θα ξαναπαίξουν στο «Απόστολος Νικολαίδης» για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2017.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο νίκες στα εννέα τελευταία, ενώ η ΑΕΚ έχει κερδίσει δύο από τα τέσσερα τελευταία, αλλά τρία στα δέκα τελευταία.

Η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στις 12 Ιουλίου πέρσι με 3-1 στο «Σπύρος Λούης» για τα πλέι οφ, σπάζοντας μια μακρόχρονη παράδοση, που την ήθελε να μην νικά εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Η αμέσως προηγούμενη νίκη της ΑΕΚ ήταν τον Οκτώβρη του 2006, 2-1 στο «Σπύρος Λούης». Από τότε ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος σε 17 αγώνες για το πρωτάθλημα, με εννέα νίκες και οκτώ ισοπαλίες.

Η προϊστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 56
Ισοπαλίες: 41
Νίκες ΑΕΚ: 39
Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 31
Ισοπαλίες: 24
Νίκες ΑΕΚ: 11

Στον πρώτο γύρο
06.12.2020: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2
(87’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα – 34’ σουτ Μακέντα, 44’ σουτ Κουρμπέλης)
Πέρσι στην κανονική διάρκεια
10.11.2019: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2
(67’ σουτ Μακέντα, 71’ σουτ Περέα, 88’ κεφαλιά Κολοβέτσιος – 18’ σουτ Μπακάκης, 36’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα)
Πέρσι στα πλέι οφ
12.07.2020: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3
(16’ κεφαλιά Κουρμπέλης – 8’ κεφαλιά Τσιγκρίνσκι, 43’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα, 90’ πέναλτι Βέρντε)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης