Ολυμπιακός: Με απουσίες κόντρα στην PSV για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Europa League

Ολυμπιακός: Με απουσίες κόντρα στην PSV για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Europa League

Ολυμπιακός-PSV Αϊντχόφεν στις 19:55 στο Cosmote Sport 2 HD-Τα πλάνα των προπονητών Πέδρο Μαρτίνς και  Ρότζερ Σμιντ και η προϊστορία των δυο ομάδων - Δείτε βίντεο

5244110
Με τον βασικό του κεντρικό αμυντικό Ρούμπεν Σεμέδο να είναι εκτός και τον πολύτιμο μέσο  Γιάν Εμβιλά να προέρχεται από τραυματισμό και να είναι αμφίβολος, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει απόψε στις 19:55 κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν να κάνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το πρώτο από τα δυο βήματα που χρειάζεται για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου για το πρωτάθλημα της Super League και έχουν στρέψει όλη τους την προσοχή στο πρώτο παιχνίδι με τους Ολλανδούς για τους 32 της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA

Οι Πέδρο Μαρτίνς και Μαντί Καμαρά ανέλυσαν τις σκέψεις τους για το παιχνίδι  με τη PSV Αϊντχόφεν. 

Πέδρο Μαρτίνς: «Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη»

«Πραγματικά η PSV είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Eίναι πολύ καλά δουλεμένη με επιθετικό ποδόσφαιρο και με παίκτες με πολύ καλή τεχνική και προσόντα. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το ματς για εμάς. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσουμε τόσο επιθετική ομάδα. Έχουμε παίξει με ομάδες όπως η Σίτι, η Άρσεναλ και η Μπάγερν με τέτοια επιθετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το ματς για εμάς. Θα έχουμε δύο ομάδες που θέλουν την κατοχή και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα που δεν θα έχουμε τους φιλάθλους μας μαζί. Ξέρουμε πως θα είναι ματς με 2 πολύ καλές ομάδες που θα κυνηγήσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσουμε τόσο επιθετική ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε τα λάθη. Σε αυτό το πρώτο παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός εν όψει της πρώτης αναμέτρησης.

Σε ότι αφορά την απουσία του Σεμέδο και την περίπτωση του Εμβιλά ο Μαρτινς δήλωσε: «Επειδή γνωρίζουμε όλοι πως ο Αβραάμ δεν είναι διαθέσιμος και ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος ξέρουμε πως οι Μπα και Σωκράτης θα παίξουν. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι. Για τον Εμβιλά δεν είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την προπόνηση και θα μιλήσουμε με τον γιατρό».


Κλείσιμο


Μαντί Καμαρά: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να μην δεχθούμε γκολ

«Νομίζω ότι επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς και τους φιλάθλους μας είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να μην δεχθούμε γκολ. Είναι μία δύσκολη σεζόν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας για τον κόσμο μας που μας βλέπει πλέον μόνο από την τηλεόραση. Δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο ούτε να μας ακολουθήσει όπως παλιά. Να κάνουμε όσο πιο καλά γίνεται τη δουλειά μας για να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο. Εμείς όμως είτε παίζουμε με την Αϊντχόφεν και την Άρσεναλ παίζουμε με κατοχή και επιθετικότητα. Είναι σημαντικό να πάρουμε αποτέλεσμα αύριο αλλά εξίσου σημαντικό να βάλουμε ένα γκολ».




Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς

Η απουσία Σεμέδο και Αβραάμ και το γεγονός ότι ο Εμβιλά είναι αμφίβολος οδηγεί στον Πορτογάλος τεχνικό των ερυθρόλευκων σε ένα 4-2-3-1 με βασικό τον Παπασταθόπουλο στο πλευρό του Μπα και τον Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή.

Ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ Λαλά και αριστερό Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο της άμυνας Σωκράτης και Μπα. Κεντρικά χαφ οι Καμαρά και Μπουχαλάκη και μπροστά τους ο Βαλμπουενά. Στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μπρούμα και Μασούρας και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επιθεσης.

Θέση στο βασικό σχήμα εκτός από τον Φορτούνη διεκδικεί πάντως και ο Βρουσάι.





Τα πλάνα του Ρότζερ Σμιντ

Οι Ολλανδοί που στραβοπάτησαν στο πρωτάθλημα της Eredivisie δεχόμενοι γκολ στο 94 από τη Ντε Χαγκ (2-2) και έμειναν στο -6 από τον πρωτοπόρο Αγιαξ, ενώ έχουν αποκλειστεί και από το κύπελλο βλέπουν ως ευκαιρία την πρόκρισή τους στο Europa League.

Κριτική δέχεται ο Ρότζερ Σμιντ, ο οποίος στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό δεν θα έχει στη διάθεση του τους ακραίους επιθετικούς, Γκακπό (20 συμμετοχές/9 γκολ), Μαντουέκε (24 συμμετοχές/8 γκολ) και Ιχατάρεν (25 συμμετοχές/2 γκολ). Ωστόσο μπορεί να υπολογίζει στον Μάριο Γκέτσε, ο οποίος όμως προέρχεται από δυο μήνες απουσία.




Ο Γερμανός τεχνικός των Ολλανδών μιλώντας στην κάμερα της COSMOTE TV για το σημερινό παιχνίδι δήλωσε: «Ίσως ο Ολυμπιακός να έχει λίγο περισσότερο πίεση γιατί δίνει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και μετά την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά στην έδρα μας. Περιμένω δύο δύσκολους αγώνες. Ο Ολυμπιακός είναι ελαφρώς το φαβορί λόγω έδρας».




Ο Σμιντ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-2-2-2 και τους Μβογκό στο τέρμα και στην τετράδα της άμυνας οι Ντάμφρις, Μπάουμγκαρτλ, Μποσκάλι, Μαξ. Στα χάφ θα είναι οι Σανγκαρέ, Ροζάριο μπροστά τους οι Τόμας, Μάουρο Τζούνιορ και στην επίθεση οι Μάλεν και Ζαχάβι.


Σουηδός αστυνομικός ο διατητής του αγώνα

Τον Αντρέας Έκμπεργκ όρισε η UEFA να διευθύνει το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League (18/2, 19:55) στο Καραϊσκάκη.

Ο Σουηδός είναι αστυνομικός στο επάγγελμα και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ενώ βρίσκεται τέταρτη φορά στο δρόμο ελληνικών ομάδων.

ekberg


Στο παρελθόν λοιπόν ήταν διαιτητής στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Europa League, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά είχε νικήσει με 3-2, ενώ είχε σφυρίξει και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Μίλαν (0-0) αλλά και πιο πρόσφατα αυτό του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ (0-0).

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μεχμέτ Κόλουμ και Στέφαν Χάλμπεργκ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γκλεν Νίμπεργκ.

Στο VAR θα είναι ο γερμανός Κρίστιαν Ντίνγκερτ και ο συμπατριώτης του Χαρμ Όσμερς.



Προϊστορία

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του την Αϊντχόφεν σε επίσημο παιχνίδι. Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί σε ένα φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους στις 25/07/2018, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτινς να γνωρίζει την ήττα με 4-0.


Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός 4-0 Highlights


Οι Πειραιώτες κόντρα σε ολλανδικές ομάδες μετράνε 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ η Αιντχόφεν κόντρα σε ελληνικές 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Φέτος η PSV με εξαίρεση την ήττα που υπέστη στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (4-1) μετράει μόνο νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη (4-0-1).

Αναλυτικά η προϊστορία της PSV με ελληνικές ομάδες:

2ος Γύρος Πρωταθλητριών
21/10/1992: ΑΕΚ-Αϊντχόφεν 1-0
04/11/1992: Αϊντχόφεν-ΑΕΚ 3-0

3ος Γύρος Κυπέλλου UEFA
23/11/2000: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-0
07/12/2000: ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 0-1

3ος Γύρος Κυπέλλου UEFA
22/11/2001: ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 3-2
06/12/2001: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 4-1

Όμιλοι Champions League
21/10/2003: ΑΕΚ-Αϊντχόφεν 0-1
05/11/2003: Αϊντχόφεν-ΑΕΚ 2-0

Όμιλοι Champions League
29/09/2004: Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-0
07/12/2004: Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν 4-1

Όμιλοι Europa League
23/10/2014: Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1
06/11/2014: Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν 2-3

Όμιλοι Europa League
05/11/2020: ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 4-1
26/11/2020: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-2

Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιος Τσιτσιπάς: Κέρδισε 3-2 σετ τον Ναδάλ με ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν: Ο αγώνας της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους»!

Μετά το παράνομο κορωνοπάρτι... η πρώην σύζυγος του Μαχρέζ πουλάει «ροζ» υλικό της στο OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης