Premier League, Λιντς-Μπέρνλι 1-0: Αγχώθηκε αλλά κέρδισε με υπογραφή Μπάμφορντ - Δείτε το γκολ

Premier League, Λιντς-Μπέρνλι 1-0: Αγχώθηκε αλλά κέρδισε με υπογραφή Μπάμφορντ - Δείτε το γκολ

Σπουδαία νίκη πήρε η Λιντς απέναντι στην Μπέρνλι με 1-0, καθώς κατάφερε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να βρίσκεται πλέον στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη της Premier League

leeds
Μετά την βαριά ήττα με 6-2 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λιντς σήκωσε ξανά κεφάλι και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c83mdvk05ty9-sf)


Τα «Παγώνια» σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ανώτερα από το συγκρότημα του Σον Ντάις και δίκαια κατέκτησαν το τρίποντο. Ενδεικτικό το γεγονός ότι η Λιντς ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας έως και 63% κατοχή της μπάλας έναντι 37% των φιλοξενουμένων.

Κλείσιμο
Το ματς άρχισε ιδανικά για του παίκτες του Μπιέλσα καθώς μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Πόουπ ανέτρεψε τον Πάτρικ Μπάμφορντ και ο Ρόμπερτ Τζόουνς χωρίς δεύτερη σκέψη έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο 27χρονος επιθετικός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Πόουπ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Αυτό ήταν και το 10ο του του τέρμα σε 15 εμφανίσεις στην Premier League, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης.

Τέσσερα λεπτά μετά η Μπέρνλι σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στον τερματοφύλακα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν πολύ κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Ραφίνια, αλλά ο 24χρονος Βραζιλιάνος είδε το πλασέ του να καταλήγει στην αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρε.

Ετσι, οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με την Λιντς να προηγείται στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάμφορντ.

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε ριζικά Η Μπέρνλι ήταν αυτή η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης είχε και την μεγαλύτερη ευκαιρία να φέρει ξανά το ματς στα ίσα. Ο Μπαρνς με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ θέλησε να νικήσει τον Μεσλιέ αλλά ο γκολκίπερ της Λιντς, του είπε «όχι» κρατώντας με αυτόν τον τρόπο ανέπαφη την εστία του.

Τελικά, η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ για τους φιλοξενούμενους κι έτσι η Λιντς πανηγύρισε την έκτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη της Premier League.

Λιντς: Μεσλιέ, Ντάλας, Εϊλινγκ, Στρούιγκ, Αλιόσκι , Φίλιπς, Κλιχ (66’ Σάκλετον), Ροδρίγκο (59’ Ερνάντεθ), Ραφίνια (70’ Ποβέντα), Χάρισον, Μπάμφορντ.

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Μπένσον (74’ Μπένσον), Μπράουνχιλ, Γουέστγουντ, Πίτερς (74’ Ροντρίγκεθ), Γουντ, Μπαρνς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Άννα Βίσση - Δέσποινα Βανδή: «Φωτιά» στο Σαββατόβραδο και... ανακωχή με ένα φιλί στο στόμα - Βίντεο

Τραγωδία στην Ευρυτανία: «Πυροβόλησα και μετά δεν μου απαντούσε στον ασύρματο!»

Κορωνοϊός: «Ώρα ελπίδας» για το τέλος της COVID-19 - Οι πρώτοι εμβολιασμοί σήμερα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης