Αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς ο Λιούις Χάμιλτον, δεύτερος ο Χέντερσον της Λίβερπουλ

Αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς ο Λιούις Χάμιλτον, δεύτερος ο Χέντερσον της Λίβερπουλ

Αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στην Αγγλία αναδείχθηκε ο οδηγός της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, αφήνοντας δεύτερο -στην σχετική ψηφοφορία του BBC- τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον

hamilton
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έβαλε στο προσωπικό του παλμαρέ το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα της F1, φτάνοντας τα επτά συνολικά και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, περνώντας μια για πάντα στα βιβλία της ιστορίας.

Για τον Χάμιλτον δεν είναι άγνωστη η συγκεκριμένη ψηφοφορία, έχοντας πάρει το βραβείο για πρώτη φορά το 2014 και τερματίζοντας δεύτερος κατά την περσινή διαδικασία, με τον Μπεν Στόουκς (δεύτερος αρχηγός της ομάδας κρίκετ της Αγγλίας) να του παίρνει την πρωτιά.

Φέτος, δεύτερος ήταν ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Χέντερσον, και τρίτη η αθλήτρια ιππασίας Χόλι Ντόιλ. Ανάμεσα στους άλλους υποψήφιους ήταν και ο πιο γνωστός και κορυφαίος παίκτης σνούκερ, Ρόνι Ο' Σάλιβαν.

Στην βραδιά του BBC, που έγινε τηρουμένων των αποστάσεων, κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Λίβερπουλ και κορυφαίος προπονητής ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ ειδικό βραβείο δόθηκε και στον Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τεράστια προσφορά του στην κοινότητα, έχοντας φροντίσει να βρίσκουν φαγητό αρκετά παιδιά φτωχών οικογενειών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Λιούις Χάμιλτον ανέφερε για το βραβείο του:

«Θέλω να πω συγχαρητήρια και στους άλλους σπουδαίους υποψήφιους. Νιώθω υπερηφάνεια γι' αυτά που έχουν πετύχει και θέλω να ευχαριστήσω άπαντες για την ψήφο τους. Δεν το περίμενα, ξέροντας πως υπάρχουν τόσο σημαντικοί αντίπαλοι. Καλά Χριστούγεννα σε όλους, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Θέλω να κάνω ξεχωριστή αναφορά στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής και σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Θέλω να προσπαθήσετε να διατηρήσετε θετική διάθεση εν μέσω αυτών των δύσκολων καιρών. Σας στέλνω όλη μου την θετική ενέργεια. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας».


Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο - Σήμερα η γενική δοκιμή του συστήματος

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού - Μέχρι τα μεσάνυχτα πτήσεις από Βρετανία στην Αθήνα

Βρούτσης (ΘΕΜΑ 104.6): Μέσα στο 2021 θα διευθετηθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης