Η ΑΕΚ με το... πόδι στο γκάζι και ο ΠΑΟ στο φρένο -Δείτε βίντεο

Η ΑΕΚ με το... πόδι στο γκάζι και ο ΠΑΟ στο φρένο -Δείτε βίντεο

Τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Basketball Champions League για την ΑΕΚ - Τρίτη σερί ήττα για τον Παναθηναϊκό  στην Euroleague

basket_aek-pao
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Βαλένθια με σκορ 95-83 στον πρώτο αγώνα της «διαβολοβδομάδας» στην Ισπανία, ενώ έπεται η αναμέτρηση με την Μπασκόνια που  επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε με σκορ 86-68 και πλέον περιμένει το «τριφύλλι» στη Βιτόρια. Οι «πράσινοι» γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους στην EuroLeague, έπεσαν στο 2-5 ενώ αγνοούν τη νίκη εδώ και έναν μήνα περίπου  από τις 22 Οκτωβρίου κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Απο την άλλη η ΑΕΚ με τη νίκη της με 83-81 επί της Σολέ στο ΟΑΚΑ έκανε το «3 στα 3» στον τρίτο όμιλο της Basketball Champions League  και μετά απο 3 αγωνιστικές εξακολουθεί να βρίσκεται στην 1η θέση.  Πλέον, η Ενωση αρχίζει τα ταξίδια στον όμιλο, αφού οι επόμενες τρεις υποχρεώσεις είναι εκτός έδρας, καθώς θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σολέ (15/12), Χάποελ Χολόν (5/1) και Τσμόκι Μινσκ (20/1).


Euroleague, Βαλένθια-Παναθηναϊκός 95-83: Χωρίς άμυνα, λύγισε στο φινάλε

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάλεψε, μπορεί να προσπάθησε, μπορεί να ήταν και πάλι ανταγωνιστικός, αλλά με 18 λάθη ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσει τη νίκη στο τέλος. Ακόμα και με την κακή του άμυνα σε πολλά σημεία του αγώνα με τη Βαλένθια, είχε όλα τα φόντα να διεκδικήσει κάτι μέχρι το τέλος.

Αν συνυπολογίσει κάποιος και την φοβερή ευστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 6.75 μέτρα με 13/24 τρίποντα, το ματς έγειρε στα ισπανικά χέρια στην τέταρτη περίοδο. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» γνώρισαν την 3η συνεχόμενη ήττα τους στην EuroLeague, έπεσαν στο 2-5 ενώ αγνοούν τη νίκη εδώ και έναν μήνα περίπου και δη από τις 22 Οκτωβρίου κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Κάτι που άρχισε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά εάν δεν τα καταφέρουν ούτε στη Βιτόρια την ερχόμενη Πέμπτη (19/11) κόντρα στην Μπασκόνια.

Κλείσιμο
Και πάλι η ευχάριστη παρένθεση για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σέλβιν Μακ (15π., 2/2δίπ., 3/3τρ., 2/2β., 4ασ., 2ριμπ., 2κλ.) ο οποίος ήταν ουσιαστικός και άκρως σταθερός στο ματς (σ.σ. εξαίρεση δύο φθηνά λάθη στο πρώτο ημίχρονο), την ώρα που ο Μήτογλου έκανε ένα ξέσπασμα στην δεύτερη περίοδο και ο Παπαπέτρου (όπως και στο ματς με την Εφές) είχε καλό ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Όμως κλειδί της ήττα ήταν τα 18 λάθη! Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στην EuroLeague στον συγκεκριμένο τομέα, με μόλις 11 λάθη κατά μέσο όρο. Στον αντίποδα, η Βαλένθια είχε πέντε παίκτες διψήφιους, με τον Πρέπελιτς να έχει 18 πόντους και 6 ασίστ και τους Ουίλιαμς, Χέρμανσον να προσθέτουν από 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εξέλιξη του αγώνα)





Τα δεκάλεπτα: 22-21, 45-41, 70-66, 95-83

Βόβορας: «Αδύναμο σημείο τα λάθη»

Ο Γιώργος Βόβορας απέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα πολλά λάθη, αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό του αγώνα αν θέλαμε να έχουμε ελπίδες για τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή επιθετική ομάδα. Διαθέτουν παίκτες με πολύ ταλέντο, οι οποίοι μπορούν να σκοράρουν εντός και εκτός ρακέτας. Το αδύνατο σημείο του παιχνιδιού μας ήταν τα λάθη. Με 19 λάθη σε εκτός έδρας ματς είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις.

Τα πρώτα 30 λεπτά ήταν κλειστό ματς και είχαμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε. Όμως στην τελευταία περίοδο η Βαλένθια είχε πολύ καλές επιθετικές επιλογές. Ευστόχησε σε πολλά τρίποντα, πήρε το momentum και για μας ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε».






Basketaball Champions League, ΑΕΚ-Σολέ 83-81: Με Μορέιρα-Λοτζέσκι, πήρε το θρίλερ


Αγχώθηκε πολύ, το έκανε… θρίλερ, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ χαμογέλασε. Η Ένωση νίκησε 83-81 τη Σολέ στο άδειο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κάνοντας το «3 στα 3», παρέμεινε στη θέση του οδηγού στον Γ’ όμιλο του Basketball Champions League. Για τους Γάλλους, αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιανίκ Μορέιρα με 21 πόντους / 4 ριμπάουντ και Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους / 4 ριμπάουντ / 3 ασίστ. Ο Λάνγκφορντ είχε 13 πόντους, αλλά και 1/4 βολές στο τέλος, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ματσιούλις με 8 πόντους / 8 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν με 22 πόντους ο Κρόμαχ, ενώ κορυφαίος κάνοντας νταμπλ-νταμπλ ήταν ο Ντιαρά με 19 πόντους / 12 ριμπάουντ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εξέλιξη του αγώνα)




Τα δεκάλεπτα: 21-20, 43-37, 61-58, 83-81


Ειδήσεις σήμερα: 

Χάρντεν: Αρνήθηκε 51.5 εκατ. δολάρια τον χρόνο και απαιτεί να πάει Νετς! (pic)

Ο Αντετοκούνμπο απάντησε στον Κύργιο για το... φλερτ με Χιτ! (pic)

Ισπανία – Γερμανία 6-0: Ασύλληπτη συντριβή για τα «πάντσερ»! - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης